Τι κι αν έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες από την πρώτη ταινία της σειράς; Το πολιτιστικό φαινόμενο που ονομάζεται “Star Wars” συνεχίζει να επηρεάζει αμέτρητους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, αλλά και να εμπνέει.

Ο μαλαισιανός φωτογράφος Zahir Batin αφού απέκτησε την καινούρια του Canon EOS 1000D το 2011, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πείραμα δημιουργώντας διαφορετικά είδη φωτογραφίας. Δεν άργησε πολύ να βρει το πιο κατάλληλο – για τον ίδιο- concept μέσω του οποίου αποδεικνύει την αφοσίωσή του στην θρυλική σειρά ταινιών, αλλά και διασκεδάζει τους “συναδέλφους” του οπαδούς.

ministar2

ministar3

Ο Batin λοιπόν τοποθετεί μικροσκοπικές μινιατούρες των ηρώων του Star Wars σε διάφορα μέρη και σε απλές καθημερινές στιγμές και τις φωτογραφίζει από τόσο κοντά, ώστε να φαίνεται ότι είναι αληθινοί ηθοποιοί σε “αληθινές” στιγμές των ταινιών.

Κάποιες από αυτές είναι ιδιαιτέρως χιουμοριστικές, άλλες όμως κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους στο να δημιουργήσουν μία κατάσταση αγωνίας, συγκίνησης ή ακόμα και άγχους.

ministar4

ministar5

Το ενδιαφέρον με τον Batin είναι ότι μοιράζεται στο προφίλ του στο facebook φωτογραφίες “από τα παρασκήνια”, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολο στον καθένα που έχει μια μικρή εμπειρία από φωτογραφία και photoshop, αλλά και λίγο χρόνο, να “κλέψει” τις τεχνικές του. Οι χορδές, τα σύρματα και τα κλαδιά που χρησιμοποιεί άλλωστε ώστε να στήσει τις μινιατούρες και στη συνέχεια το photoshop που χρησιμοποιεί για να τελειοποιήσει τις εικόνες, είναι κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να εκμεταλλευτεί κάποιος.

ministar6

ministar7

ministar8

ministar9

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]