Παρά το γεγονός ότι, τα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης έγιναν από ακροδεξιούς -οι οποίοι φωνάζοντας “κάψτε τους ζωντανούς” εκσφενδόνιζαν εναντίον μεταναστών και προσφύγων ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες από ξηλωμένα λιθόστρωτα και παρτέρια της πλατείας, μπουκάλια- οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 120 ατόμων, μεταναστών και προσφύγων και δύο αλληλέγγυων.

Στο σύνολό τους κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνησή τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους, με τα οποία βρίσκονταν στην πλατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των προσφύγων.

Σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην πλειοψηφία τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι ακροδεξιοί και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων. Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Οργανωμένη δολοφονική ενέργεια οι επίθεση των ακροδεξιών στους πρόσφυγες

Για τα χθεσινά επεισόδια εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ:

Η χθεσινοβραδυνή επίθεση των παρακρατικών τραμπούκων, εναντίον των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν στην πλ. Σαπφούς δεν ήταν μια “αναμενόμενη ενέργεια” αποτέλεσμα της δυσφορίας, ή της ενόχλησης ή ακόμα, ίσως, και του θυμού, που μέρος των συμπολιτών μας αισθάνεται με την παρουσία χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.Ηταν μια καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη δολοφονική ενέργεια, από συγκεκριμένες ομάδες ακροδεξιών, παρακρατικών εγκληματιών και αλήτικων στοιχείων, που καμιά σχέση δεν έχουν με το νησί και τις παραδόσεις του.

Ολοι αυτοί οι τραμπούκοι είναι γνωστοί όχι μόνο στις τοπικές αρχές, αλλά και σε όλους μας. Η απομόνωσή τους, είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε όλοι και όλες μας. Η σύλληψη και η παραδειγματική τους τιμωρία είναι το αναμενόμενο!

Το διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]