Ποια είναι η πιο «γερασμένη» ομάδα, ποια η πιο νέα, ποιας ομάδας οι παίχτες έχουν τις περισσότερες συμμετοχές με την εθνική; To 3pointmagazine συγκέντρωσε όλους τους σημαντικούς αριθμούς για τους αντιπάλους της εθνικής μας ομάδας στον όμιλο, αλλά και για τη διοργάνωση γενικότερα και σας τους παρουσιάζει.

To 3pointmagazine συγκέντρωσε όλους τους σημαντικούς αριθμούς για τους αντιπάλους της εθνικής μας ομάδας στον όμιλο, αλλά και για τη διοργάνωση γενικότερα και σας τους παρουσιάζει. Ποια είναι η πιο «γερασμένη» ομάδα, ποια η πιο νέα, ποιας ομάδας οι παίχτες έχουν τις περισσότερες συμμετοχές με την εθνική και διάφορα άλλα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο έμπειρα ρόστερ της διοργάνωσης, καθώς είναι λίγο πιο πάνω από αυτό της Κολομβίας, της Ακτής Ελεφαντοστού και της Ιαπωνίας και πολύ κοντά στην «γηραιότερη» ομάδα του Μουντιάλ, που όσο κι αν μας κάνει εντύπωση είναι η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και της παρέας του. Αντίθετα, η νεότερη ομάδα του Μουντιάλ θα είναι η Γκάνα.

Μ.Ο. ηλικίας

Ελλάδα 28,5

Κολομβία 27,9

Ακτή Ε. 27,8

Ιαπωνία 27,2

Αργεντινή 28,9

Γκάνα 25,5

Ο πιο έμπειρος ηλικιακά παίχτης του ομίλου μας είναι οΦαρίντ Μοντραγκόν της Κολομβίας, καθώς είναι 42 ετώνκαι στις 21 Ιουνίου θα γίνει 43! Στον όμιλό μας, ακολουθούν ο Γιώργος Καραγκούνης στα 37, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά στα 36 και ο Γιασουχίτο Έντο στα 34 της Ιαπωνίας. Ο Μοντραγκόν είναι και ο μεγαλύτερος του Μουντιάλ, την ώρα που ο μεγαλύτερος παίχτης της Γκάνας, της Αλγερίας και της Ελβετίας είναι 31.

Γηραιότερος Παίχτης

Ελλάδα 37

Κολομβία 42

Ακτή Ε. 36

Ιαπωνία 34

Γκάνα, Αλγερία, Ελβετία 31

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το στατιστικό που μας δείχνει πόσοι παίχτες έχουν πατήσει τα «-άντα». Η Ελλάδα έχει έξι από αυτούς, η Ακτή 7, η Ιαπωνία 5 ενώ η Κολομβία μόλις 3. Σίγουρα οι διαφορές δεν είναι μεγάλες και οι τρεις ομάδες είναι περίπου στα ίδια επίπεδα. Μόνο η Κολομβία έχει 3 με τον έναν να είναι ο Μοντραγκόν, άρα ουσιαστικά έχει 2 παίχτες. Από τη μία αυτό είναι θετικό γιατί είναι πιο νεανική ομάδα από τις υπόλοιπες αλλά σίγουρα λιγότερο έμπειρη.

Όσο για το Μουντιάλ γενικότερα, αξίζει να σημειωθεί ότιΠορτογαλία (9), Βραζιλία (8), Αργεντινή (8), Ολλανδία (7), Ισπανία (7) και Ουρουγουάη (7) έχουν περισσότερους 30άρηδες από την εθνική μας, η Ιταλία τους ίδιους, ενώ Γαλλία (5), Αγγλία (5) και Γερμανία (3) λιγότερους.

Το Ιράν το παράκανε έχοντας 11 από αυτούς στην αποστολή, την ώρα που Νότια Κορέα, Βέλγιο και Γκάναέχουν μόλις έναν!

Άνω των 30

Ελλάδα 6

Κολομβία 3

Ακτή Ε. 7

Ιαπωνία 5

Ιράν 11

Νότια Κορέα, Βέλγιο, Γκάνα 1

Πορτογαλία 9, Βραζιλία 8, Αργεντινή 8, Ολλανδία 7, Ισπανία 7, Ουρουγουάη 7, Ιταλία 6, Γαλλία 5, Αγγλία 5, Γερμανία 3

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Γιώργο Καραγκούνη, ο πρώτος σε συμμετοχές διεθνής μας. Από την άλλη, της Κολομβίας δεν είναι ο 42άχρονος Μοντραγκόν, αλλά ο Μάριο ΓιέπεςΟύτε στην Ακτή Ελεφαντοστού είναι ο Ντιντιέ Ντρογμπά, αλλά ο συνονόματός του, Ζοκορά. Όσο για την Ιαπωνία, ο Γιασουχίτο Έντο δεν έχει αντίπαλο με 143 συμμετοχές. Ο ρέκορτνμαν του Μουντιάλ πάντως είναι ο Ίκερ Κασίγιας, ενώ τις λιγότερες διεθνείς συμμετοχές στη διοργάνωση τις έχει ο Ματζίντ Μπουγκέρατης Αλγερίας.

Παίχτης με τις περισσότερες συμμετοχές

Ελλάδα 133 (Γιώργος Καραγκούνης)

Κολομβία 96 (Μάριο Γιέπες)

Ακτή Ε. 119 (Ντιντιέ Ζοκορά)

Ιαπωνία 143 (Γιασουχίτο Έντο)

Ισπανία 153 (Ίκερ Κασίγιας)

Αλγερία 61 (Ματζίντ Μπουγκέρα)

Οι Έλληνες διεθνείς μαζεύτηκαν από 7 διαφορετικά πρωταθλήματα. Της Κολομβίας από 10, της Ακτής από ισάριθμα ενώ της Ιαπωνίας μόλις από 5. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Ιταλία και η Αγγλία έχουν παίχτες μόνο από δύο πρωταθλήματα, η Γερμανία και η Ισπανία από 4 αλλά ο Φάμπιο Καπέλο το πήγε σε άλλο επίπεδο το θέμα, καθώς και οι 23 παίχτες της εθνικής Ρωσίας είναι από το πρωτάθλημα της χώρας! Το άλλο άκρο είναι η Γκάνα, που οι παίχτες της ήρθαν στην Βραζιλία από 13 διαφορετικές χώρες…

Αριθμός διαφορετικών πρωταθλημάτων που αγωνίζονται οι παίχτες

Ελλάδα 7

Κολομβία 10

Ακτή Ε. 10

Ιαπωνία 5

Γκάνα 13

Ρωσία 1

Ιταλία 2, Αγγλία 2, Γερμανία 4, Ισπανία 4

Μπορεί η Ελλάδα να έχει τους περισσότερους παίχτες που παίζουν σε ομάδες του Champions League στον όμιλό της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ακτή και η Κολομβία υστερούν σε ποιότητα από την εθνική μας. Έχουν πολλούς παίχτες που είναι πολύ καλοί, αλλά παίζουν σε ομάδες που δεν ήταν στο περσινό Champions League (Μονακό, Φιορεντίνα και διάφορες ομάδες της Premier League). Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ισπανία έχει το ρεκόρ με όλους τους παίχτες της να αγωνίζονται σε ομάδες Champions League, όταν την ίδια ώρα το Ιράν δεν έχει κανέναν…

Παίχτες που παίζουν στο Champions League

Ελλάδα 10

Κολομβία 5

Ακτή Ε. 4

Ιαπωνία 3

Ισπανία 23

Ιράν 0

Όσο για τα γκολ που έχουν πετύχει οι διεθνείς μας με τη φανέλα της εθνικής, η εικόνα είναι λίγο παραπλανητική.Έχουμε 85 γκολ μεταξύ των παιχτών μας ενώ το φαβορί του ομίλου μας, η Κολομβία, έχει μόλις 53. Αν διαβάσει κανείς μόνο τους αριθμούς αυτούς, θα βγάλει την Ακτή πρώτη, την Ιαπωνία δεύτερη, την Ελλάδα τρίτη και την Κολομβία τελευταία. Μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα όμως.

Σύνολο γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων

Ελλάδα 85

Κολομβία 53

Ακτή Ε. 146

Ιαπωνία 116

Όπως είναι γνωστό όμως, οι αριθμοί δεν παίζουν μπάλα. Όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με τους αριθμούς, είτε για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τον εαυτό μας ή ακόμα και για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς.

Πηγή: twitter.com/MatchStory

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]