Μετά από 17 χρόνια και την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον, ένας πρόεδρος των Η.Π.Α έρχεται στην Ελλάδα. Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει προκαλέσει ίδιας έντασης αντιδράσεις με εκείνη την περίοδο, καθώς οι συνθήκες είναι διαφορετικές, δεν παύει όμως να αποτελεί για πολλούς σοβαρό λόγο ώστε να κατέβουν στο δρόμο και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται διεθνώς και για τις οποίες φέρουν μεγάλες ευθύνες και οι Η.Π.Α.

Την ίδια στιγμή ο αποκλεισμός μεγάλου μέρος της πόλης και η απαγόρευση διαδηλώσεων για λόγους “δημόσιας τάξης και ασφαλείας”, με αποκορύφωμα τη θυροκόλληση της σχετικής απόφασης της αστυνομικής διεύθυνσης σε γραφεία αριστερών οργανώσεων, προκαλεί ερωτηματικά για τη στάση της κυβέρνησης, που παλιότερα καταδίκαζε αντίστοιχες αποφάσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Πλήθος καλεσμάτων για διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις τη χώρας

Με κεντρικό μήνυμα προς τον Ομπάμα “ανεπιθύμητος”, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΛΑΕ, ΑΡΚ, ΚΟΡΔΑΤΟΣ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ καλούν σε συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στο  κοινό κάλεσμα αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Καθήκον μας είναι η κοινή, διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση της ειρήνης, για ανεξαρτησία και σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα σε κάθε χώρα.

-καμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ.

– αντίσταση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων και των αντιλαϊκών “μεταρρυθμίσεων”, της υποταγής σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

-κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες.

obama5

Κάλεσμα μια ώρα αργότερα στο Πολυτεχνείο έχουν οι “σύντροφοι και συντρόφισσες για τη συγκρότηση ανοιχτής συνέλευσης Αναρχικών”. Στο δικό τους κάλεσμα αναφέρουν:

Επί προεδρίας Ομπάμα οι κρατικές δολοφονίες μη λευκών καταπιεσμένων έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Και στις φυλακές των Η.Π.Α., όπου διεξάγεται η μαζικότερη κινητοποίηση των κρατουμένων ενάντια στην σκλαβιά, το κράτος απαντά με άγρια καταστολή.

Το μπλοκ τους στηρίζει και η σύμπραξη για τη διάχυση της επαναστατικής προοπτικής που αναφέρει:

Η επίσκεψη του σφαγέα της μέσης ανατολής Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα που ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, αποτελεί μια πρόκληση. Η προετοιμασία και η οργάνωση μιας “θερμής υποδοχής” είναι για εμάς μονόδρομος.

Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικές λέσχες, συλλογικότητες γειτονιών καλούν επίσης σε διαδήλωση ενάντια στον ερχομό Ομπάμα.

Η Αυτοοργανωμένη Δομή Υγείας Εξαρχείων που ενημερώνει ότι την Τρίτη 15/11 και την Πέμπτη 17/11 θα παραμείνει κλειστή θα συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Σε αντίσταση – ανατροπή της κυβερνητικής σύμπλευσης με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε καλεί η Εργατική Λέσχη Περιστερίου, που επίσης θα είναι στο 5 στο Πολυτεχνείο, όπως και η Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης.

Στην ίδια λογική και το κείμενο που υπογράφει η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση:

Διαδηλώνουμε, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αδερφούς/ές μας που παλεύουν ενάντια σε αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα στη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία.

“Με αφορμή την επίσκεψη του Ομπάμα, είναι καθήκον του ταξικού κινήματος να αρπάξει την ευκαιρία, να διορθώσει λάθη του παρελθόντος και να πάει παρακάτω”, υπογραμμίζει η συλλογικότητα ΟΡΜΑ που θα δώσει και αυτή το παρών.
Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με δυνάμεις που τη στηρίζουν και άλλες συλλογικότητες καλούν σε διαδηλώσεις..
…στις 5.30 μ.μ. στην Αθήνα στο Πολυτεχνείο.

Στις 6 στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα.

Στις 6 στα Γιάννενα στην Περιφέρεια.

Στις 6 στην Λάρισα στην Κεντρική Πλατεία.

Στις 6.30 στην Καρδίτσα στην Κεντρική Πλατεία.

Στις 6 στα Χανιά στην Πλατεία Αγοράς.

Στις 6.30 στην Ηγουμενίτσα στον Πεζόδρομο.

Στις 6 στο Ηράκλειο στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στις 6.30 στις Σέρρες στην Πλατεία Κρονίου.

obama3

Στις 5.30 στο Πολυτεχνείο καλεί το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

“Δεν αμφιβάλλουμε οτι όπως και στην Ευρώπη η άνοδος της ακροδεξιάς και η έξαρση των εθνικισμών έτσι και στην Αμερική η εκλογή Τραμπ συμπυκνώνουν ένα ακόμα καλύτερο συσχετισμό για τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Όμως δυστυχώς η ευτυχώς δεν υπάρχει μικρότερο κακό αλλά υπάρχει συνέχεια της πολιτικής. Ο Ομπάμα αποτελεί μέρος αυτής της πολιτικής και είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ”, αναφέρει το Δίκτυο σε μια ανακοίνωση που έχει και υστερόγραφο:

Φυσικά, εάν ζητήσει πολιτικό άσυλο, θα απαιτήσουμε να του χορηγηθεί. Αφού μπει στην ουρά πίσω από μερικές δεκάδες χιλιάδες αιτούντων ασύλου.

Και στις δύο συγκεντρώσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλεί η ΟΚΔΕ.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί (Αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ, Ασφάλεια, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, Τροχαία) συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας, ενώ μας ήρθε και πλήθος αμερικανών πρακτόρων και ανθρώπων της ασφάλειας του Ομπάμα. Το ξενοδοχείο που θα μείνει, τα δρομολόγια της αυτοκινητοπομπής και όλες οι περιοχές όπου θα έχει συναντήσεις, θα γίνουν φρούρια, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους, θα απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ελεύθεροι σκοπευτές θα ακροβολιστούν σε ταράτσες κτιρίων, ελικόπτερα της ΕΛΑΣ θα περιπολούν – ενώ ένα ηλεκτρονικό «δίχτυ» θα απλωθεί για την παρακολούθηση των επικοινωνιών.

Ραντεβού στις 5 στο Πολυτεχνείο δίνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Αποτελεί πρόκληση η επιλογή Τσίπρα να υποδεχτεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο κατήφορος της εμπλοκής στους ανταγωνισμούς στη Μ. Ανατολή και τη Μεσόγειο δεν έχει τέλος. Ο Τσίπρας αποδέχτηκε την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τις απελάσεις προσφύγων στη χώρα αυτή, την ώρα που ο Ερντογάν βομβαρδίζει τα χωριά των Κούρδων, φυλακίζει τους ηγέτες του HDP, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους. Αποδέχτηκε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο πλευρό της FRONTEX, κλείνοντας τα σύνορα για τους πρόσφυγες και ανεβάζοντας το φόρο αίματος στους 4300 πνιγμένους στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, βόρεια της Αιγύπτου και της Λιβύης. Έχτισε τον άξονα Ισραήλ-Αίγυπτος-Ελλάδα σφίγγοντας στα χέρια των σφαγέων του Παλαιστινιακού λαού και των αγωνιστών της Αιγυπτιακής επανάστασης κατά του Μουμπάρακ.

obama4

“Ας υποδεχτούμε τον Ομπάμα όπως του αξίζει”, λένε η Αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η Αναρχική συλλογικότητα Ρουβικώντας, η Κόκκινη Γραμμή – ομάδα για την εργατική αντεπίθεση και η συνέλευση αναρχικών – κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε με κάλεσμα για τις 5.30. Την ίδια ώρα εκεί θα είναι και η Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση.

Η Αναρχική συλλογικότητα για το οριζόντιο πολύμορφο επαναστατικό κίνημα, Μαύρο-Πολύχρωμο και η Ομάδα βιβλιοθήκης Ζαΐμη 11, ARMA FORMΑ προτρέπουν να αποδομήσουμε τις εθνικές αφηγήσεις και να κάνουμε επίθεση σε όλα τα σύμβολα ηγεμονίας.

Σε τρεις συγκεντρώσεις καλεί η Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Σε Πάτρα: Παράρτημα 6μμ, Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» – μέλος της ΑΠΟ
.. Θεσσαλονίκη: Καμάρα 6μμ, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»- μέλος της ΑΠΟ
.. Αθήνα: Πολυτεχνείο (Πατησίων και Στουρνάρη) 5:30μμ, Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- Συμμετοχή στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Σε μαζικές κινητοποιήσεις καλεί το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά όλα τα καλέσματα εδώ.

kke

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]