Ποιος δεν θυμάται άραγε τουλάχιστον ένα ξέφρενο ξενύχτι κάπου στον πεζόδρομο του Μεταξουργείου ξημερώματα Παρασκευής ή Σαββάτου;  Ο «Άνθρωπος» μας συντρόφεψε στα καλύτερα ξενύχτια μας και ύστερα από χρόνια αμέτρητων μεταμεσονύχτιων πάρτυ κλείνει τις πόρτες του για πάντα όπως ανακοινώθηκε.

Απόψε κάνει το τελευταίο του πάρτυ και το 3pointmagazine θυμάται γιατί τον αγαπήσαμε και θυμίζει γιατί αξίζει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στα εναπομείναντα αφτεράδικα.

Άνθρωπος

Για αυτούς που είναι λάτρεις της περιοχής ο «Άνθρωπος» στο Μεταξουργείο, αποτελεί κάτι σαν «άγραφο» νόμο ότι θα καταλήξουν να περάσουν το υπόλοιπο τους βράδυ αλλά και τις πρώτες πρωινές τους ώρες εκεί. Η μουσική του κυμαίνεται από reggaeton, μέχρι rock, dub, dubstep αλλά και τα απαραίτητα cult ελληνικά κομμάτια που κάθε afterάδικο που σέβεται τον εαυτό του παίζει κατά τις 5-6 το πρωί. Ενα από τα στοιχεία που κάνουν τον «Άνθρωπο» τόσο δημοφιλή είναι τα υπέροχα κοκτέιλ του με βάση το ρακί (ρακί-λουίζα και ρακί-ροδάκινο) σε πολύ φτηνές τιμές, αλλά και η πάντα χαμογελαστή εξυπηρέτηση από το προσωπικό του. Ο χώρος είναι απλά διακοσμημένος και έχει κάποια στοιχεία από θεατρική σκηνή, αλλά συνήθως είναι τόσο γεμάτος που το μόνο που μπορείς να παρατηρήσεις είναι οι άνθρωποι που χορεύουν τριγύρω σου. Σήμερα (13/2) είναι η τελευταία βραδιά του “Ανθρώπου” στο Μεταξουργείου. Όσοι δεν το έχετε επισκεφτεί μέχρι τώρα, αξίζει να περάσετε μία βραδιά σε ένα από τα λίγα «αυθεντικά» afterάδικα της πόλης!

three

Γιατράκου 19 και Μ. Αλεξάνδρου, Μεταξουργείο, Κεραμεικός

Rebound

Afterο-γκοθάδικο με άποψη και ολίγον από cult σκηνές κινηματογράφου του ’80. Το κρυμμένο υπόγειο στην πλατεία Αμερικής είναι η καλύτερη επιλογή για να τελειώσεις τη βραδιά σου, αφού θα έχεις πιει αρκετά λίτρα αλκοόλ και θα είσαι έτοιμος για το τζάμπολ της βραδιάς! Πίστα που προσιδιάζει σε γήπεδο μπάσκετ, με κερκίδες περιμετρικά, dark wave μουσικές, νοσταλγούς των παλιών καλών εποχών του μαγαζιού και διάθεση για τρελό χορό, εξασφαλίζουν το τέλειο “κλείσιμο” της βραδιάς. Με την πάροδο των χρόνων έχει αλλάξει το κοινό, η μουσική και η κουλτούρα εν γένει του μαγαζιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς εύκολα να “καείς” και να ζήσεις σκηνικά απείρου κάλλους που θα θυμάσαι για χρόνια.

420260_377467928938006_1956181764_n

Μηθύμνης 43, Πλατεία Αμερικής

Μπάτμαν

O Μπάτμαν του Νέου Κόσμου, έχει σώσει πολλές φορές τα βράδια μας. Κι όταν λέμε βράδια εννοούμε ξημερώματα. Υπάρχει από τις 10 Οκτωβρίου του 1989. Και άντεξε στο χρόνο, γιατί πολύ απλά πέτυχε. Και το καταλαβαίνεις, από το πόσο συχνά συναντάς ιστορίες από μια βραδιά που κάποιοι κάποτε πέρασαν εκεί. Κάποτε, θυμάμαι, με φίλους του καβατζώσαμε το χερούλι της πόρτας. Είχαν προηγηθεί πολλά ποτά, πολλά αποτυχημένα φλερτ, πολύς χορός (όσο μπορεί αυτό να είναι δυνατό όταν είσαι στριμωγμένος) και πολύ γέλιο, με διαλείμματα ειλικρινών εξομολογήσεων. Στιγμές μέθης, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στο Μπάτμαν όμως δεν σε απελευθερώνει το ποτό, που είναι και προσιτό οικονομικά. Ερωτεύεσαι τη ζεστασιά του, επίσης κυριολεκτική και μεταφορική. Ερωτεύεσαι τις μουσικές του, γιατί ακούς από Σιδηρόπουλο μέχρι Χατζιδάκι. Ερωτεύεσαι τη φάση, χτυπά ωραίο στο μάτι, στα αυτιά και στην καρδιά. Ο Μπάτμαν είναι ο σούπερ ήρωας των μεγάλων παιδιών.

2ad792104d02fe263d0ce9704f45aeeb

Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος

Blackbird

Το Βlackbird αποτελεί την πιο πρόσφατη και ανανεωμένη λύση για την συνέχεια των ξενυχτιών της Παρασκευής και του Σαββάτου. Κι αυτό γιατί εκεί θα συναντήσεις συνήθως δεκάδες γνωστούς άμα τους βρεις μέσα στον κόσμο που χορεύει με τρέλα στις ροκιές κυρίως που παίζουν στην διαπασών μέχρι το πρωί. Το Blackbird εκπέμπει αυτή την χαλαρότητα των πάρτυ των Εξαρχείων μιας και είναι πολύ κοντά σε αυτά, μόλις 5 λεπτά με τα πόδια.

Το μαγαζί είναι ανοιχτό μέχρι τις 7 το πρωί γεμάτο με κόσμο και με πολύ καλή μουσική. Οι τιμές είναι τιμές Εξαρχείων, δηλαδή πολύ φτηνές ενώ ο κόσμος είναι νέος, ηλικιακά διαφορετικός αλλά εναλλακτικός. Η ατμόσφαιρα σε παρασέρνει με τα γκράφιτι στους τοίχους και τις αφίσες. Στο Blackbird θα πας και θα ξαναπάς και θα ξαναπάς γιατί είναι η εύκολη λύση όχι μόνο από άποψη πρόσβασης αλλά και από άποψη καλοπέρασης.

428819_390344814311438_100000077686175_1482602_105428709_n

Κλεισόβης 5, Εξάρχεια

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]