107_printezis_200x200Το 2011 αποτελεί παρελθόν εδώ και λίγες ώρες. Ένας έτος το οποίο στιγματίστηκε από την είσοδο της χώρας σε μία σκληρή μεταβατική περίοδο, που ακόμα η αλήθεια είναι πως δεν έχει τελειώσει. Μάλλον βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της…  Άπαντες επλήγησαν από την αυταρχικά επιβληθείσα κατάσταση και ένα από τους χώρους που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού είναι αυτός του μπάσκετ. Οι περισσότερες ομάδες πνίγονται από δυσβάσταχτα χρέη, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ κάποια σωματεία απειλούνται ακόμα και με αφανισμό! Παρόλα αυτά οι περισσότεροι δεν χάνουν το κουράγιο τους, συνεχίζουν να ελπίζουν και να πιστεύουν ότι η κατάσταση θα αλλάξει.  Έξι παίκτες μίλησαν στον 3-point-magazine για το τι είναι αυτό που θέλουν να κρατήσουν από την προηγούμενη τη χρονιά, τι δεν θέλουν να ξαναζήσουν,  αλλά και τι περιμένουν από το 2012.

Βλάντιμιρ Γιάνκοβιτς (Πανιώνιος)

Τι κρατά από το 2011: Το γεγονός ότι δούλεψα πάρα πολύ και ότι γίνομαι σε διάφορους τομείς καλύτερος. Σε συλλογικό επίπεδο μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μία πολύ καλή πορεία, η οποία ελπίζω πως θα συνεχιστεί.
Tι δεν θέλει να θυμάται: Τα απίστευτα περιστατικά βίας, που είδαμε σε πολλά γήπεδα.
Tι περιμένει από το νέος έτος: Ότι θα γίνω καλύτερος. Θέλω να σταθεροποιήσω την απόδοση μου σε υψηλό επίπεδο και να βγούμε με τον Πανιώνιο στην Ευρώπη.  Εύχομαι ακόμα αυτή τη χρονιά να μην επαναληφθούν φαινόμενα βίας, τα οποία απομακρύνουν τον κόσμο από τα γήπεδα και στιγματίζουν με άσχημο τρόπο τον αθλητισμό.

Δήμος Ντικούδης (ΠΑΟΚ)


Τι κρατά από το 2011:
Νομίζω πως δεν μπορώ να σου πω κάτι. Ήταν μία πραγματικά δύσκολη χρονιά…
Tι δεν θέλει να θυμάται: Πολλά! Ούτε εδώ όμως μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο! (γέλια)
Tι περιμένει από το νέος έτος:  Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας. Από εκεί και πέρα ελπίζω να μειωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος και να έχουμε μία καλύτερη χρονιά. Ας είμαστε αισιόδοξοι και ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή το σκηνικό θα αντιστραφεί…

 

Αντώνης Ασημακόπουλος (Κολοσσός Ρόδου)

Τι κρατά από το 2011: Σε ατομικό επίπεδο ότι ήμουν υγιής. Σε συλλογικό επίπεδο κάναμε μία πολύ καλή χρονιά, καθώς φτάσαμε για 3η συνεχόμενη φορά στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.
Tι δεν θέλει να θυμάται: Τις μικροπολιτικές πράξεις, δήθεν μεγάλων πολιτικών αντρών, που οδήγησαν αυτή χώρα σε αυτή την κατάσταση.
Tι περιμένει από το νέος έτος: Θα ήθελα να ξαναδώ πολύ το χαμόγελο στους ανθρώπους. Διότι είμαστε ένας λαός που ξέρει να διασκεδάζει, ξέρει να περνάει καλά και θέλω πραγματικά να είμαστε πάλι όλοι χαρούμενοι και αισιόδοξοι.  Δεν θέλω μία οικογένεια να σκέφτεται αν θα κάνει 2ο και 3ο παιδί, επειδή ενδεχομένως δεν θα μπορεί να τα συντηρήσει. Θέλω να δω τις οικογένειες να ζουν και να περνάνε σαφώς καλύτερα από ότι τώρα.

Νώντας Παπαντωνίου (Περιστέρι)


Τι κρατά από το 2011:
Την μεταγραφή μου σε μία πολύ καλή ομάδα, αλλά και την προσπάθεια που κάνουμε παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν.
Tι δεν θέλει να θυμάται: Την οικονομική κατάσταση των περισσότερων ελληνικών ομάδων.
Tι περιμένει από το νέος έτος: Πάνω από όλα να το σημαντικό είναι να έχουμε την υγεία μας. Το άλλο που θέλω είναι να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος.


Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός)


Τι κρατά από το 2011:
Το γεγονός ότι εγώ και όλοι οι δικοί μου άνθρωποι ήταν υγιείς. Αυτό νομίζω είναι και το πιο σημαντικό.
Tι δεν θέλει να θυμάται: Δεν θέλω να ξεχάσω κάτι. Κάλο είναι να κρατάμε τα πάντα, να μαθαίνουμε και να προχωράμε. Τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από δυσάρεστα, αλλά πρέπει να παλέψουμε.
Tι περιμένει από το νέος έτος: Το πρώτο πράγμα που θέλω είναι αυτό που είπα και στην αρχή. Να είμαστε όλοι υγιείς! Το άλλο που θα ήθελα είναι μία ομαδική διάκριση.

Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Τι κρατά από το 2011: Το ότι είχα την υγεία μου και φυσικά το γεγονός  ότι και οι δικοί μου άνθρωποι ήταν υγιείς.
Tι δεν θέλει να θυμάται: 
Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει το μπάσκετ. Το άθλημα πεθαίνει. Πρέπει κάτι να γίνει.
Tι περιμένει από το νέος έτος: Το μόνο που πραγματικά θέλω είναι να έχω και πάλι την υγεία μου. Προφανώς θα ήθελα να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, να πληρωθούμε, αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι συνολικά η κοινωνία να ανασάνει. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τον αθλητισμό, τη στιγμή που συμβαίνουν όσα συμβαίνουν.

 

Συνέντευξη: Κώστας Παπαντωνίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]