And so it is… γνωρίσαμε την φωνή του Damien Rice. Τρία λεπτά ήταν αρκετά, όσο κράτησε δηλαδή η τελευταία σκηνή της ταινίας Closer που προβλήθηκε το 2004 και που στην πραγματικότητα δεν έλεγε και πολλά πέρα από την μουσική επένδυση του άγνωστου ακόμα Ιρλανδού. Καθυστέρησε λίγο καιρό βέβαια καθώς το Blowers Daughter είχε ήδη κυκλοφορήσει από το 2001 ως single, αλλά το «μπαμ» και κυρίως στο Ελλάντα έγινε το 2004. Εκεί έγινε τόσος χαμός που το ακούσαμε μέχρι και σε σειρές τύπου Λάμψη ενώ του άλλαξε και λίγο τα φώτα ο Σάκης Ρουβάς.

Τέλος πάντων, ο Damien Rice γέννημα θρέμμα Ιρλανδός ξεκίνησε από ένα συγκρότημα που λεγόταν Juniper το 1991. Με το συγκρότημα είχε κάποιες επιτυχίες, αλλά κάπου το 1998 τα μάζεψε και έφυγε για Ιταλία να γίνει αγρότης. Πάλι καλά, κάπου το μετάνιωσε γύρισε Ιρλανδία και άρχισε να γράφει και να ηχογραφεί μαζί με την σύντροφό του Lisa Hannigan η οποία αποκαλέστηκε μούσα του Damien. Και όχι άδικα, η χημεία μεταξύ τους, το πάθος, η ένταση, ο έρωτας, τα προβλήματα μεταξύ τους ήταν όλα αυτά που έδωσαν τον χαρακτήρα στα κομμάτια του Rice και στα πρώτα σόλο άλμπουμ του, το «0» και το «9». Από το 2006, ο τραγουδιστής δεν είχε γράψει κανένα άλλο τραγούδι, κάτι που πολλοί έσπευσαν να αποδώσουν και στο χωρισμό του με την μούσα του. Αυτό μέχρι σήμερα όπου έβγαλε το My Favourite Faded Fantasy. Και εδώ ο Damien αποδεικνύει ότι δεν χρειάζονται και τόσα πολλά για ένα καλό κομμάτι, μια φωνή και μια ακουστική κιθάρα με την συνοδεία ενός-δυο οργάνων είναι αρκετά. Damien ίσον συναίσθημα τέλος, μην περιμένετε κάτι άλλο.

Ο Damien για τους πρωτάρηδες μέσα από τα 5 καλύτερα τραγούδια του:

Blowers Daughter

9 crimes

Delicate

Cannonball

Amie


Ο Damien για τους προχωρημένους:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]