Το γεγονός ότι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Champions League είναι Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης είναι από μόνο του συναρπαστικό. Το ότι με τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις δημιουργούνται και πολύ ωραίες ιστορίες, είναι ακόμα καλύτερο.

Έχω ξαναγράψει ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να δημιουργήσει σενάρια που δεν μπορεί να φανταστεί καν το μυαλό ενός σπουδαίου σεναριογράφου. Αυτό ακριβώς έγινε με την κλήρωση των ημιτελικών του Champions League.

Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης (Persona Non Grata)

Ο τωρινός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, υπήρξε προπονητής της Γιουβέντους από τον Φλεβάρη του 1999 μέχρι και το 2001. Σε αυτές τις 2,5 σεζόν κατάφερε να κατακτήσει το Intertoto Cup, αλλά στο πρωτάθλημα τη μία σεζόν το έχασε στην ισοβαθμία με ήττα της τελευταία αγωνιστική και την άλλη με μόλις 2 βαθμούς διαφορά από της πρωταθλήτρια Ρόμα.

Το διαζύγιό του με την Μεγάλη Κυρία, ανακοινώθηκε στο ημίχρονο του τελευταίου ματς εκείνης της σεζόν, κάτι που είναι πρωτοφανές, αν σκεφτεί κανείς ότι είχε ακόμα μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Προφανώς αυτό δεν άρεσε στον Καρλέτο, ο οποίος δεν δίστασε στιγμή να αποδεχθεί την πρόταση της αγαπημένης του Μίλαν, την φανέλα της οποίας είχε φορέσει και ως παίχτης.

carlo_Champions League

Σαν να μην έφτανε αυτό στους οπαδούς της Γιουβέντους, το 2003, Μίλαν και Γιουβέντους βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League που έγινε στο Όλντ Τράφορντ του Μάντσεστερ. Σε ένα πολύ κλειστό ματς που έληξε 0-0 μετά από 120’ αγώνα, η Μίλαν του Αντσελότι νίκησε στα πέναλτι και σήκωσε το τρόπαιο. Μέχρι το 2009, που έφυγε από τον πάγκο της Μίλαν, κατέκτησε άλλο ένα Champions League, έχασε σε έναν ακόμα τελικό και μεταξύ άλλων τροπαίων κατέκτησε και ένα πρωτάθλημα Ιταλίας.

Πώς να μην είναι Persona Non Grata για τους οπαδούς της Γιουβέντους;

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου (Παλιοί έρωτες-Μάχη των αδερφών)

Ο Πέπε Γκουαρντιόλα επιστρέφει εκεί που μεγαλούργησε ως παίχτης αλλά και ως προπονητής. Εκεί που δίδαξε στον πλανήτη το Tiki-Taka. Με το οποίο για μερικά χρόνια διέλυε τις αντίπαλες άμυνες και τα σχέδια των αντιπάλων προπονητών χωρίς να χρειάζεται να προσαρμοστεί στον εκάστοτε αντίπαλο.

Επιστρέφει αλλά αυτή τη φορά όχι ως φίλος, αλλά ως αντίπαλος. Ως αυτός που θέλει να στερήσει από την Μπαρτσελόνα τη συμμετοχή σε ακόμα έναν τελικό, από τη σεζόν 2010/2011. Γιατί πλέον δεν φοράει τη φανέλα ή το περιβραχιόνιο της Μπάρτσα ως παίχτης, ούτε είναι προπονητής της δεύτερης ή της πρώτης ομάδας της. Είναι ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου και πλέον κοιτάει το δικό της συμφέρον. Όσο κι αν τον πονάει, αυτό είναι αναγκασμένος να κάνει. Είναι αναγκασμένος να ξεχάσει τον παλιό μεγάλο του έρωτα και να μείνει πιστός στη νέα του αγαπημένη, η οποία είναι και αμείλικτη και απαιτητική. Δεν θα είναι εύκολο και η συναισθηματική φόρτιση θα είναι μεγάλη. Θα είναι δυο μαγικές βραδιές, ειδικά αυτή στο Καμπ Νου.

thiago

Πέρα από τον Πέπε Γκουαρντιόλα όμως, που πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην αγαπημένη του, σχεδόν το ίδιο θα αισθάνεται και ο Τιάγκο Αλκάνταρα, καθώς φεύγοντας από την Βαρκελώνη για το Μόναχο, ο Πέπε τον πήρε μαζί του. Και ό Τιάγκο θα επιστρέψει ως αντίπαλος στο Καμπ Νου, αλλά εκτός από τους οπαδούς, τους πρώην συμπαίκτες και το τεχνικό επιτελείο, θα βρεθεί αντιμέτωπος και με τον αδερφό του!

Ο Ραφίνια, είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Τιάγκο, καθώς έχουν πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους με τη διαφορά ότι ο μικρότερος αδερφός, Ραφίνια είναι αριστεροπόδαρος.

Ανεξάρτητα από το ποιες ομάδες θα καταφέρουν να φτάσουν τελικά στον τελικό και ποιες όχι, το ποδόσφαιρο και το Champions League θα μας χαρίσουν για ακόμα μια χρονιά, όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες. Αυτή είναι άλλωστε η ουσία του ποδοσφαίρου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]