Και για να είμαι ακριβής, ξέρω τι έκανες και πρόπερσι και πάρα-πρόπερσι και εννοείται γνωρίζω και σε πιο μπαράκι αράζεις φέτος. Αυτό θα ήταν χρήσιμο αν ήμουν κάποιο ψυχάκι-πρωταγωνιστής κάποιας αμερικάνικης σπλατεριάς, αλλά στην πραγματική ζωή το να πρέπει να βλέπω λεπτό προς λεπτό τις καλοκαιρινές στιγμές σου, και άλλων 340 φίλων επίσης, καταντάει άκρως ενοχλητικό.

Μιλώ σε σένα φίλε μου, χρήστη της περίφημης εφαρμογής check-in στο Facebook και φορέα του επικίνδυνου αυτού ιού που είναι και άκρως μεταδοτικός, καθώς ακόμα κι ορκισμένοι εχθροί του «έπεσαν».

Όχι δεν με κυριεύει ο φθόνος για τις γαμάτες διακοπές σου- στις οποίες ακόμα και κροκόδειλος να έτρωγε το πόδι σου εσύ θα «ταγκαριζόσουν» χαμογελαστός μπροστά στην παραλία, αλλά από τη μέση και πάνω- με την λεζάντα «είδα τον Σήφη-νιώθω χαρούμενος». Ούτε για τις γαμάτες φωτογραφίες σου -μερικές φορές σε πόζες επιβαρυντικές για το σβέρκο σου- προκειμένου να βγει η τέλεια selfie -δηλαδή εσύ κυρίως, η θέα, το φαί, το κοκτέιλ, ο κούκλος μπάρμαν. Α, και οι φίλοι σου.

Απλά από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να σου εξομολογηθώ κάτι. Δε με νοιάζει αν μπήκες στο πλοίο, τι ώρα και με ποιους. Δεν με νοιάζει πού πας και πότε θα γυρίσεις. Δεν με νοιάζει να δω φωτογραφία του μικρού σου δαχτύλου στην άμμο, του περιτυλίγματος από το σουβλάκι σου, των κοκτέιλ σου πριν τα πιεις και μετά(!), πόσο μάλλον να δω αναλυτική ενημέρωση στο timeline μου του τύπου «έτοιμες οι βαλίτσες», «κλείνω», «φράκαρα στην πόρτα», «όλα καλά στο πλοίο».

Έλεος φίλε μου, χωρίς να θέλω να σε πληγώσω, άμα ήθελα να ξέρω τι κάνεις, θα σε έπαιρνα τηλέφωνο το λιγότερο.

Μην σου πω ότι όσοι ενδιαφέρονται τι κάνεις είναι εκεί μαζί σου, εκτός αν είσαι η Ελένη Μενεγάκη και οι followers σου είναι απελπισμένες νοικοκυρές και εκτός φυσικά από το συγγενολόι-μπαμπάς, μαμά, παππούς, γιαγιά και καμιά θεία- που όπως γνωρίζεις δεν σου είμαι τίποτε από όλα αυτά.

Ναι -χωρίς να θέλω και πάλι να σε πληγώσω- δεν ξέρω κανέναν που να ενδιαφέρεται να χαζεύει τι κάνεις λεπτό προς λεπτό, ούτε πόσο ωραία περνάς, για αυτό φίλε μου μια συμβουλή. Άσε το μαραφέτι-facebook και κάθε άλλο κοινωνικό μέσο δικτύωσης και κάθε άλλη ανάγκη του να δείξεις σώνει και ντε ότι αυτές οι διακοπές είναι τέλειες και ζήσε τες. Στο κάτω κάτω διακοπές είναι, μπορεί να είναι όμορφες, χάλια, περιπετειώδεις, κουραστικές, αδιάφορες ή εκπληκτικές. Άσε που με το κινητό στο χέρι και πόσο giga ακτινοβολίας στον εγκέφαλο, πόσο τέλειες να ναι και πόσο να σε πιστέψουν φίλε μου;

Στην τελική πόσταρε όταν γυρίσεις τις καλύτερες φωτογραφίες σου να ξέρουμε τι παίζει και με αυτόν τον Σήφη ή στην τελική έλα αθήνα να κάνεις τα ταγκαρίσματά σου που θα μπορούμε εύκολα να έρθουμε να σε πλακώσουμε.

Φιλικά πάντα, άντε και καλές διακοπές.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]