Δεν ξέρω τι με εκνευρίζει περισσότερο…η υποτιθέμενη μάσκα φιλανθρωπίας που φοράνε που πάντα πάει πακέτο με το μαλλί κομμωτηρίου στην τρίχα, το σικ ντύσιμο, την θέση ως κάποιας κάποιου συνήθως “τέλειας” συζύγου και μητέρας με μεγάλη “μόρφωση” ή το ότι δέχονται με ευχαρίστηση την παρουσίαση τους με τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε περιοδικά ανάλογου περιεχομένου αλλά και στα διεθνή μέσα νομίζοντας ότι αντιπροσωπεύουν και εκπέμπουν τον σύγχρονο φεμινισμό ενώ παρουσιάζονται στην πραγματικότητα σαν γλάστρες του προέρδου ή του βασιλιά ή του πρωθυπουργού που στηρίζουν τις πολιτικές επιλογές του άντρα τους-σωτήρα της χώρας.

Μιλάω για τις γυναίκες των πρωθυπουργών, των προέδρων και των μεγάλων επιχειρηματιών…αυτές που βλέπεις με το κιλό σε περιοδικά gossip αλλά και στα δελτία ειδήσεων να παρευρίσκονται σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι οι γλάστρες που προσπαθούν να παρουσιάσουν τα μέσα ότι είναι οι δυναμικές γυναίκες δίπλα στους δυναμικούς άντρες τους με γνώμη και άποψη οι αποδείξεις ότι οι διακρίσεις στο φύλο έχουν καταρριφθεί.

Αυτές λοιπόν οι γυναίκες, που επιδίδονται σε φιλανθρωπίες πάντα μπροστά στον φακό, προβάλλονται ως πρότυπα γυναικών(!), ως πρότυπα απελευθέρωσης του φύλου μας(!) και ως φιλεύσπλαχνα ανθρώπινα  όντα(!), που φαίνονται τόσο όσο για να περάσουν το life style τους αλλά δεν φαίνονται και τόσο ώστε να αποποιηθούν κάποια μέρα τις ευθύνες τους και τα λόγια τους γιατί απλά ήταν η γυναίκα κάποιου…

Και επειδή ίσως φαίνονται όλα τα παραπάνω λίγο χαώδη, το έναυσμα αυτού του κειμένου ήταν μια δήλώση της συζύγου του Ασάντ (ναι αυτού που σφάζει τον κοσμάκι στην Συρία) που δήλωσε ότι “Ο πρόεδρος είναι πρόεδρος της Συρίας, όχι ενός μέρους των Σύρων, και η πρώτη κυρία τον στηρίζει στον ρόλο αυτόν”.

Η Άσμα Αλ- Ασάντ ανεφερόταν συχνά στα διεθνή μέσα μαζί με τις άλλες κυρίες των κυρίων, ως σικάτη, μορφωμένη, με πλούσια φιλανθρωπική δράση. Εν μέσω της Συραικής επανάστασης η ίδια στηρίζει τον άντρα τους που έχει σκοτώσει πάνω από 5.000 διαδηλωτές και ενώ την ίδια ώρα ο συριακός στρατός σκοτώνει ανθρώπους εκείνη ασχολείται με τους φιλανθρωπικούς σκοπούς! Βέβαια όταν η ιστορία θα γράφεται αυτή δεν θα ανφέρεται και επιπλέον ίσως όταν έρθει η ώρα της κρίσης εκείνη δεν θα κριθεί γιατί ήταν απλά η σύζυγος.

Τέτοιου είδους γυναίκες προβάλλονται, άβουλα πλάσματα που δεν έχουν γνώμη και θάρρος που τρέχουν πίσω από τον άνετο τρόπο ζωής και το σικ…είναι άλλωστε σικ να είσαι γυναίκα του προέδρου κι ας σφαγιάζει τους συμπατριώτες σου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]