Πριν από λίγες μέρες, όταν το όνομα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είχε ακουστεί για την ΑΕΚ συζητούσα με έναν φίλο και του είχα πει χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για παιχταρά. Απίθανο να έρθει στην ΑΕΚ και γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμα και στα 34. Αποκλείεται να μην βρει ομάδα στην Ευρώπη ενώ είναι ελεύθερος».

Να’ μαστε λοιπόν, λίγες μέρες αργότερα και χαζεύοντας στο κινητό, βλέπω είδηση σε ξένο site, η οποία λέει: «Υπέγραψε σε ομάδα που παίζει στο Europa League o Μπερμπάτοφ». Στα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν μέχρι να πατήσω να διαβάσω την είδηση και να φορτώσει, πολλές ομάδες πέρασαν από το μυαλό μου.

Ντόρτμουντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Νάπολι, Φιορεντίνα, Λάτσιο, Σάλκε, Βιγιαρεάλ, Μαρσέιγ, Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε. Σίγουρα δεν θα ήταν βασικός σε όλες αυτές, αλλά σε κάποιες θα ήταν. Δεδομένα. Κι όμως, δεν ήταν καμία από αυτές. Ούτε καν η Βασιλεία, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ή ο Άγιαξ. Ήταν ο ΠΑΟΚ. Έκανα λίγη ώρα να συνειδητοποιήσω τι διάβαζα. Κι όμως ήταν αλήθεια.

Ο παίχτης που με τις φανέλες των Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φούλαμ και Μονακό, μας έχει κάνει πολλές φορές να παραμιλάμε, είτε με ένα κοντρόλ είτε με μια πάσα ή ένα γκολ του, θα παίζει στην Super League. Σούπερ μόνο στο όνομα. Γιατί κάναμε κλήρωση πρωταθλήματος με ομάδα Α και ομάδα Β γιατί δεν ξέραμε καν ποιες ομάδες θα συμμετέχουν σε αυτή. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Ακόμα πιο απίστευτη όμως, μου μοιάζει η επιλογή του Βούλγαρου επιθετικού να επιλέξει το πρωτάθλημά μας για να συνεχίσει την καριέρα του. Ακόμα και στα 34. Είναι πολλά τα λεφτά δεν λέω. Ακούγεται για 1,6 εκατομμύρια το χρόνο που μπορεί να φτάσουν τα 2 με τα διάφορα μπόνους, αλλά και πάλι.

Αναρωτιέμαι πώς πείστηκε. Έχει δει τα ελληνικά γήπεδα πέρα από το Καραϊσκάκη και το ΟΑΚΑ ή την Τούμπα; Ξέρει πόσο κόσμο μαζεύουν οι ομάδες ανά παιχνίδι πέρα από 4-5 που φτάνουν σε αξιοπρεπή αλλά όχι και τρομερά νούμερα; Του έχει πει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ έχει 1 βαθμό σε 2 παιχνίδια, μην καταφέρνοντας να κερδίσει εντός έδρας και να χάσει εκτός έδρας με βαρύ σκορ απέναντι σε ομάδες που θα έπρεπε να κερδίσει εύκολα ή δύσκολα;

Όπως και να έχουν τα πράγματα, είναι μια πολύ σημαντική κίνηση για τον ΠΑΟΚ. Το αν θα πιάσει ή όχι θα το κρίνει η ιστορία. Εμείς δεν έχουμε από το να περιμένουμε, για να δούμε αν ήρθε στην Ελλάδα για τα τελευταία ένσημα ή για να διατηρήσει την πολύ καλή φήμη που τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]