Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό, η Ρεάλ Μαδρίτης, έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας στην Ισπανία και όπως ήταν αναμενόμενο, οι πιο (παράλογα) απαιτητικοί οπαδοί στον κόσμο, δεν άργησαν να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Για ακόμα μία φορά στην ιστορία, οι οπαδοί της «βασίλισσας» της Ευρώπης, με την πρώτη στραβή, στέκονται απέναντι στην ομάδα τους και όχι δίπλα της. Αν τους ρωτήσεις ποιος πιστεύουν ότι φταίει θα σου πουν ΌΛΟΙ. Από τον άνθρωπο που προσέχει το γκαζόν, μέχρι τον τεχνικό με το καλύτερο ρεκόρ νικών σε 100 ματς στην ιστορία της Ρεάλ (Κάρλο Αντσελότι), τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Γκάρεθ Μπέιλ.

rbb

Σε πρόσφατο γκάλοπ της AS, το 46% πιστεύει ότι ο Γκάρεθ Μπέιλ πρέπει να μείνει εκτός ενδεκάδας, το 22% πιστεύει το ίδιο για τον Καρίμ Μπενζεμά, ενώ, αν θέλετε το πιστεύετε, το 32% θέλει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο. Τον Κριστιάνο Ρονάλντο των 30 γκολ!

Αυτό μόνο πρωτόγνωρο δεν είναι για την Ρεάλ Μαδρίτης. Προπονητές έρχονται και φεύγουν λες και είναι σε ομάδες της Σουπερ Λιγκ. Ακόμα και την εποχή των πρώτων «γκαλάκτικος» παίκτες όπως οι Ζινεντίν Ζιντάν, Λουίς Φίγκο, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρονάλντο, βρέθηκαν άλλοι συχνότερα άλλοι λιγότερο στο στόχαστρο των οπαδών που δεν ξέρουν τι θέλουν.

galacticos

Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως έφυγε ο Ραούλ από την ομάδα, μετά από περισσότερα από 15 χρόνια προσφοράς στην ομάδα της Μαδρίτης της οποίας ήταν και αρχηγός. Το ίδιο ισχύει κατά καιρούς και με τον τωρινό αρχηγό της, Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος σε κάθε γκέλα γίνεται στόχος των οπαδών, λες και είναι ένας ακόμη παίχτης που έτυχε να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ και όχι κάποιος που προέρχεται από τις ακαδημίες της (από το 1990), κάποιος που έχει φορέσει μόνο αυτή τη φανέλα στην καριέρα του κι ας είναι σήμερα 33 χρονών, κάποιος που έχει περισσότερες από 500 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την Ρεάλ!

raul_casillas

Το ίδιο ίσχυε και για τους προπονητές, είτε ήταν επιτυχημένοι, είτε όχι. Φάμπιο Καπέλο, Μανουέλ Πελεγκρίνι, Ζοζέ Μουρίνιο, μέχρι και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έχουν θεωρηθεί «λίγοι» για τους οπαδούς της «βασίλισσας» και είτε πετύχαιναν είτε όχι, δεν γλίτωναν το γιουχάρισμα και κάποια στιγμή και την απόλυση. Σειρά του Κάρλο Αντσελότι να διαχειριστεί αυτή την πίεση. Το αν θα αντέξει και πόσο, μένει να το δούμε.

Πες πως όλα αυτά μπορούν να δικαιολογηθούν. Που δεν μπορούν, αλλά λέμε. Έστω ότι μπορούν. Πώς δικαιολογείται μια τέτοια επίθεση στους ίδιους ακριβώς παίχτες που πριν από λιγότερο από έναν χρόνο, τους χάριζαν το 10ο  Champions League στην ιστορία της ομάδας. Κάτι το οποίο δεν το είχε καταφέρει κανείς πριν από αυτούς που σήμερα αποδοκιμάζουν, από το μακρινό 2001/2002. Για όλα τα παραπάνω, για μένα δεν είναι οι πιο απαιτητικοί, αλλά οι χειρότεροι οπαδοί του κόσμου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]