Τον Τούλη τον βρήκα ένα απόγευμα στο σαλόνι μου να κρύβεται κάτω από το τραπέζι. Η οικογένειά μου τον είχε υιοθετήσει από μία φιλοζωική οργάνωση. Δεν ήταν το κλασσικό χαρούμενο, γλυκό γατάκι. ‘Ήταν αρκετά μεγάλος, περίπου 8 μηνών και πάρα πολύ φοβισμένος.

Για δύο εβδομάδες σχεδόν δεν καταλάβαινες ότι στο σπίτι υπήρχε ένα νέο μέλος στην οικογένεια. Ο Τούλης είτε θα κρυβόταν, είτε θα έκλαιγε και μόλις πήγαινες να τον πλησιάσεις για να τον χαϊδέψεις έτρεχε να κρυφτεί. Ήταν ολοφάνερο ότι κάποιος τον είχε κακοποιήσει όταν ήταν μικρότερος, δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Τον βρήκαμε πολύ άρρωστο και πριν καλά-καλά χρονίσει σχεδόν κάθε μήνα έπρεπε να τον πηγαίνουμε στο κτηνίατρο, να του δίνουμε φάρμακα και να του φορέσουμε ακόμη και κολάρο.

2013-09-13-326 (1)

Η συμπεριφορά του άρχισε να αλλάζει όταν υιοθετήσαμε και το δεύτερο γατάκι της οικογένειας, την Buffy. Μικρή και παιχνιδιάρα δεν τον άφηνε λεπτό σε ησυχία. Ειδικά όταν ο Τούλης φορούσε το κολάρο και δεν μπορούσε να αντιδράσει η Buffy ήταν συνεχώς δίπλα του και έπαιζε μαζί του.

Ο Τούλης δεν είναι ένα συνηθισμένο γατί, πλέον έχει ανακτήσει σχεδόν απόλυτα την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους αλλά κατά κάποιο τρόπο μπορεί να καταλάβει τι κρύβει ο καθένας μέσα του. Μόλις επισκέπτεται το σπίτι κάποιος που δεν ξέρει, από τον ήχο του θυροτηλέφωνου κιόλας τρέχει να κρυφτεί. Αν όμως ο καινούριος επισκέπτης αγαπάει τα ζώα ο Τούλης ξαφνικά εμφανίζεται και τον αφήνει να τον χαϊδέψεις.

Ο φοβισμένο γατούλης πλέον δεν ζει χωρίς τα χάδια μας. Κάθε βράδυ θα έρθει να τρυπώσει στην κουβέρτα για να κοιμηθεί αγκαλιά μας και μόλις κάποιο από τα δύο γατιά μας αρχίσει να νιαουρίζει, είναι ο πρώτος που θα τρέξει κοντά του για να δει τι συμβαίνει.

2013-05-09-167

Πλέον είναι δυόμιση χρονών, τροφαντός και κανένας άνθρωπος δεν τον έχει ξαναπειράξει ή πρόκειται να τον ξαναπειράξει στη ζωή του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]