Μια δυνατή κινηματογραφική εβδομάδα βρίσκεται προ των πυλών με μια ταινία φαντασίας, ένα πολιτικό-κοινωνικό φιλμ και μια τρομακτική ιστορία φαντασμάτων. Ξεκινάμε λοιπόν από το φαβορί του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, “Η μορφή του Νερού”, το οποίο είναι υποψήφιο για 13 Όσκαρ, συνεχίζουμε με το ριζοσπαστικό πολιτικό φιλμ του ταλαντόυχου Γερμανού σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, “Μαζί ή Τίποτα” και τέλος αναμένουμε την κυκλοφορία μιας τρομακτικής ιστορίας φαντασμάτων με πρωταγωνίστρια την Χέλεν Μίρεν.

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ/THE SHAPE OF WATER

Η νέα ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που κάνει πρεμιέρα στις 15 Φεβρουαρίου 2018 στις ελληνικές αίθουσες θεωρείται φαβορί για τα φετινά Όσκαρ και είναι υποψήφια για 13 χρυσά αγαλαματίδια. Στη νέα του ταινία επινοεί ένα αμφίβιο πλάσμα το οποίο έχει τερατώδη μορφή. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντελ Τόρο επινοεί έναν ήρωα με τερατώδη χαρακτηριστικά. Ας θυμηθούμε την επιτυχημένη ταινία του σκηνοθέτη “Ο λαβύρινθος του Πάνα” καθώς και την ταινία “Στη ράχη του διαβόλου”. Η εμμονή του με τα τέρατα ξεκίνησε όταν ο μικρός Γκιγιέρμο σε μια αθώα βόλτα στο σούπερ μάρκετ “ξέθαψε” το ιστορικό περιοδικό τρόμου “Famous Monsters of Filmland”. Έκτοτε ξεκίνησε η φανατική σχέση του με το σινεμά του φανταστικού, τα monster movies της Universal και της Hammer,  την κλασική λογοτεχνία του είδους. Δεν άργησε να φτιάξει βέβαια και τα δικά του τερατώδη πλάσματα.

Υπόθεση

Εγκλωβισμένη σε μια μοναχική, μονότονη ζωή, η Ελάιζα (Σάλι Χόκινς) εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφαλείας. Η ζωή της αλλάζει δραματικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της, η Ζέλντα (Οκτάβια Σπένσερ), ανακαλύπτουν μία αυστηρά απόρρητη κυβερνητική υπόθεση: ένα αμφίβιο πλάσμα (Νταγκ Τζόουνς) που είναι καταδικασμένο να μείνει φυλακισμένο στις εγκαταστάσεις ώσπου να αρχίσουν τα πειράματα πάνω του.

Η Ελάιζα θα νιώσει έναν ισχυρό δεσμό με το αλλόκοτο πλάσμα και θα αποφασίσει να το σώσει, ενάντια στις προσπάθειες του αδίστακτου πράκτορα Στρίκλαντ (Μάικλ Σάνον), σε μια υπέροχη ιστορία αγάπης που εξερευνά τις φαντασιώσεις που δημιουργούμε, τα μυστήρια που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και τα τερατουργήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Ηθοποιοί: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Οκτάβια Σπένσερ, Μάικλ Στούλμπαργκ, Νταγκ Τζόουνς, Ρίτσαρντ Τζένκινς
Είδος: Δράμα, Αισθηματική, Περιπέτεια, Φαντασίας, Θρίλερ, Τρόμου

Aπό τις 15 Φεβρουαρίου 2018 στους κινηματογράφους σε διανομή της ODEON.

ΜΑΖΙ Ή ΤΙΠΟΤΑ/AUS DEM NICHTS/IN THE FADE

Η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν, “In the Fade”, πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάϊο στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 70ού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως μέρος των γυρισμάτων της ταινίας έγιναν στην Αττική (Μαραθώνας, Σούνιο, Βαρυπόμπη), σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία παραγωγής Black Orange. Χθες μάλιστα το International Press Academy, απένειμε τα βραβεία Satellite. Το “Μαζί ή Τίποτα” κέρδισε το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και η Νταϊάν Κρούγκερ κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας!

Υπόθεση

Μετά το “Βερολίνο, Αντίο” (2016) ο Γερμανός καλλιτέχνης, τουρκικής καταγωγής, επιστρέφει εντυπωσιακά με ένα ριζοσπαστικό πολιτικό φιλμ βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το οποίο παρακολουθεί τη δική των νεοναζί στη Γερμανία και τη σύνδεση τους με την Χρυσή Αυγή. Η Πανελληνία πρεμιέρα συντελέστηκε στο 58ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. 

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν / Fatih Akin
Σενάριο: Fatih Akin, Hark Bohm
Διεύθυνση φωτογραφίας: Rainer Klausmann
Μοντάζ: Andrew Bird
Ήχος: Kai Storck
Μουσική: Joshua Homme
Ηθοποιοί: Νταϊάν Κρούγκερ, Νούμαν Ακάρ, Ούλριχ Τουκούρ, Γιοχάνες Κρις
Χώρα Παραγωγής: Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 105 λεπτά

Από 22 Φεβρουαρίου 2018 στους κινηματογράφους σε διανομή της Rosebud.21.

WINCHESTER: THE HOUSE THAT GHOSTS BUILT

Το “Winchester: The House That Ghosts Built” θα είναι λίγο από αληθινή ιστορία, λίγο από ιστορία φαντασμάτων και πολύ από Helen Mirren να μας δείχνει πώς το κάνουν. Δεν υπάρχει τίποτα που να μη μας αρέσει σε όλο αυτό.

Η χήρα Sarah Winchester χτίζει και ξαναχτίζει συνεχώς το ήδη τεράστιο σπίτι της, αλλά δεν το κάνει ούτε για την ίδια, ούτε για την ανιψιά της (Sarah Snook), ούτε για τον επιστήμονα Dr. Eric Price (Jason Clarke) τον οποίο φιλοξενεί. Το αρχοντικό της θα γίνει μία φυλακή για εκατοντάδες εκδικητικά φαντάσματα, με το τρομακτικότερο απ’ όλα να καταφθάνει για να πάρει το αίμα του (κυριολεκτικά) πίσω.

Σκηνοθεσία: Michael Spierig, Peter Spierig
ΣενάριοMichael Spierig, Peter Spierig, Τοm Vaughan
Ηθοποιοί: Helen Miren, Jason Clarke, Sarah Snook
Από 15 Φεβρουαρίου 2018 στους κινηματογράφους σε διανομή της ODEON.
Συνεχίζεται η προβολή της ταινίας η “Η πιο σκοτεινή ώρα” με τον ταλαντούχο Γκάρι Όλντμαν να υποδύεται τον Ούινστον Τσώρτσιλ.
 Διάβασε την κριτική της ταινίας εδώ

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]