Θερμά χειροκροτήθηκε από τους επιβάτες ένας οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη για μια πράξη του προς μια μητέρα πρόσφυγα.

Η πρόσφυγας μπήκε στο λεωφορείο με το μωράκι της στην αγκαλιά. Ωστόσο, κανείς δεν σηκώθηκε για να καθήσει. Και τότε παρενέβη ο οδηγός, ο οποίος σταμάτησε το λεωφορείο, σηκώθηκε όρθιος και ζήτησε απευθυνόμενος στους επιβάτες να σηκωθεί κάποιος για να κάτσει η μητέρα με το μωρό. Το συμβάν έλαβε χώρα σε λεωφορείο της γραμμής 21 και το ανέδειξε με ανάρτησή της στο facebook το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Δείτε την πλήρη ανάρτησή της «Στο αστικό του ΟΑΣΘ, στη γραμμή 21, σήμερα το πρωί, ανεβαίνει απο την στάση Πλατείας Επταλόφου, μία πρόσφυγας με ενα μωράκι γλυκύτατο. Κανένας δεν σηκώνεται να της δώσει τη θέση του για να καθήσει η μάνα με το μωρό. Πριν προλάβω να μιλήσω, σταματάει το αστικό ο οδηγός και λέει: Μία θέση για να καθήσει η μάνα με το μωρό. Σηκώνεται αμέσως ενας κύριος, κάθεται η μάνα και ο οδηγός καταχειροκροτείται απο όλο τον κόσμο. Κατέβηκα χαρούμενη και πολύ-πολύ αισιόδοξη!! Και για την εξαίρετη στάση του εργαζόμενου οδηγού αλλά και για τον κόσμο που τον χειροκρότησε!! Μαζί μας χτυπούσε τα χεράκια του και το μωράκι!! Άντε μόνο τέτοια να έχουμε!!».

leoforeio-thessaloniki

 

Το είδαμε στο kar.org.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]