Αυτή την εβδομάδα φτάσαμε από την Πλατεία Νέας Σμύρνης στα Εξάρχεια και τη Νέα Ερυθραία. Πολύ ωραίες επιλογές και οι τρεις για να διασκεδάσει κανείς με την παρέα του, αλλά δεν αφήσαμε παραπονεμένους και τους λάτρεις του σινεμά, καθώς προτείνουμε μία “must see” ταινία.

Πήγα στο Μουσικό Καφενείο, (Πλατεία Καρύλλου 7, πρώην Βασιλέως Κωνσταντίνου, Νέα Σμύρνη) στην αρχή “για κάπου κοντά”, μιας και είναι κοντά στο σπίτι μου. Μετά κατάλαβα ότι το “κοντά” θα γίνει “στέκι”! Όμορφη ροκ μουσική, τίποτα όμως που θα κάνει τον μη μυημένο να μην επιλέξει το μαγαζί, μπύρα, ούζο, κρασί, τσίπουρο και όποιο άλλο ποτό σε τιμές προσιτές (4 ευρώ το καραφάκι ούζο), και η μοναδική αίσθηση ότι κάθεσαι και πίνεις ποτό στον πεζόδρομο.

Mousiko kafenio2

Ο τέλειος συνδυασμός του να βρίσκεσαι έξω, δίπλα στην αναμορφωμένη πλατεία Καρύλλου, με μπόλικο πράσινο, και του να είσαι σε θέση να παραγγείλεις δεύτερο και τρίτο γύρο ποτών για την παρέα. Φοιτητόκοσμος -και όχι μόνο- καθημερινές και Σαββατοκύριακα, ενώ και το απόγευμα προσφέρεται άνετα και για καφέ.

Δημήτρης Ρούσσος

Πήγα στο Μυρμήγκι στα Εξάρχεια. Άνοιξε πρόσφατα και θα το βρείτε Ζωοδόχου Πηγής 24. Είναι σε μια γωνίτσα  πολυκατοικίας, που έχει όμως μεταμορφώσει σε εξωτικό τοπίο χάρη στα εντυπωσιακά του γκράφιτι. Το μυρμήγκι είναι ο βασικός πρωταγωνιστής μέσα κι έξω στο μαγαζί.

murmigi

Συμβολίζει την εργασία, αλλά και την αλληλεγγύη. Τιμές Εξαρχείων, ιδανικό μέρος για να πιεις το καφέ σου το πρωί, βρίσκεται και κοντά στο υπέροχο πάρκο Ναυαρίνου, εξαιρετική επιλογή για να μοιραστείς τη ρακή το βράδυ.

Κώστας Παπαντωνίου

Πήγα στο Petite Fleur στην Νέα Ερυθραία (Χαριλάου Τρικούπη 146 και Στροφυλίου). Θα μου πείτε το Petite Fleur γεμίζει τόσο καιρό τα αθηναϊκά απογεύματά μας με καφέ και αυτή την γαλλική vintage ατμόσφαιρα, αλλά στην Νέα Ερυθραία εκτός του ότι επιτέλους δίνει μια διαφορετική νότα στις καφετέριες της περιοχής, είναι πιο μεγάλο και έχει να κάτσεις και έξω. Να πάτε γιατί στην Νέα Ερυθραία δεν έχουμε πολλά τέτοια «νόστιμα» μαγαζιά.

Κατερίνα Καραβία

petite fleur

Είδα την ταινία «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε», με πρωταγωνιστή τον Ben Affleck. Η γυναίκα του εξαφανίζεται μυστηριωδώς και η κοινωνία όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν άργησε να ρίξει την «ευθύνη» για την εξαφάνιση, αλλά και για τυχόν «ανθρωποκτονία».

Αξίξει να την δείτε για την εξαιρετική ερμηνεία της Rosamund Pike και για το σενάριο που σε κρατάει σε αγωνία καθ’ όλη της διάρκεια της ταινίας.

Κώστας Χατσιανίδης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]