Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ έχει τελειώσει προ πολλού και μετά από ένα βαθύ ύπνο όλα μοιάζουν σαν μακρινό όνειρο, το οποίο άφησε όμως μία πολύ γλυκιά γεύση. Μπορεί η ηλεκτρονική μουσική,η οποία είχε την τιμητική της χθες, να μην αποτελεί το στοιχείο μου αλλά διόλου με ένοιαξε χθες όταν επί σκηνής απολάμβανα αρχικά τους δικούς μας Mikro και έπειτα τους Σκανδιναβούς Covenant.

Από τον dj που άνοιξε τη βραδιά μέχρι και την τελευταία νότα που ακούστηκε από τα ηχεία, τίποτα
δεν ξέφυγε από τον ηλεκτρονικό ήχο.

Ο κόσμος που βρίσκονταν στο χώρο του φεστιβάλ ίσως να ήταν λιγότερος από τον αντίστοιχο της προηγούμενης μέρας, αλλά δεν σταμάτησε να χορεύει και να χοροπηδάει όυτε ένα δευτερόλεπτο όταν επί σκηνής βρίσκονταν οι Mikro.

Αιώνιοι έφηβοι, με ενέργεια και ενθουσιασμό που δύσκολα παραμένει μετά από δεκατέσσερα χρόνια καριέρας. Κανένα από τα τέσσερα μέλη δεν σταμάτησε να χορεύει και να διασκεδάζει, αποδεικνύοντας σε κάθε κομμάτι ολοένα και περισσότερο ότι καταθέτουν τη ψυχή τους σε αυτό που κάνουν. Εξάλλου πρέπει να διαθέτεις αρκετά κιλά φαντασίας αλλα και προπάντως υπομονής για να πειραματιστείς  με την ηλεκτρονική μουσική, στο όχι και τόσο πρόσφορο ελληνικό έδαφος.  Από τα δικά τους κομμάτια μέχρι τον Moby αλλά και τα ..Ξύλινα Σπαθιά, όλα μπλέχτηκαν ιδανικά και αντηχούσαν σε ολόκληρο το Ηραιο από τα τεράστια ηχεία.

 Μετά την “προθέρμανση” και ένα μικρό διαλειμμα μέχρι να στηθούν τα αρκετά μηχανήματα επί σκηνής, οι 2 εκ των τριών μελών των Covenant κάνουν επιτέλους την εμφάνιση τους. Επειτα από μια αρκετά δυναμική εισαγωγή, ο κατάξανθος, δέιγμα της Σουηδικής καταγωγής του, fronmtan συμπληρώνει το σχήμα.. Από εκεί και έπειτα μόνο η μουσική έπαιζε ρόλο. Η σκηνή κατακλύζεται από τους Σκανδιναβούς τουρίστες του νησιού και ο κόσμος ξαφνικά φαντάζει αποπνικτικός.

Αν μη τι άλλο δικαίωσαν τη διεθνή τους φήμη, όντας πολύ δυναμικοί αλλά και ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρίσκονταν στη Σάμο. Ετσι τουλάχιστον ήταν τα λεγόμενα του τραγουδιστή τους ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να επικοινωνήσει με το πολύ θερμό κοινό. Η ώρα είχε φτάσει 2 όταν ακούστηκε και το τελευταίο κομμάτι καθώς μας είχαν κρατήσει παρέα για παραπάνωαπό 2 γεμάτες ώρες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]