Λίγο πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι και η θεατρική Αθήνα μετακομίσει Επίδαυρο, Πειραιώς και επαρχία, ας δούμε μερικά ενδιαφέρονται πράγματα που γίνονται στις σκηνές της Αθήνας αυτες τις μέρες.

Μέχρι και τις 30 Ιουνίου παρουσιάζεται στο θέατρο Επι Κολωνώ το Off-off Festival για νέες ομάδες. Για 5η συνεχή χρονιά -και φέτος στην κεντρική σκηνή του Επι Κολωνώ, νέα σχήματα παρουσιάζουν τις δουλειές τους για 2 παραστάσεις το καθένα, διάρκειας περίπου 40 λεπτών. Η είσοδος είναι 3 ευρώ για την κάθε παράσταση.

festival1

Μετά την επιτυχία του Bob Festival στο Bios, αντίστοιχα φεστιβαλ κάνουν την εμφάνιση τους. Έτσι, φέτος έχουμε το Up the w-all theatre festival και το scratch festival που δίνουν έμφαση σε νέες ομάδες.

festival3

Το 1ο Scratch Festival που γίνεται απο τις 11-16 Ιουνίου στο Cartel, είναι ένα φεστιβαλ καθαρά για νέα θεατρικά ταλέντα. Κάθε διαγωνιζόμενη ομάδα έχει 20′ να αποδείξει στο κοινό οτι η ιδέα της αξίζει να γίνει παράσταση που θα συμπεριληφθεί ολοκληρωμένη τον χειμώνα στο θεατρικό πρόγραμμα του Cartel.

festival2

Το Up the w-all theatre festival διοργανώνεται στον πολυχώρο Vault και θα διαρκέσει απο τις 16-22 Ιουνίου. Βασικό κομμάτι του φεστιβαλ είναι το διαγωνιστικό μέρος, οπου 10 νέες θεατρικές ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και ο νικητής θα ενταχτεί στο χειμερινό θεατρικό πρόγραμμα του Vault. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, performances αλλά και ταινίες μικρού μήκους.

still-life

Υ.Γ. Εκτός απο τα νεανικά φεστιβαλ και εκτός του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών η νέα δουλειά του Δημήτρη Παπαιωάννου, “Still life”. Απο τις 18-22 Ιουνίου 7 ηθοποιοί και χορευτές “αναμετριούνται με τη βαρύτητα των βασικών υλικών στην προσπάθειά τους να ενωθούν με την ελαφρότητα του σύμπαντος που τους περιέχει.”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]