Όλοι μας κάποια φορά στη ζωή μας έχουμε νιώσει την σιγουριά, ότι μία συγκεκριμένη στιγμή ή κατάσταση την έχουμε ξαναδεί ή ξαναζήσει, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δύο φορές. Κάπως έτσι ένιωσα και εγώ βλέποντας το ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατασαράι…

23/11/2010 Άγιαξ – Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζε τον Αγιαξ εκτός έδρας σε ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι, καθώς κέρδιζε 4-0 και είχε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League, με ένα μόνο παιχνίδι να απομένει για τη φάση των ομίλων.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, πρώτα ο Τσάμπι Αλόνσο και μετά το Σέρχιο Ράμος, έκαναν αστεία πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου τα οποία ήταν σαν να λένε στον διαιτητή της αναμέτρησης, «άντε δώσε μου την κίτρινη να τελειώνουμε». Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ήταν και κόκκινη καθώς ήταν η δεύτερη.

Όπως θα δείτε και από το παρακάτω  βίντεο, οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή της αναμέτρησης αλλά ο Σέρχιο Ράμος του έδωσε και το χέρι του, σαν να του λέει ευχαριστώ. Όσοι δεν ασχολείστε και τόσο με το ποδόσφαιρο θα τους περνάτε για τρελούς. Να θέλουν να αποβληθούν; Κι όμως η εξήγηση θα δοθεί λίγο αργότερα.

 

Όχι μόνο οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ήθελαν να αποβληθούν, αλλά είχαν πάρει εντολή από τον ίδιο τους τον προπονητή για να το κάνουν. Τον «Special One» ή αλλιώς Ζοζέ Μουρίνιο.

 

03/04/2013 Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατασαράι

Τρία χρόνια μετά, η Ρεάλ αντιμετωπίζει την Γαλατασαράι εντός έδρας για τη φάση των 8 του Champions League εντός έδρας. Το σκορ είναι στο 3-0 υπέρ των Ισπανών και ουσιαστικά έχουν «κλειδώσει» την πρόκριση στα ημιτελικά, καθώς για να αποκλειστούν θα πρέπει να χάσουν με 0-4 στην Κωνσταντινούπολη σε μία εβδομάδα…

Κάπου εκεί αρχίσανε πάλι τα γνωστά τραγελαφικά. Πώς τα έφερε η τύχη και πρωταγωνιστές είναι και πάλι οι ίδιοι! Με το σκορ να είναι ήδη στο 3-0 και χωρίς κανένα λόγο, ο Αλόνσο ζητάει τα ρέστα από τον διαιτητή για ένα φάουλ που έχει κάνει. Κίτρινη κάρτα! Όλα καλά. Ακολουθεί λίγο πρίν τη λήξη του αγώνα ο Ράμος, κλωτσώντας τη μπάλα μακριά, ενώ έχει καταλογιστεί φάουλ εις βάρος του. Κίτρινη και ο κύριος Ράμος. Ακόμα καλύτερα…

Μόνο τρελοί δεν είναι

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, όποιος παίκτης συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες σε νοκ άουτ αγώνες, τιμωρείται αυτόματα με μία αγωνιστική. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Στην πρώτη περίπτωση, σε αυτή με τον Άγιαξ, παίρνοντας κόκκινη κάρτα, το «ποινικό» μητρώο τους θα μηδενιζόταν για τους «νοκ-άουτ» αγώνες που ακολουθούσαν μετά τους ομίλους. Αν δεν έπαιρναν την κόκκινη, μόλις έπαιρναν μια κίτρινη σε «νοκ άουτ» ματς, θα τιμωρούνταν αυτόματα με μία αγωνιστική και θα έχαναν ένα πολύ σημαντικό ματς.

Όσο για το ματς της Τετάρτης (03/04), τα πράγματα ήταν πιο απλά. Οι δυο τους είχαν 2 κάρτες. Πήραν την τρίτη επίτηδες για να χάσουν το επόμενο ματς με τους Τούρκους, καθώς με το 3-0 του πρώτου ματς, θα αποκλειστούν μόνο με θαύμα στο δεύτερο ματς (πρέπει να χάσουν με 4-0). Έτσι θα έχουν πάλι «λευκό ποινικό μητρώο» στα ματς των ημιτελικών που είναι πιο σημαντικά!

Στην πρώτη περίπτωση, οι δύο παίκτες τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο και ο Ζοζέ Μουρίνιο με δύο αγωνιστικές μακριά από τους πάγκους. Αυτή τη φορά δεν έπιασε καμία κάμερα τον Πορτογάλο τεχνικό να δίνει παρόμοια εντολή, αλλά είναι σαν να λέμε «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια»;

Αξίζει να δούμε ποια θα είναι αυτή τη φορά η αντίδραση της UEFA, καθώς μετά το πρώτο περιστατικό, μπήκε νέος κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο, αν αποδειχθεί ότι κάποιος πήρε σκόπιμα κίτρινη κάρτα θα τιμωρείται αυτόματα, όχι με μία αλλά με δύο αγωνιστικές. Το πώς και αν θα αποδειχθεί αυτό μένει να το δούμε. Αν όμως, μείνουν και πάλι ατιμώρητοι οι παίκτες θα πρέπει να αλλάξει και πάλι ο κανονισμός για να μην γελοιοποιείται το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο.

Όσο για τον ίδιο τον Ράμος, δήλωσε σχετικά μετά το τέλος του ματς: «Δεν πήρα επίτηδες την κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής έδωσε ένα φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή και νευρίασα γιατί είμαι σίγουρος πως δεν ήταν».

Ενώ την ίδια ώρα ο Μουρίνιο, έλεγε: «Οι κίτρινες κάρτες που πήραν οι Αλόνσο και Ράμος σήμερα, δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα για μένα σε σχέση με το επόμενο ματς με την Γαλατασαράι. Ό,τι είχα στο μυαλό μου, μου το ανατρέψανε».

Και εγώ είμαι αστροναύτης…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts