Το τέλος της περυσινής σεζόν τον βρήκε να αναζητά εκ νέου τα αίτια, της μη επίτευξης των στόχων του. Το μπάτζετ ήταν υψηλό, η ομάδα, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, ισχυρότατη, αλλά πλην του Κυπέλλου η κυριαρχία εντός και εκτός συνόρων, είχε πράσινη απόχρωση. Η νέα προσπάθεια για την αποκαθήλωση της ομάδας του Ομπράντοβιτς, θεωρούταν δεδομένη. Ωστόσο, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έριξαν μία βόμβα, την οποία κανείς δεν περίμενε. Υποστήριξαν με εκτενή ανακοίνωση τους, πως αποχωρούν… αηδιασμένοι από το ελληνικό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό, εξαιτίας των διαιτητικών πεπραγμένων.

Στο λιμάνι θυμήθηκαν παλαιότερες, «πέτρινες» εποχές, αναπολώντας παράλληλα τις ένδοξες ημέρες, που ο ένας σταρ του ΝΒΑ, διαδεχόταν τον άλλο. Το ερυθρόλευκο ρόστερ άρχισε να αποδυναμώνεται σημαντικά. Ακόμα και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, με τον οποίο η οικονομική διαφορά που είχε εντοπιστεί, όσον αφορά αυτά που απαιτούσε ο ίδιος και όχι σε σχέση με την πρόταση που του είχε καταθέσει η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, ήταν μικρή, αλλά η χρυσή τομή ουδέποτε βρέθηκε.

Οι προβλέψεις για τη νέα χρονιά, έφεραν τον Ολυμπιακό σε ρόλο… κομπάρσου στην Ευρωλίγκα και διατήρησης αυτού του κογιότ εντός Ελλάδας. Λίγους μήνες αργότερα οι εξελίξεις διαψεύδουν ακόμα και τον πλέον αισιόδοξο οπαδό της ομάδας. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς σπάει το ένα ταβάνι, μετά το άλλο, τοποθετώντας τον πήχη στα ύψη. Την ίδια ώρα όσοι αποχώρησαν, πλην κάποιων εξαιρέσεων, μάλλον το μετάνιωσαν…

Θοδωρής Παπαλουκάς
Ακόμα και αν οι Αγγελόπουλοι δεν αποφάσιζαν, να ψαλιδίσουν τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς, δύσκολα θα  μπορούσε να παραμείνει. Η αποχώρηση του θεωρούταν δεδομένη από τα μέσα της τελευταίας του σεζόν στο ΣΕΦ και ομολογουμένως η απόδοση του, δεν ήταν ανάλογα υψηλή με τις απολαβές του. Ωστόσο, όλα αυτά τα στοιχεία δεν αναιρούν το γεγονός ότι μιλάμε για έναν παίκτη μεγάλου βεληνεκούς, που συνέχισε την καριέρα του σε μία ομάδα εφάμιλλης αξίας και συγκεκριμένα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η επιλογή του, βάσει του γεγονότος ότι επιθυμούσε δικαίως να επιστρέψει στο ανώτερο σκαλί του βάθρου στην Ευρωλίγκα, δεν τον δικαίωσε. Οι ισραηλινοί αποκλείστηκαν στον… πόντο στους «8» από τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το μέλλον της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Τζαμόν Λούκας Γκόρντον
Δεν μπορεί να θεωρηθεί σταρ, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν ένας εκ των καλύτερων παικτών του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της περυσινής περιόδου, την οποία εξαργύρωσε με ένα καλό συμβόλαιο στη Γαλατάσαραϊ. Η τελευταία ήταν η καλύτερη εκπρόσωπος της Τουρκίας στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το ερυθρόλευκο τείχος και αποκλείστηκε στο τοπ 16! Ο αμερικανός δεν μπόρεσε ούτε φέτος να φτάσει στο Final 4.

Γιοτάμ Χαλπερίν & Λουκάς Μαυροκεφαλίδης
Αμφότεροι, βοήθησαν σημαντικά τον Ολυμπιακό, κυρίως στην τελευταία του χρονιά με τα ερυθρόλευκα. Αμφότεροι αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στη Ρωσία. Η μέχρι τώρα πορεία τους δεν είναι άσχημη. Η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης βρίσκεται στα ημιτελικά του Eurocup, όμως κακά τα ψέματα είναι διαφορετική η αίσθηση του να βρίσκεσαι στην αντίστοιχη τετράδα της Ευρωλίγκα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Χαλπερίν στην Μακάμπι είχε πάρει τη γεύση του να είσαι στην κορυφή της Ευρώπης…

Ράσο Νεστέροβιτς
Σπουδαίος παίκτης και εξαιρετικά συμπαθής. Ήταν ο καλύτερος ψηλός του Ολυμπιακού, αλλά στάθηκε πολύ άτυχος. Στον αγώνα με την Καβάλα για την 25η αγωνιστική της Α1, τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο, με αποτέλεσμα να χάσει τη σεζόν και να αναγκαστεί να βάλει τέλος σε μία ομολογουμένως αξιόλογη και μεγάλη καριέρα.

Γιάννης Μπουρούσης
Αποτέλεσε ένα σημαντικότατο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, όμως η τελευταία του χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη όχι μόνο λόγω απόδοσης, αλλά και λόγω του ότι στην επιφάνεια βγήκε ένας αμφιλεγόμενος διάλογος με τον Μάκη Ψωμιάδη. Οι λόγοι αποχώρησης του δεν ήταν μόνο οικονομικής φύσεως. Μέσα σε λίγες ώρες το όνομα του αμαυρώθηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Και μόνο η υπόθεση του ότι θα μπορούσε να είναι ντοπέ, κλόνισε τη θετική αντιμετώπιση των περισσότερων προς το πρόσωπο του. Παρόλα αυτά, δεν δυσκολεύτηκε να βρει ένα καλό συμβόλαιο στην Ιταλία. Η Αρμάνι Μιλάνο, συγκέντρωσε ένα σωρό σταρ, αλλά δεν μπόρεσε παρά να φτάσει μέχρι το τοπ 16…

Μίλος Τεόντοσιτς
Ο μοναδικός που θα βρίσκεται στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μαζί με τους Κρστιτς και Κιριλένκο, έχουν δημιουργήσει ένα αχτύπητο σύνολο, το οποίο είναι φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο σέρβος γέμισε με μπόλικα χρήματα το ταμείο του Ολυμπιακού, αλλά το ζητούμενο πλέον, είναι σε περίπτωση που οι δρόμοι των δύο ομάδων διασταυρωθούν, να μην τον πληγώσει αγωνιστικά…

ΥΓ: Αποχώρησαν ακόμα οι Έρτσεγκ (Μπεσίκτας) & Νίλσεν (Χίμκι), όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως αποτέλεσαν παίκτες κλειδιά της περυσινής ομάδας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts