Τι άλλο να κάναμε πέρα από το να πίναμε και να βλέπαμε σειρές ή ταινίες; Είπαμε. Καλή η ποιότητα αλλά με μέτρο. Μην πάθουμε και τίποτα. Πήγαμε σινεμά, είδαμε ταινία στο σπίτι ήπιαμε και τα κρασιά μας και τις μπύρες μας, τσιμπώντας παράλληλα το κατιτίς μας.

Είδα το Transcendence με τον Johnny Depp, την  Rebecca Hall και τον Morgan Freeman (δεν τον λες και πρωταγωνιστή). Οι Sci-fi ταινίες δεν είναι το φόρτε μου αλλά για το cast έκανα μια εξαίρεση και  στον μεγαλύτερο βαθμό δικαιώθηκα για την απόφασή μου. Τίποτα το συγκλονιστικό από ερμηνείες, καθώς ο Depp στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας μας κάνει παρέα σε ψηφιακή μορφή, αλλά το γενικότερο νόημα της ταινίας είναι ωραίο.

Από τη μία μας δείχνει πόσο καλό μπορεί να κάνει στον άνθρωπο η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά από την άλλη δείχνει και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί αυτή να έχει αν πέσει σε λάθος χέρια. Παρά τα στοιχεία υπερβολής σε αρκετά κομμάτια της ταινίας, βλεπόταν ευχάριστα.

Κώστας Χατσιανίδης

Πλησιάζει καλοκαίρι και τα μαγαζάκια τα οποία σου δίνουν την δυνατότητα να καθίσεις σε εξωτερικό χώρο «κερδίζουν» όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις. Ένα από αυτά είναι ο «Μπάμπουρας» στα Πετράλωνα στην οδό Δημοφώντος 43. Ο εσωτερικός χώρος του καφενείου είναι καλαίσθητος με ξύλινα τραπέζια, αρκετό χώρο στην μπάρα και πλακάκια να διακοσμούν τους τοίχους.

babouras

Στο πεζοδρόμιο του «Μπάμπουρα» μπορεί να μην έχει πολύ χώρο, αλλά όταν περάσεις σίγουρα θα δεις 4-5 παρέες να πίνουν την (φτηνή) μπύρα τους ή τον (φτηνό) καφέ τους. Αν είσαι τυχερός είτε θα βρεις ένα τραπέζι να σε περιμένει, είτε μία παρέα στα «τελειώματα» της δικής της βόλτας. Στα συν του καφενείου πως και πεινασμένος να πας, όλο κάτι θα έχεις την ευκαιρία να «τσιμπήσεις».

Κώστας Σωτηρόπουλος

Είδα την ρουμανικής παραγωγής ταινία Silent Wedding (Nunta mută) του 2008. Το 1953, σε κάποιο τρελό χωριό της Ρουμανίας, ένα νεαρό ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί. Όμως, για κακή τους τύχη, το προηγούμενο βράδυ ο Ιωσήφ Στάλιν πεθαίνει στη Σοβιετική Ένωση και εκδίδεται διάταγμα που απαγορεύει κάθε συνάθροιση ως ένδειξη πένθους.

Το τρελό χωριό δεν πειθαρχεί και το γλέντι του γάμου γίνεται… σιωπηλά.  Μια αλληγορική ταινία που καυτηριάζει τον ολοκληρωτισμό της Σοβιετικής Ένωσης με σουρεαλισμό και πολύ χιούμορ. Και ένα τέλος αναπάντεχα δραματικό.

Νίκη Μαυροειδή

Πήγα στον Βρούτο (Aμύντα 12, Παγκράτι). Άνοιξε πρόσφατα μου είπαν και έχει προλάβει ήδη να γίνει στέκι για πολλές παρέες. Φτηνά κι ωραία τσίπουρα, καλό κρασί και νορμάλ τιμές. Τα μαγειρευτά του μέτρια και από μπύρες έχει μόνο… περιπτέρου.

broutos

Το μαγαζί έχει “μέσα” κι “έξω”. Το “μέσα” ζεστό και φιλόξενο, ιδανικό για τις πιο κρύες ή βροχερές μέρες, το “έξω” είναι τραπέζια σε αυλή παλιού σπιτιού, γεμάτη από δέντρα και με άρωμα από παλιά Αθήνα. Ξεφεύγεις.

Κώστας Παπαντωνίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]