Μπόλικο το κρύο τις τελευταίες μέρες, μπόλικα όμως και τα στέκια, που αξίζει να επισκεφτείτε και να μη κλειστείτε σπίτι. Από τα Χανιά μέχρι τα Γιάννενα και από τη Νέα Ερυθραία μέχρι τη Νέα Σμύρνη, εντοπίσαμε στέκια, που αξίζει να αράξετε. Είτε για τις πολλές τους μπύρες, είτε για τους άνετους καναπέδες τους, είτε ακόμα για την αισθητική τους και μόνο.

Πήγα στο Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20) στα Γιάννενα. Κάπου στο, ξεχειλισμένο από φοιτητές, κέντρο της πόλης, μένει διαρκώς ξύπνιο το θυμωμένο πορτραίτο. Από το όνομα και μόνο προϊδεάζεσαι για το τι θα ακολουθήσει… Ένα καφέ-μπαρ με πολύ φιλικό και ζεστό κλίμα στο οποίο βρίσκεις τα πάντα και εντυπωσιάζεσαι από την αισθητική του.

giannena3

Πέραν των live, όπου φιλοξενεί τοπικά συγκροτήματα αλλά και της ευρύτερης εγχώριας μουσικής σκηνής, διοργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας, θεματικά πρωτοποριακά πάρτυ, παιχνίδια εντός κι εκτός μαγαζιού, μουσικά projects, προβολές ταινιών-ντοκιμαντέρ κι άλλα ευρηματικά δρώμενα που σε αφήνουν με την αγωνία και αυτομάτως το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μαγαζιά της πόλης. Όποιος, λοιπόν, βρεθεί στα Γιάννενα επιβάλλεται να περάσει μία βόλτα από το Θυμωμένο Πορτραίτο.

giannena2 Νιτούς Ανθούσση

Πήγα στο Επιτόκιο (Αγίας Φωτεινής 19), ένα όμορφο ατμοσφαιρικό μπαράκι στη Νέα Σμύρνη, δίπλα στο γήπεδο του Πανιωνίου! Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με παλιές διαφημίσεις από προϊόντα, φωτογραφίες από την ιστορία του Πανιωνίου -αλίμονο!- από την εποχή που αγωνιζόταν ακόμα στη Σμύρνη, καθώς και εξώφυλλα δίσκων των Beattles, των Doors και πλήθους ακόμα ιστορικών ροκ συγκροτημάτων. Όποιος το επισκεφτεί με μεγάλη παρέα μπορεί να κάτσει σε τραπέζι, ενώ το μπαρ έχει επίσης χώρο για τους… λάτρεις του! Από πολλές μάρκες μπύρας μέχρι παραδοσιακά κονιάκ και ροκ μουσική για να περάσει κανείς καλά για ώρες!

nea_smyrni_bar Δημήτρης Ρούσσος

Πήγα στο Ντεμέκ, στην παλιά πόλη των Χανίων. Όσο κι αν το όνομά του σας παραπέμπει στο προσποιητό και το κατά φαντασίαν, σας βεβαιώνω ότι είναι αυθεντικό και άκρως πρωτοποριακό! Μουσικά όργανα στους τοίχους, παλιά φωτογραφικά περιοδικά, πίνακες, βιβλία, ανοιχτοί άνθρωποι και ευχάριστη ροκ μουσική από dj συνοδεύει τα τσίπουρα και τα μεζεδάκια που προσφέρουν απλόχερα σε αρκετά καλές τιμές, ειδικά για τους φοιτητές της πόλης! Δεν γίνεται να πάτε στα Χανιά (οποιαδήποτε εποχή) και να μην σας βγάλει ο δρόμος σας από εκεί.

xania2 Νιτούς Ανθούσση

Πήγα στο Chocolate Duck (Ευαγγελιστρίας 30) στη Νέα Ερυθραία. Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την περιοχή με τα «κλαμπάκια», όπως μου έλεγε ξανά και ξανά οδηγός ταξί. Του άρεσαν πολύ κι αυτού τα «κλαμπάκια». Από την άλλη αν εσείς προτιμάτε άλλο τρόπο να περάσετε καλά, το μαγαζάκι αυτό είναι ιδανικό. Ειδικά τώρα τον Χειμώνα. Είναι ένας ζεστός χώρος, με ποικιλία γλυκών και ροφημάτων. Οι τιμές του δεν είναι χαμηλές (3 ευρώ το τοστ), αλλά είναι κανονικές για Βόρεια Προάστια. Έχει επίσης βιβλία και καλή μουσική. Φιλοξενεί συγκροτήματα από ροκ και πέρα και θα είναι ανοικτό και την παραμονή!

chocolateduck Κώστας Παπαντωνίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]