Παρά την πτώση στις αποστολές των PCs σε παγκόσμιο επίπεδο κατά σχεδόν 10 % το περασμένο έτος, η συγκεκριμένη πλατφόρμα συνεχίζει να διακατέχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην βιομηχανία του gaming. ” Το PC gamingβρίσκεται στην καλύτερη περίοδο όλων των εποχών του», λέει ο Murray Rigluth, ο Διευθυντής του Τμήματος Ανάπτυξης της Sony DADC.

«Βρισκόμαστε πραγματικά σε περίοδο νιρβάνας για το PC gaming αυτήν την εποχή;  η σταθερή ανάπτυξη ανά έτος από πολλές διαφορετικές πτυχές, η ευρύτερη ενσωμάτωση με τις περιφερειακές συσκευές και τις συνεχείς εξελίξεις στην τεχνολογία τόσο από τους προμηθευτές υλικού και λογισμικού έχει κάνει το PC gaming σχεδόν plug and play και πλέον ελκυστικό σε ένα ευρύτερο κοινό, παρά μονάχα σε ένα στενό υποσύνολο – που ήταν η παραδοσιακή άποψη για το PC gaming”.

Καθώς οι αναλυτές προβλέπουν την αυγή της καινούριας γενιάς της κονσόλας, φαίνεται σαν τα PCs να ξαναέρχονται και πάλι στο προσκήνιο και να προσφέρουν νέες και βελτιωμένες εμπειρίες gaming. Αλλά τι μας επιφυλάσσει το μέλλον; Εδώ λοιπόν σας παραθέτουμε τρεις από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών υπολογιστών πρόκειται να αλλάξει το gamingόπως το γνωρίζουμε σήμερα:

Οι παίκτες θα έχουν τον έλεγχο των παιχνιδιών τους

pcgaming2

Μετά την μεγάλη επιτυχία της πέμπτης έκδοσης του GTA πέρυσι, τα δημογραφικά στοιχεία σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια φαίνεται να στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα για το τι θέλουν οι χρήστες τους. Η μορφή sandbox που επιτρέπει στο χρήστη να καθορίζει το δικό του περιεχόμενο φαίνεται να είναι σε άνοδο, με πιο σχηματοποιημένους και γραμμικούς τίτλους να είναι λιγότερο δημοφιλείς.

Ο διευθυντής της Sony Online Entertainment, John Smedley έχει δηλώσει ότι ο εκδότης θέλει να κινηθεί περισσότερο προς παιχνίδια με εστίαση λογοσμικού sandbox. «Θέλουμε να καινοτομήσουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα στους παίκτες να  είναι ένα μέρος του ό, τι κάνουμε, συμπεριλαμβανομένου του να συμβάλουν στο παιχνίδι απο την αρχή. Θα πάμε να πάρουμε την ιδέα του sandbox gamingμε σκοπό να την βάλουμε στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε.”

Υπάρχει η δυνατότητα για εικονική πραγματικότητα

pcgaming1

Στην αρχή της χρονιάς, ένα πολύ συναρπαστικό εργαλείο έκανε το ντεμπούτο του στο CES . Το  ακουστικό εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift ήταν υπό παραγωγή εδώ και για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το συνέδριο του 2014 πήρε μια γεύση από ένα βελτιωμένο και πιο εξελιγμένο μοντέλο, που ονομάστηκε το Crystal Cove.

 

Έχοντας πλέον απίστευτες δυνατότητες εντοπισμού για το κεφάλι, μειωμένη θαμπάδα κινήσεων και μια τραγανή οπτική απεικόνιση 1080p OLED 360 μοιρών, αυτή η τεχνολογία έχει σημαντικές επιπτώσεις για το PC gaming. Φανταστείτε να έχετε τη δυνατότητα να μπείτε και να εξερευνήσετε την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη σας με όλο της το διαδικτυακό περιεχόμενο, βυθίζοντας ολοκληρωτικά τον εαυτό σας με έναν τρόπο που δεν είχατε φανταστεί ποτέ. Το μέλλον αυτό μπορεί να είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζετε, καθώς το Oculus Rift αναμένεται να γεμίσει τα ράφια των ηλεκτρονικών καταστημάτων είτε στο τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2015.

Θα φτάσει στο σαλόνι σας

Το περιεχόμενο των παιχνιδιών πάντα μετακινούνταν μεταξύ όλων των πλατφόρμων , με χαρακτηριστικά της εικονικής κονσόλας να λανσάρουν τίτλους PC και διαδικτυακές ιστοσελίδες, όπως το Pokerstars που λανσάρισε τις δικές τους εφαρμογές για κινητά. Αλλά ενώ περιμένουμε τα παιχνίδια μας να μεταπηδάνε από οθόνη σε οθόνη, η ανακοίνωση της Valve για τα ‘Μηχανήματα Ατμού’ της, έπιασε τους παίκτες εξ απροόπτου, με την υπόσχεση να προσφέρει το PC gaming στην άνεση του σαλονιού σας.

Η Valve Gabe Newell CEO παρουσίασε την πρώτη γενιά των ΄Μηχανών Ατμού’ στην CES . Οι συσκευές διαφέρουν σε μέγεθος , σχήμα και τιμή και έχουν αναπτυχθεί από επιλεγμένους συνεργαζόμενους κατασκευαστές υλισμικού, συμπεριλαμβανομένου του Falcon Northwest , Origin PC και Alienware . Έχοντας  ήδη προσελκύσει περίπου 65 εκατομμύρια ενεργών χρηστών σε απευθείας σύνδεση , αυτή η μεγάλη εξέλιξη στα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια εγγυάται ότι θα ταρακουνήσει και θα αλλάξει τον τρόπο που παίζουμε για πάντα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]