Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις Κατσίκη περί ταύτισης της ομοφυλοφιλίας με την παιδοφιλία είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο τα κόμματα της βουλής αντιμετωπίζουν ζητήματα αρχών και δημοκρατίας.

Ο βουλευτής, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, είπε ότι εξέφρασε μια προσωπική του άποψη, χωρίς να θέλει να προσβάλλει κανέναν. Αυτά που ελέχθησαν από το βήμα της βουλής είναι πρώτη φορά που ακούγονται από συμπολιτευόμενους βουλευτές. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις ομοφοβικές και αντισημιτικές αθλιότητες του Δημήτρη Καμμένου, αλλά από το twitter, οι οποίες του στοίχισαν και σε πρώτη φάση την υπουργική θέση. Γιατί σε δεύτερη φάση, όταν ο Τσίπρας θεώρησε ότι το θέμα είχε ξεχαστεί, τον έκανε αντιπρόεδρο της βουλής, χωρίς να τον απασχολούν οι ομοφοβικές απόψεις.
Και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο πολιτικαντισμό, που φαίνεται σε όλο του το εύρος όταν διακυβεύονται ζωτικής σημασίας πράγματα για την κυβέρνηση, όπως είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τότε δεν υπάρχουν αρχές και όλα σκεπάζονται με ένα γκρίζο πέπλο. Ο συμπολιτευόμενος Κατσίκης στηρίζει την κυβέρνηση, όπως κάνει και ο Δ. Καμμένος και άλλοι  ομοφοβικοί. Και προφανώς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να τον κακοκαρδίσει, γιατί χάρη σε κάτι τέτοιους επιβιώνει πολιτικά. Γι αυτό και μπορεί να καταπιεί ακόμα και αυτό.
Όμως ας δούμε το θέμα επί της ουσίας του: Ο Κατσίκης εξέφρασε τη συγκεκριμένη άποψη προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του προς τη διάταξη του νομοσχεδίου για την αναδοχή. Παραλλήλισε την αγάπη που επικαλούνται οι ομοφυλόφιλοι γονείς, σαν επιχείρημα για να περάσουν οι διατάξεις για τις ΛΟΑΤ οικογένειες, με την αγάπη που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν οι παιδόφιλοι. Στο σάλο που προκλήθηκε δε, τις επόμενες μέρες, ούτε καν ανασκεύασε, ενώ πέρασε στην αντεπίθεση. Με αυτό το ύφος και από τη συγκεκριμένη θέση που αυτά ειπώθηκαν, σαφώς και αποτελούν ρητορική μίσους.
Κατά τη διάρκεια της ζωής του Τρίτου Ράιχ, οι Ναζί αποκαλούσαν τους ομοφυλόφιλους «υπανθρώπους» και με βάση αυτό το χαρακτηριστικό, τους έστελναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους θανάτωναν με συνοπτικές διαδικασίες στους θαλάμους αερίων. Οι ομοφυλόφιλοι ήταν κατώτερη ράτσα. Αποτελούσαν μια διαταραχή, που έπρεπε να εξαλειφθεί από την κοινωνία, ένα καρκίνωμα.
Με την ταύτισή τους με τους παιδόφιλους οι ομοφυλόφιλοι τοποθετούνται στην ίδια αυτή κατηγορία που τους τοποθετούσαν οι Ναζί, καθώς στο συλλογικό υποσυνείδητο ο παιδόφιλος έχει τη θέση του «υπανθρώπου». Η ταύτιση της ομοφυλοφιλίας  με την παιδοφιλία γίνεται σε πολιτικό επίπεδο από τους πολιτικούς χώρους εκείνους που βρίσκονται δεξιότερα της ακροδεξιάς. Και ο λόγος είναι ότι το θέμα της φυλετικής καθαρότητας, με τον τρόπο που το έθεταν οι Ναζί, είναι γι αυτούς ο στόχος. Στοχοποιώντας συγκεκριμένες ομάδες, που δεν έχουν θέση στο δικό τους κόσμο, έχουν στόχο να τους αποξενώσουν αρχικά από τον κοινωνικό τους περίγυρο και μετά να τους οδηγήσουν στη φυσική τους εξόντωση. Ο Κατσίκης χρησιμοποιεί τη μέθοδο των Ναζί αρχικά ορίζοντας τους ομοφυλόφιλους σαν ένα βδέλυγμα. Το επόμενο στάδιο είναι αυτό το βδέλυγμα να αφανιστεί. Και αν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εκφράζει προσωπικές του απόψεις, να πούμε ότι προσωπικές απόψεις υπάρχουν πολλές, αλλά ένας βουλευτής δεν εκφράζει ποτέ προσωπική άποψη από το βήμα του κοινοβουλίου. Οι απόψεις που εκφέρονται από εκεί, όσο προσωπικές και να είναι, αποτελούν πολιτικό λόγο που αφορά ολόκληρο το πολιτικό ακροατήριο.
Αλλά για τη βουλή και ειδικά για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Επιτροπής Δεοντολογίας, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ο Κατσίκης δεν έχει διαπράξει καμία παραβίαση ούτε του αντιρατσιστικού νόμου, τον οποίο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση είχαν δώσει αγώνες για να ψηφιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, ούτε των διατάξεων για τη ρητορική μίσους του κανονισμού της βουλής. Και με αυτόν τον τρόπο η Επιτροπή Δεοντολογίας δίνει κάλυψη στον πιο σκοτεινό ομοφοβικό λόγο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]