Με την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής και οι τελευταίοι δύσπιστοι… πείστηκαν ότι το πρωτάθλημα το (ξανα)παίρνει ο Ολυμπιακός.

Και αυτό όχι τόσο λόγω της δικής του επίδοσης (με μία πειστική εμφάνιση νίκησε εύκολα τον Άρη 3-0), όσο της ΤΡΑΓΙΚΗΣ απόδοσης του Παναθηναϊκού σε ένα ακόμη ντέρμπυ (ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-0), το 2ο συνεχόμενο μετά από αυτό με τον ΠΑΟΚ, όπου αντί να “τρώνε σίδερα”, οι πράσινοι ήταν και πάλι κατώτεροι των περιστάσεων.

Οι παίκτες του παναθηναϊκού κατόρθωσαν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να πάνε στο ντέρμπυ με τον αιώνιό τους αντίπαλο (18/3) όχι ισόβαθμοι, αλλά ούτε καν σε απόσταση βολής. Τη στιγμή που πριν λίγες εβδομάδες η διαφορά ανάμεσά τους ήταν +5 βαθμοί υπέρ του Παναθηναϊκού, πλέον, είναι στο -4. Και δυστυχώς για τους πράσινους φαίνεται πως… τα χειρότερα έρχονται.

Οι διοικητικές εξελίξεις μεσοβδόμαδα, καθώς και η γενικότερη διοικητική αβεβαιότητα, με τους παίκτες να είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποπροσανατόλισαν την ομάδα. Αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό, τότε ΤΙ να πει κανείς για την ΑΕΚ, η οποία στο χτεσινό αθηναϊκό ντέρμπυ με τον ΠΑΟ (11/3) φάνηκε να είναι αυτή που καιγόταν για το αποτέλεσμα και όχι οι πράσινοι.

Οι απλήρωτοι (κατά πολύ περισσότερο από τους πράσινους) παίκτες της ΑΕΚ ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όντας, ουσιαστικά, βαθμολογικά αδιάφοροι και παίζοντας μόνο για το πρεστίζ της ομάδας τους, προσπαθώντας να κερδίσουν το πρώτο και τελευταίο ντέρμπυ για αυτούς, φέτος και να δώσουν μία μικρή έστω νότα χαράς και αισιοδοξίας στους φίλους της ομάδας τους. Και τα κατάφεραν.

Από την άλλη οι πράσινοι, χωρίς νεύρο και πάθος, πέταξαν στα σκουπίδια για μία ακόμη φορά ένα ολόκληρο ημίχρονο και στην επανάληψη έγινε αυτό που φοβόντουσαν. Τα 2 διαιτητικά σφάλματα εις βάρος του Παναθηναϊκού σε καθοριστικά σημεία ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την ολοκλήρωση της πράσινης παρωδίας, αφού επιβεβαιώθηκε στο έπακρο η παροιμία για 2η συνεχόμενη αγωνιστική: “ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος”.

Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν, οι φίλοι του “τριφυλλιού” και τώρα τι;;; Τώρα, αρχικά, ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό. Και τα μηνύματα που βγαίνουν από τις τάξεις των πράσινων οπαδών μόνο θετικά δεν είναι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουμε θεατές “όμορφων” καταστάσεων στις εξέδρες, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι αγανακτισμένοι οπαδοί του ΠΑΟ, μην έχοντας κάτι άλλο να χάσουν (αφού το πρωτάθλημα κατά πάσα πιθανότητα βάφτηκε κόκκινο) θα βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων.

Με λίγα λόγια, δέκτες των βελών τους εκτός από την ομάδα του Ολυμπιακού θα είναι και διοικητικά στελέχη της ίδιας τους της ομάδας που θα τολμήσουν να παρευρεθούν στο ΟΑΚΑ, καθώς θεωρούνται οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατηφόρα που έχει πάρει η ομάδα. Και αναλογιζόμενοι και την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και την αστυνομία μετά τα χτεσινά επεισόδια στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας χτες μετά το ντέρμπυ με την ΑΕΚ (11/3), μπορούμε με βεβαιότητα να περιμένουμε ένα “εκρηκτικό” ματς. Πάλι καλά να λέμε που έχει απαγορευτεί και η μετακίνηση φιλάθλων, οπότε δε θα δώσουν το “παρών” στο ντέρμπυ και οι ερυθρόλευκοι οπαδοί… Αλλιώς κανείς δεν ξέρει πού θα έφταναν τα πράγματα… Όχι, βέβαια, ότι τώρα ξέρει…

Η.Η.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]