Το Κύπελλο Ελλάδος μπορεί να μην έχει την προβολή της Σούπερ Λιγκ και να θεωρείται κατώτερη διοργάνωση, αλλά από τη μέρα της κλήρωσης για  τους «8» της διοργάνωσης, επισκίασε την Σούπερ Λιγκ. Αφορμή ήταν η κλήρωση, η οποία έφερε αντιμέτωπους τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ σε διπλά-νοκ άουτ ματς με το πρώτο από αυτά να γίνεται αύριο (11/2 19:30), στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Από το αμέσως επόμενο λεπτό της κλήρωσης, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορες φωτογραφίες και διάφορα posts στα Social  Media, από τους φιλάθλους-οπαδούς των δύο ομάδων. Από την πλευρά του Ολυμπιακού φωτογραφίες με το 6-0 και από την αντίστοιχη της ΑΕΚ, εκείνη με τα 4 δάχτυλα του Ριβάλντο.

Από την 4άρα του 2008 και την 6άρα του 2011 όμως, έχουν περάσει πολλά χρόνια και έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Όλοι ξέρουμε ποια. Τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια ολόκληρη κατηγορία και τα μπάτζετ είναι δυσανάλογα. Αγωνιστικά όμως τι συμβαίνει; Θα είναι ένας υγιεινός περίπατος, όπως περιμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού; Ή μήπως η ΑΕΚ αποδειχθεί σκληρό καρύδι, διεκδικώντας ακόμα και την πρόκριση μέχρι το τελευταίο λεπτό;

osfp

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτά τα ματς, οι ισορροπίες είναι λεπτές. Μπορεί τα ματς να είναι σκληρά και κλειστά αμφότερα, μπορεί η πρόκριση να κριθεί από το πρώτο ματς, μπορεί να γίνει και κάποια μεγάλη ανατροπή που δεν περιμένει κανείς.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά, κυρίως Έλληνες, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια, ειδικά σε γήπεδα όπως το Καραϊσκάκη. Θα παίξει ρόλο αυτό; Πόσο μεγάλο; Θα μπουν φοβισμένα και θα χάσουν την πρόκριση από το πρώτο ματς, θα μπουν με μαγκιά και χωρίς άγχος και θα καταφέρουν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα; Κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει σε αυτά τα ματς κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Αν το δούμε καθαρά αγωνιστικά, χωρίς να μαντεύουμε για την ψυχολογία με την οποία θα μπουν οι παίχτες της ΑΕΚ στο πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Για διάφορους λόγους. Είναι πιο έμπειρη και πιο ποιοτική (στα χαρτιά) ομάδα. Πολλοί από τους παίχτες του έχουν παίξει ακόμα και σε νοκ-άουτ φάσεις του Champions League, όταν κάποιοι από τους παίχτες της ΑΕΚ δεν έχουν ούτε μία συμμετοχή στην Σούπερ Λιγκ. Για Champions League ούτε λόγος.

Η εμπειρία κάποιες φορές παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και άλλες κανέναν. Ξέρει κανείς τι από τα δύο θα συμβεί σε αυτά τα δύο ματς; Όχι. Οπότε ας επικεντρωθούμε ακόμα περισσότερο στα αγωνιστικά. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά του Ολυμπιακού για να πανηγυρίζουν οι οπαδοί του που έπεσαν με την ΑΕΚ λες και έπεσαν με οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Football League;

rivaldo

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να αγωνιστεί περίπου έτσι: Ρομπέρτο, Μαζουάκου (αριστερό μπακ), Σαντάνα (Αυλωνίτης), Σιόβας (κεντρικοί αμυντικοί), Ελαμπντελαουί (δεξί μπακ), Μανιάτης-Κασάμι (Μιλιβόγιεβιτς) (αμυντικά χαφ), Αφελάι (αριστερά) Τσόρι (δεκάρι)  Ντοσεβί (Ντουρμάζ) (δεξιά) και κορυφή ο Μήτρογλου.

Από τη μεριά της η ΆΕΚ αναμένεται να παίξει το γνωστό 4-3-3 της, κάπως έτσι: Ανέστης, Σοϊλέδης (Πεταυράκης) (αριστερό μπακ), Σαρρής-Λαμπρόπουλος (κεντρικοί αμυντικοί) Μπακάκης (δεξί μπακ), Γιόχανσον, Μάνταλος, Ανάκογλου στο κέντρο, Μπαρμπόσα (αριστερά) Μπρέσεβιτς (κορυφή) και Αραβίδης (δεξιά). Θέση στη βασική ενδεκάδα μπορεί να έχουν και οι Πλατέλλας, Τζανετόπουλος, Ρόβας, ανάλογα το σχήμα και τις επιλογές του ΤραΪανού Δέλλα προφανώς.

Σημαντική η απουσία του Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας, καθώς έχει παραστάσεις από Σούπερ Λιγκ, αλλά οι Λαμπρόπουλος-Σαρρής τα έχουν πάει πολύ καλά σε όσα ματς έχουν αγωνιστεί, πέρα από τη Football League και στο Κύπελλο.

Έχοντας δει όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ φέτος και πολύ λιγότερα του Ολυμπιακού, ρισκάρω να προβλέψω με κίνδυνο να εκτεθώ, ότι η ΑΕΚ όχι μόνο δεν θα γίνει σάκος του μποξ για τον Ολυμπιακό, αλλά με λίγη τύχη και στα δύο ματς, μπορεί να πάρει ακόμα και την πρόκριση. Αρκεί να μην έχει άγχος, ειδικότερα στο πρώτο ματς, γιατί δεν έχει να αποδείξει και να χάσει τίποτα.

Είναι αλήθεια ότι εκτός έδρας, η ΑΕΚ δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά με το ΟΑΚΑ και πολλά θα κριθούν στο πρώτο ματς σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι δεν πρόκειται να δούμε ούτε 6-0 υπέρ του Ολυμπιακού, κι ας χωρίζει τις ομάδες μια κατηγορία. Το θέμα δεν είναι τι λένε τα χαρτιά, αλλά τι θα γίνει στο γήπεδο. Αν περάσει ο Ολυμπιακός, που είναι ξεκάθαρο φαβορί, θα περάσει δύσκολα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]