Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης “LGBTQI+ Refugees in Greece” είναι ένα σχετικά νέο αυτόργανωμένο, από τα κάτω, εγχείρημα που προσδοκά να δώσει χώρο, φωνή και στήριξη σε μια από τις πιο καταπιεσμένες και αθέατες πλευρές του προσφυγικού: αυτή της lgbtqi+ κοινότητας.

Σε λιγότερο από 5 μήνες έχουμε στηρίξει και βοηθήσει παραπάνω από 25 lgbtqi+ στις εξής εκφρασμένες τ@ ανάγκες:

– Διανομή φαγητού για μαγείρεμα, είδη πρώτης ανάγκης, υγιεινής κλπ μια φορά τη βδομάδα από την κατάληψη στέγης Νοταρά 26.
– Γύρω στα 50 κιλά κρέατος για μια πιο ισορροπημένη και πλήρη διατροφή καθώς αρκετά μέλη της ομάδας μας ακολουθούν βαριές ιατροφαρμακευτικές αγωγές.
– Πάνω από 10 σόμπες για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
– Διανομή ζεστών ρούχων, υποδημάτων, κουβερτών από τις καταλήψεις στέγης Νοταρά 26 και 5o  Σχολείο.

Στο διάστημα αυτών των 5 μηνών παρείχαμε νομική βοήθεια και διαμεσολαβήσαμε ώστε να βρουν ασφαλή στέγη μέλη της ομάδας μας που ήταν άστεγα.

Κατόπιν, μέσω των εκδηλώσεων μας, των συνελεύσεων μας αλλά και των συναντήσεων μας για βόλτα, ταινία ή ό,τι άλλο δημιουργήσαμε τις σχέσεις και τον ασφαλή χώρο που επέτρεψαν στ@ lgbtqi+ πρόσφυγες να εκφραστούν, να ενδυναμωθούν και φυσικά, να κοινωνικοποιηθούν (και) μέσω της ισότιμης συμμετοχής τους στις διαδικασίες, τις στοχεύσεις και τις επιθυμίες της ομάδας.
Αυτή τη στιγμή 15 άτομα από την ομάδα μας είναι στις χώρες επιλογής τους. Αυτός ο στόχος επετεύχθη και με την συμβολή της ομάδας καλύπτοντας τα έξοδα για εισιτήρια και διαβατήρια, καθώς και με την παροχή κάποιων χρημάτων για το ταξίδι, στο νέο τους αυτό ξεκίνημα.

Η ομάδα μας συνεχίζει ανοίγοντας την δραστηριότητα της τόσο στις καταλήψεις, όσο και στα Camps, επιθυμώντας να επεκτείνει τη δράση της και να εντοπίσει όσο το δυνατόν περισσότερ@ lgbtqi+ πρόσφυγες που ‘χουν την ανάγκη να βρεθούν σ’ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τίποτα απ’ όλα τα παραπάνω δεν θα’χαν συμβεί χωρίς την έμπρακτη αλληλεγγύη, βοήθεια και στήριξη σας. Σας ευχαριστούμε γι’αυτό και σας προσκαλούμε σε άλλη μια σειρά εκδηλώσεων για την οικονομική στήριξη του σκοπού μας:

Οικονομική ενίσχυση ΛOATKI+ προσφύγων (vol.ΙΙ)
Παρασκευή 3 Φλεβάρη (19:00) – Αραβική Κουζίνα
Σάββατο 4 Φλεβάρη (από τις 22:00) – Belly Pop Dance Party!

Στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα

(Ζ.Πηγής 95-97 & Ισαύρων, Εξάρχεια)

** Αν είστε στα ξένα μπορείτε να στηρίξετε την Πρωτοβουλία μας και ιντερνετικά, εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]