Το καλοκαιράκι θέλει περίπου ενάμιση μήνα για να μπει επίσημα και ημερολογιακά αλλά ο κατακλυσμός  από ανακοινώσεις ονομάτων για επερχόμενες συναυλίες δεν μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους!

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα η ατζέντα του καλοκαιριού έχει γεμίσει με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα κοσμήσουν τους συναυλιακούς μας χώρους. Καθώς τα “μεγάλα” ονόματα συνήθως έχουν και μεγάλα εισιτήρια σας του παρουσιάζουμε από νωρίς-νωρίς για να προλάβετε να κάνετε αποταμίευση!

Rockwave Festival

Ένα φεστιβάλ που αριθμεί 16 ολόκληρα χρόνια ζωής,και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα φεστιβάλ του εξωτερικού. Από τις σκηνές τους έχουν περάσει ιστορικά συγκροτήματα παγκόσμιας εμβέλειας όπως  οι Oasis,oi Offspring ,οι Gogol Bordelo,οι Juda Priest,οι R.E.M αλλά και ελληνικά συγκροτήματα όπως οι Τρύπες,τα Ξύλινα Σπαθιά,οι Ενδελέχεια,τα Διάφανα Κρίνα. Η λίστα αυτή ομολογουμένως θα μπορούσε να συνεχίζεται για πολλές αράδες ακόμη.

Κάθε χρόνο η ανακοίνωση του line up αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για το ελληνικό κοινό και αυτή η παράδοση δεν θα μπορούσε να σπάσει φέτος. Για την Κυριακή 1 Ιουλίου το μενού περιλαμβάνει Οzzy Osbourne& Friends,Machine Head,Paradise Lost,Unisoniic,Planet of Zeus και Lucky Funeral.

Οzzy Osbourne& Friends

Οι Black Sabbath κατά το ήμισυ(Οzzy Osbourne και  Geezer Butler)θα επισκεφτούν την χώρα μας για μία άκρως ξεσηκωτική συναυλία τιμώντας παράλληλα τον Tony Iommi,ο οποίος τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Το ιστορικό συγκρότημα δεν ήθελε να απογοητεύσει τους θαυμαστές του και αποφάσισε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει να πραγματοποιήσει ορισμένες εκ των προγραμματισμένων συναυλιών. Οι συστάσεις και τα λόγια για αυτούς κρίνονται περιττά!Μετράνε εξάλλου παραπάνω από 40 χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή και θεωρούνται από από τις μπάντες που καθιέρωσαν τον άγριο ήχο της hard-rock μουσικής!

 Την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ τα ονόματα είναι εξίσου τρανταχτά. Οι Prodigy παρέα με τον Ιggy and the Stooges,τους Εverlast και τους  Peter Hook and the the Light συνθέτουν μία τετράδα άκρως ακαταμάχητη.

Prodigy

Οι Prodigy έρχονται να γιορτάσουν μαζί με τους ελληνικό κοινό την επέτειο των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου.Ο ήχος τους συνδυάζει  ουκ ολίγα τελείως διαφορετικά είδη μουσικής όπως είναι η ηλεκτρονική, η dance, πανκ με στοιχεία ροκ και rave συνθέτοντας  κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο.
Η παρουσία τους πάνω στη σκηνή είναι εξίσου μοναδική με τον ήχο τους γι αυτό άλλωστε το Qmagazine τους είχε χαρακτηρίσει  “μία από τις 50 μπάντες που πρέπει να δει κανείς πριν πεθάνει”


Iggy an the Stooges

O Iggy Pop θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς κανένα δισταγμό μία άπω τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ροκ σκηνής. Κουβαλάει πάνω του 45 χρόνια παρουσίας, και ούτε για μία στιγμή δεν θέλησε να χαμηλώσει τις εντάσεις. Ροκαρει πάντα με τέρμα τους ενισχυτές και με  ενέργεια που πηγάζει αυθόρμητα από κύτταρο του σώματος του.
Μαζί με τους αδερφούς Αsheton και Dave Alexander παρουσίασαν το 1968 την τριπλέτα Iggy an the Stooges και έκτοτε το ροκ εν ρολ απέκτησε μία διαφορετική υπόσταση,τη δική τους. Μετά πολλά σκαμπανεβάσματα το 2003 κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους μέχρι στιγμής τουλάχιστον δίσκο.

 Φήμες υπάρχουν ότι το Rockwave θα κοσμήσουν και οι ανεπανάληπτοι Cure,χωρίς τίποτα να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ακόμα. Ενα συγκρότημα από τα παλιά,που η μουσική του έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές με τη φωνή του Robert Smith να συνοδεύει κάποια ανάμνηση της ζωής μας.

Eject Festival

Ένα σχετικά νεότερο φεστιβάλ από το Rockwave,το οποίο μετράει ακριβώς τα μισά χρόνια ζωής έχει προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού μετά την προ ολίγων ημερών ανακοίνωση του line up του. Οι Κasabian με τους James και τον Mile Kanes,θα επισκεφτούν και αυτοί με τη σειρά τους την Ελλάδα στις 27 του Ιουνίου.

Kasabian

Αποτελούν κάτι σαν απωθημένο για το κοινό της χώρας,καθώς η φετινή αποτελεί και τη παρθενική τους εμφάνιση σε σκηνή της Ελλάδας. Συγκρότημα από τη Μεγάλη Βρετανία,που φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από την παλιά καλή ροκ της χώρας,την οποία όμως έχουν μεταμορφώσει και έχουν δώσει ένα τελείως δικό τους χαρακτήρα.
Στην Ελλάδα κάθε δίσκους τους αποτελεί μεγάλη επιτυχία και τα κομμάτια τους παίζονται ασταμάτητα από τα ροκ,και όχι μόνο,ραδιόφωνα.

James

Παλιοί και καλοί γνώριμοι ,οι James αγαπιούνται όσο λίγα ξένα συγκροτήματα . Γι αυτό άλλωστε φροντίζουν να επισκέπτονται τη χώρα μας συχνά-πυκνά και να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις με την παρουσία τους.
Η μπάντα από το Manchester,έχει ήχο οικείο και συνάμα ξεσηκωτικό. Κάθε τραγούδι τους σχεδόν έχει γίνει επιτυχία και παίζεται ανηλεώς από τα ραδιόφωνα. Ένδειξη της αδυναμίας του ελληνικού κοινού προς την παρέα του Tim Booth,είναι ότι το τραγούδι “Senorita”υπάρχει στην playlist τους μόνο όταν πραγματοποιούν κάποια συναυλία στη χώρα μας.

Το μουσικό γεγονός της χρονιάς θα  λάβει χώρα 4 μερούλες μετά τη λήξη του καλοκαιριού. Ο λόγος βέβαια γίνεται για τους Red Hot Chili Peppers ,οι οποιοι στις 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουν συναυλία στο κατάμεστο Ο.Α.Κ.Α. Τα εισιτήρια εξαφανίζονται με γοργούς ρυθμούς ενώ την πρώτη κιόλας μέρα της κυκλοφορία τους οι ουρές έξω από τα εκδοτήρια άγγιζαν σχεδόν το χιλιόμετρο!Μία συναυλία που υπόσχεται γερές συγκινήσεις και σίγουρα θα χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη όλων των fans!

Το καλοκαίρι προμηνύεται γεμάτο με μουσική και συναυλίες σε τόσο μεγάλο βαθμό που να μην ξέρεις ποια να πρωτο-διαλέξεις. Παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα πολλοί και σημαντικοί καλλιτέχνες επέλεξαν να συμπεριλάβουν την Ελλάδα στις περιοδείες τους,αφήνοντας τους μουσικόφιλους με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη. Το καλύτερο είναι ότι νέα ονόματα θα ανακοινώνονται για πολύ καιρό ακόμη γεμίζοντας ακόμα περισσότερο τη συναυλιακή ατζέντα των επόμενων μηνών!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]