Ο Ντομένικο Μπεράρντι εκτός από το ότι έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που πετυχαίνει τέσσερα τέρματα σε αγώνα Serie A, είναι και ο πρώτος στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος που πέτυχε τέσσερα γκολ απέναντι στη Μίλαν!

Ο γεννημένος την 1/8/1994 Ιταλός επιθετικός μόνο τυχαίος δεν είναι. Είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα το ίδιο δυναμικά και συνολικά έχει 11 τέρματα σε 14 συμμετοχές σε μια ομάδα σαν τη Σασουόλο.

Μπορεί να αγωνίζεται στην Σασουόλο, αλλά ανήκει στην Γιουβέντους, καθώς οι “μπιανκονέρι” κινήθηκαν γρηγορότερα από όλους και κατάφεραν να αποκτήσουν με συνιδιοκτησία το 50% των δικαιωμάτων του νεαρού επιθετικού, έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, συν τον Λούκα Μαρόνε να παραχωρείται στην Σασουόλο. Παρόλα αυτά, η Γιούβε τον έδωσε αμέσως δανεικό και πάλι στην ομάδα που ανήκε για να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής κάτι που μέχρι στιγμής μοιάζει ως η πιο σοφή κίνηση που μπορούσε να κάνει.

 

Εκτός από τα τέσσερα γκολ με τη Μίλαν, έχει προλάβει να πετύχει και ένα ακόμα χατ-τρικ (τρία τέρματα) απέναντι στην Σαμπντόρια και μάλιστα εκτός έδρας. Πέρα από τα γκολ όμως, ο νεαρός φορ είναι εξίσου καλός και στο “σερβίρισμα” γκολ, καθώς μετράει ήδη πέντε ασίστ.

Πολλοί θα πίστευαν ότι ο πιτσιρικάς, με όλα τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω του, θα προσπαθούσε να κάνει μια προκλητική ή αλαζονική δήλωση μετά το τέλος του ματς, αλλά ο Μπεράρντι τους διέψευσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

“Είναι σίγουρο ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτό το παιχνίδι, αλλά τη σημερινή μου εμφάνιση και τα τέσσερα τέρματα τα αφιερώνω στον συμπαίκτη μου, Φραντσέσκο Ατσέρμπι” ήταν τα λόγια του αμέσως μετά το ματς. Ο Ατσέρμπι (πρώην παίκτης και της Μίλαν) μάχεται τον τελευταίο καιρό με τον καρκίνο.

Στο ποδόσφαιρο δεν σπανίζουν τα ταλέντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή να είναι εξίσου “μεγάλος” και εκτός αγωνιστικών χώρων. Όλα δείχνουν πως ο Μπεράρντι έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα. Το αν θα τα καταφέρει εξαρτάται από αυτόν και μόνο.

Δείτε σε βίντεο τα περσινά του κατορθώματα:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts