Το 3pointmagazine βρέθηκε στην τελευταία πρόβα που έκανε η μπάντα στο Τρίχορδο (Εμ. Μπενάκη 60) λίγες ώρες πριν την έναρξη του καταστήματος.

Όλα γύρω μας ήταν γεμάτα, γεμάτα χαμόγελα, γεμάτα νότες, το κλίμα ζεστό και οικείο, τα χρώματα γύρω μας ήταν στις αποχρώσεις του μπεζ και του πράσινου, οι μυρωδιές ακαταμάχητες, γευστικά πιάτα σε προσιτές τιμές για όλους. Η μουσική και τα τραγούδια μας ταξίδεψαν σε μέρη και συναισθήματα που είχαμε καιρό να θυμηθούμε και να νιώσουμε ψυχική εφορία και μια γλυκιά νοσταλγία για την καλή μουσική, το παλιό ρεμπέτικο μέχρι το έντεχνο τραγούδι. Τραγούδια που αγαπήσαμε, που θέλουμε να ακούσουμε όταν θα είμαστε χαλαροί και θα πίνουμε το κρασάκι μας όπου κι αν ταξιδεύει το μυαλό μας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, οι μουσικοί που αποτελούν την μπάντα που θα ακούσετε είναι τρία ταλαντούχα άτομα με μεράκι και μια ιστορία στο χώρο που ο καθένας εκπροσωπεί. Μιλήσαμε μαζί τους και μάθαμε λίγα πράγματα για αυτούς.

trixordo 4
Η Ανατολή Κουγιουμτζίδου είναι τραγουδίστρια, με μια βελούδινη φωνή που θα σας μαγέψει στο άκουσμά της. Άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά από τα φοιτητικά της χρονιά με σημαντικές σπουδές στη μουσική, μας είπε πως: “Η μουσική για μένα είναι έκφραση”.

Ο Θοδωρής Μέρμηγκας μας συστήθηκε ως εμπειροτέχνης μουσικός. Άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τα 16 του, παίζοντας λαϊκή κιθάρα και τραγουδώντας, και μετρά 17 χρόνια στο χώρο με σημαντικές συνεργασίες. Ήταν βασικός στην ορχήστρα “Εστουδιαντίνα”, συμμετείχε σε συναυλίες με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Παντελή Θαλασσινό και άλλους.

trixordo 8
Και τέλος μας μίλησε ο Νίκος Σαράντης που είναι επαγγελματίας μουσικός, παίζει μπουζούκι από τα 12 του χρόνια με μια σπουδαία σταδιοδρομία όλα αυτά τα 18 χρόνια που είναι σε αυτό το χώρο. Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με τον Τάκη Μπίνη, με τον Αντώνη Ρεπάνη και με Τα Παιδιά της Πάτρας.

trixordo 1
trixordo 2
Αν λοιπόν θέλετε να περάσετε μια ευχάριστη βραδιά κάπου όπου όλα θα είναι άρτια, γευστικά, προσιτά, φιλόξενα με ωραία μουσική σίγουρα βρήκατε το στέκι σας. Το νέο στέκι των Εξαρχείων έχει όνομα, “Τρίχορδο”. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 11 η ώρα τα φώτα θα ανοίγουν και η μουσική θα μας προσκαλεί να αφήσουμε το άγχος και τις σκοτούρες πίσω μας… Ο χορός παίρνει τη ρεβάνς του παιχνιδιού.

trixordo 5

trixordo 6

trixordo 9

trixordo 7

trixordo 3

Φωτογραφίες και βίντεο: Κίμωνας-Αλέξης Κοκκινάρης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]