Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κυκλοφορεί στο Facebook αυτή η φωτογραφία:

478875_537034_531944843522637_1252462872_n

συνοδευόμενη από το σχόλιο: «”Προσβολή” της Βουλής, αξία: 5ημερη αποβολή.
Υποψιασμένα παιδικά μυαλά, αξία: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ! 🙂 ».

Προερχόμενη από την αμφιλεγόμενη σελίδα Anonymous – #OpGreece, κοινοποιήθηκε μέσα σε λίγες ώρες από χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι έσπευσαν να επικροτήσουν την πράξη του πιτσιρικά.

“Μπουρδέλο” λοιπόν το Κοινοβούλιο. Μία άποψη που υπήρχε ήδη χρόνια πριν ξεσπάσει η δημοσιονομική κρίση αλλά στη συνέχεια επικράτησε πλήρως ελέω “Αγανακτισμένων”. Γιατί, τελικά, το “κίνημα” έμεινε στις μούντζες και στο “να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή”, και αυτό ήταν το μόνο μάθημα που είχε να δώσει στους πιτσιρικάδες.

Οι “αντιεξουσιαστές” Anonymous μπορεί να χαίρονται – σε τελική ανάλυση, μόνο οι ειλικρινείς αντιεξουσιαστές μπορούν δικαιωματικά να υπερασπίζονται το κάψιμο της Βουλής: δεν πήγαν ποτέ να ψηφίσουν, έδιναν διαχρονικά αγώνα ενάντια στις εκλογές και τους “αντιπροσωπευτικούς” θεσμούς, και πιστεύουν ειλικρινά ότι μόνο από τα αποκαΐδια του συστήματος θα προκύψει μία δίκαιη, πραγματικά ελεύθερη κοινωνία.

Βέβαια, όταν έπιασαν οι ζέστες το ’11, οι κακόμοιροι αντιεξουσιαστές /αναρχικοί/ αμεσοδημοκράτες έμειναν μόνοι με τα αντίσκηνά τους στην “κάτω” πλατεία να ονειροπολούν. Η “πάνω” πλατεία είχε πάει για τα μπάνια του λαού και δεν επέστρεψε ποτέ. Το Σεπτέμβρη, έκανε “like” στη σελίδα των Anonymous και λίγους μήνες αργότερα, σε πλήρη ιδεολογική σύγχυση, ψήφισε Καμμένο, μεταξύ άλλων.

Δυο χρόνια και δύο εκλογικές αναμετρήσεις μετά, φαίνεται ξεκάθαρα τί κατάφεραν οι μούντζες: μία τρύπα στο νερό. Οι συγκεντρώσεις των “Αγανακτισμένων” έχουν καταντήσει γραφικές. Μερικές εκατοντάδες νοσταλγοί του “γνήσιου λαϊκού κινήματος” μαζεύονται μια φορά το μήνα στο Σύνταγμα και θυμούνται τα παλιά. Οι υπόλοιποι ξημεροβραδιάζονται μπροστά στα PC τους, περιορίζοντας την επαναστατική τους δράση σε share και like. Βλέπω τη φωτογραφία του πιτσιρικά να κοινοποιείται από ανθρώπους που όχι μόνο δεν το έκαψαν το “μπουρδέλο”, αλλά το τίμησαν μια χαρά, ψηφίζοντας από ΚΚΕ μέχρι Τζήμερο.

Φίλους Χρυσαυγίτες δεν έχω στο Facebook, αλλά φαντάζομαι ότι και σε αυτούς θα άρεσε η φωτογραφία. Διότι, όταν δεν υπάρχει “plan B” για την κοινοβουλευτική δημοκρατία, οι φασίστες είναι τελικά οι μόνοι που επωφελούνται από την απαξίωσή της. Κι ο Χίτλερ, πρώτα εκλέχθηκε με πάσα νομιμότητα στο Ράιχσταγκ, και μετά έδωσε εντολή να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]