Σε 3′ παρά κάτι, όσο κρατά δηλαδή το βίντεο με Μπαλτάκο και Κασιδιάρη, εμφανίζονται μαζεμένοι οι βασικοί λόγοι που η Χρυσή Αυγή ψήλωσε απότομα σε ποσοστά στις εκλογές του ’12 και συνεχίζει να παίρνει μπόι όσο περνά ο καιρός.

Αφενός μέσα από τα λόγια Μπαλτάκου παρουσιάζεται σε όλο του το μεγαλείο το διεφθαρμένο σύστημα, του οποίου ο ίδιος είναι βασικός παίκτης, αφετέρου επιβεβαιώνεται ότι το σύστημα λειτουργεί ως τιμωρός.

Η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ότι είναι αντισυστημική. Χαρακτηρίζει την παρουσία της στη Βουλή αναγκαίο κακό κι αν ρωτήσεις όσους μουντζώνουν “τα 300 καθάρματα που μας κατάντησαν έτσι”, θα σου πουν ότι δεν υπολογίζουν μέσα τους χρυσαυγίτες, απόδειξη ότι έχει πείσει γι’ αυτό.

Πληρώντας τα κριτήρια του μέσου αγανακτισμένου πολίτη η Χρυσή Αυγή καλλιέργησε τον δικό της αστικό μύθο, που μετά το βίντεο μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

“Κι επειδή κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;”, λέει ο Κασιδιάρης για τον Σαμαρά.

Θύτης η κυβέρνηση, θύματα οι χρυσαυγίτες. Θύτης η κυβέρνηση των μνημονίων, της εξαθλίωσης των φτωχών που πληρώνουν την κρίση για σπατάλες και σκάνδαλα υπουργών. Θύματα οι χρυσαυγίτες, που αν και λίγο βίαιοι στα μάτια των φαν τους, είναι αυτοί που πάνε να καθαρίσουν την κατάσταση και γι’ αυτό τους μπαγλάρωσαν.

Και καθώς προχωρά η κουβέντα φτάνουμε στο ρουσφέτι, που συνδέθηκε όσο τίποτα με την εποχή των παχιών αγελάδων για τη χώρα. Η συγχωριανή Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφού έπεσε θύμα… πλάνης, καθώς “την πείσανε ότι :είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί ότι είναι αντίθετοι με τον Χριστιανισμό”, για να του ανταποδώσει το διορισμό ανέλαβε το στρίμωγμα των χρυσαυγιτών κι ας ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, λέει ο Μπαλτάκος.

Το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής χρειάστηκε μόλις 3′ παρά κάτι. Και δεν μιλάμε για εύκολη υπόθεση. Δεν έχουν περάσει πάρα λίγοι μήνες μόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία έφερε με τη σειρά της χιονοστιβάδα αποκαλύψεων. Κι όμως ήταν ένα εύκολο ξέπλυμα, που οξύνει τη δυσπιστία του κόσμου απέναντι στη δικαιοσύνη, αλλά κι απέναντι στην δημοκρατία, την οποία ταυτίζει με το σύστημα.

Το ότι δεν ξέρουμε πως έχει στα χέρια της το βίντεο η Χρυσή Αυγή, οδηγεί σε σειρά υποθέσεων. Ο διάλογος μοιάζει άριστα σκηνοθετημένος, απόλυτα περιεκτικός και στοχευμένος. Από το “για πες..” μέχρι το ότι η Εισαγγελέας είναι από το διπλανό χωριό του Σαμαρά.

Θυμίζω επίσης ότι ο Μπαλτάκος σε συζητήσεις του παλιότερα με δημοσιογράφους είχε πει ότι η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή για να κυβερνήσει. Ο πρώην πια γ.γ της κυβέρνησης ήταν θετικά διακείμενος απέναντι στη Χ.Α και μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο της πτώσης της κυβέρνησης των μόλις 152 βουλευτών, φαίνεται πως αναζητά πολιτική στήριξη στους χρυσαυγίτες.

Αν το δούμε πάντως αντεστραμμένα, δεν είναι μόνο φιλοναζί ο Μπαλτάκος, αλλά  κι η Χρυσή Αυγή ένα συστημικό καθαρά κόμμα που συνδιαλέγεται μαζί του. Δεν μιλούσε μόνο ο Μπαλτάκος με τον Κασιδιάρη σε φιλικό και συνωμοτικό ύφος, αλλά κι ο Κασιδιάρης με τον Μπαλτάκο…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]