Προ πενταετίας, η άφιξη των Γκαρνέτ και Ρέι Άλεν στη Βοστώνη, είχε ουσιαστικά αποτελέσει μία ανατρεπτική κίνηση, που ισχυροποίησε τρομακτικά τους Σέλτικς και τους χάρισε αυτόματα τον προσδιορισμό του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι προσδοκίες δικαιώθηκαν. Οι νεοαποκτηθέντες τότε σούπερ σταρ μαζί με τον Πιρς, εκτός του ότι καθιέρωσαν των μόδα των “big three”, έφεραν τον πολυπόθητο τίτλο μετά από 11 χρόνια στους Σέλτικς και χωρίς να αντιμετωπίσουν μάλιστα, ιδιαίτερες δυσκολίες.

Αυτό που δεν κατάφεραν να επαληθεύσουν ήταν η εδραίωση μίας νέας αυτοκρατορίας. Την επόμενη σεζόν οι Μάτζικ τους υπέταξαν και τους απέκλεισαν στη δεύτερη φάση των play offs. Πολλοί υπέθεσαν, σε συνδυασμό, με το ότι ο χρόνος έμοιαζε να φθείρει ολοένα και περισσότερο τα κορμιά των τριών μεγάλων, η δύση της νέα διαφαινόμενης πράσινης εποχής, έμοιαζε με το πλέον πιθανό σενάριο, έστω και αν ο Ρόντο είχε αρχίσει να κουβαλά περισσότερες ευθύνες με επιτυχία.

Ο Ντοκ Ρίβερς είδε εγκαίρως το παγόβουνο. Θέλοντας και μη έμαθε να κουμαντάρει το πλοίο των Σέλτικς στις φουρτούνες, υπέπεσε σε λάθη, αλλά κατόρθωσε να μάθει από αυτά. Βλέποντας  στον ορίζοντα ότι η ομάδα του είχε δικαίωμα να ελπίζει για την επιστροφή της στην κορυφή, φρόντισε να κτίσει τις προϋποθέσεις. Αύξησε τις αρμοδιότητες του Ρόντο και συμπλήρωσε το παζλ με ικανούς ρολίστες.

Ένας εξ΄ αυτών ακούει στο όνομα Μπράντον Μπας. Παίκτης, που δεν διέθετε σπουδαίες περγαμηνές, αλλά είχε μία ισχυρή τριπλέτα στοιχείων που τον καθιστούσαν ποθητό στα μάτια του Ρίβερς. Καλός στα ριμπάουντ, δυνατός με καλές τοποθετήσεις στη ρακέτα, αξιοπρεπής επιθετικά, σχετικά έμπειρος και απερίγραπτα μαχητικός. Στους Σέλτικς κάνει την καλύτερη του χρονιά βάσει αριθμών και στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, δείχνει πως αποτελεί τον απαραίτητο πέμπτο κρίκο των Σέλτικς.

Στον πέμπτο αγώνα με τους Σίξερς, πέτυχε μάλιστα ρεκόρ καριέρας, σκοράροντας 27 πόντους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επίτευξη του τρίτου βήματος για την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Σε σύνολο 11 αγώνων ο Μπας έχει 11,6 πόντους και 5,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Διόλου άσχημα. Και το πιο σημαντικό, είναι πως η δική του παρουσία επιτρέπει στο να μην πολιορκούνται τα βασικά κλειδιά των Σέλτικς. Η εξουδετέρωση των big 3 και του Ρόντο, δεν αποτελεί πλέον λύση νίκης για τους αντιπάλους τους. Ο 27άχρονος πάουερ φόργουορντ καραδοκεί…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]