Τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων τιμούν οι System of a Down μέσα από την παγκόσμια περιοδεία τους  “Wake Up the Souls”, ενώ η συγκλονιστική πρώτη τους εμφάνιση στην πατρίδα τους, την Αρμενία μετέφερε το μήνυμα αναγνώρισης της γενοκτονίας του 1915.

Tα μέλη των System of a Down είναι όλοι τους απόγονοι επιζώντων της μαζικής σφαγής των Αρμενίων, ενώ ποτέ δεν παρέλειπαν, είτε σε live είτε σε τραγούδια τους να κάνουν αναφορές στη γενοκτονία του 1915. Χαρακτηριστικό είναι και το τραγούδι από το πρώτο τους άλμπουμ, το “P.L.U.C.K.”, το οποίο μιλά για την σφαγή που υπέστησαν οι Αρμένιοι από τους Οθωμανούς κατά την τριετία 1915-1918 και κόστισε τη ζωή σε ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους.

Στις 24 Απριλίου του 1915, επιφανείς της αρμενικής κοινότητας συνελήφθησαν μαζικά στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί ξεκίνησε μια σφαγή που αποτελεί την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα. Η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί ημέρα μνήμης για τους Αρμένιους, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για να αναγνωριστεί το έγκλημα αυτό από τη διεθνή κοινότητα, όσο η Τουρκία το αρνείται και προσπαθεί να το αποσιωπήσει.

armeniaSystemOfADown-1

Αυτό τον αγώνα στηρίζουν και οι System of a Down μέσα από την παγκόσμια περιοδεία τους “Wake Up the Souls” που έγινε στη μνήμη της γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στην πατρίδα τους, την Αρμενία, στις 23 Απριλίου, μία μόλις ημέρα πριν την επέτειο των 100 χρόνων, σε ένα live που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο.

Τραγούδι για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων έγραψε και ο τραγουδιστής των System of a Down, Serj Tankian, μαζί με τον John Psathas, με τίτλο “100 Years”(100 χρόνια):

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]