Kάθε κόμμα, πριν από τον εκάστοτε προεκλογικό αγώνα, επιλέγει ένα στρατηγικό πλάνο, χάρη στο οποίο θα ενισχυθεί η δημοτικότητα του και παράλληλα θα εξασφαλιστεί η μείωση αυτής των αντιπάλων του. Επιχειρεί να κτίσει μία επιχειρηματολογία ικανή να οδηγήσει στην αποδόμηση των αντίθετων απόψεων και που θα επιτύχει να καταστήσει τις δικές της ως τις πιο συμπαθείς στους πολίτες.

Ως γνωστόν, στην Ελλάδα, εκτός των ομιλιών και του διαλόγου, υιοθετούνται πρακτικές που δεν αρκούνται στην… ευγενή άμιλλα και υπερβαίνουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Στοχεύουν στο να παζαρέψουν και να εξαγοράσουν τρόπον τινά ψήφους. Θα παρακινήσουν τον κόσμο, ο οποίος δεν είναι άβουλος, αλλά συμβιβασμένος με μία λογική ανάθεσης, να στηρίξει μία επιλογή, όχι επειδή πραγματικά το επιθυμεί, ή λόγω του ότι έχει συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό το οποίο τον εκφράζει σε ιδεολογικό επίπεδο, αλλά που θα έχει πλήρη συνείδηση πως η ψήφος του θα χρησιμοποιηθεί ως ένα αντάλλαγμα προς όφελος του, έστω και προσωρινά.

Αυτό μπορεί να αναλύεται σε ένα διορισμό, μέχρι την παροχή κάποιου χρηματικού ποσού, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες δεν θα εκταμιευόταν. Το γεγονός ότι πλέον το ταμείο είναι… μείον, δυσκολεύει το έργο των κομμάτων, που έχουν στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό προώθησης και ενίσχυσης τους πάνω σε διεφθαρμένα θεμέλια.

Ως εκ τούτου, επιστρατεύονται αρχεία, με παλαιότερες… φιλικές παραχωρήσεις, στο πλαίσιο προηγούμενων εκλογικών διαδικασιών, που θα μπορέσουν να αποκομίσουν οφέλη στο τώρα. Χαρακτηριστικά, σε συγκέντρωση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Κιλκίς, αποδεικνύεται του λόγου το αληθές. Όχι ότι αποτελούσε κρατικό μυστικό αυτή η προεκλογική λειτουργία, αλλά η ωμή επιβεβαίωση ακόμα και μίας ευρέως διαδεδομένης αντίληψης, προκαλεί ένα σχετικό σοκ…

Στο παρακάτω βίντεο, στο οποίο θα διαπιστώσετε, πως δίνει το “παρών” και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμμαχος του μετώπου ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι φόντο στο πως θα σωθεί η χώρα, συνάδελφοί του υπογραμμίζουν δίχως καμία αναστολή την ανάγκη του να υπενθυμισθεί σε παλαιότερους ψηφοφόρους της ΝΔ, το γεγονός ότι έχουν… φάει με δικά της κουτάλια και θα πρέπει να τιμήσουν το ένδοξο παρελθόν.

Το γεγονός όμως, ότι ο κόσμος διαφοροποιήθηκε και επέλεξε να μην βάψει μπλε την κάλπη, δεν οφείλεται στο ότι εξαλείφθηκαν έως ένα βαθμό τα ρουσφέτια. Οφείλεται στο ότι αποφάσισε να έρθει σε ρήξη με τον εαυτό του. Με τις επιλογές, που του χάρισαν πρόσκαιρη ευημερία, αλλά επί της ουσίας, χαντάκωσαν και υποθήκευσαν το μέλλον του. Δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε ένα πρότερο αποτυχημένο εκ του αποτελέσματος μοτίβο.

Βλέποντας κατάματα τη σκληρή αλήθεια, γεύτηκε την πικρή γεύση του ευτελισμού κάθε δημοκρατικού ιδεώδους και το παρακάτω βίντεο, απλώς αποκαλύπτει την ύστατη προσπάθεια επιβίωσης ενός συστήματος, που είναι κλινικά νεκρό. Απέναντι σε αυτή την προκλητική, ασεβή και αξιολύπητη απέλπιδα προσπάθεια του να βγει ξύγκι από την πελατειοκρατία, πρέπει να δώσουμε τη χαριστική βολή…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts