Ο Γιάννης Μαθές ετοιμάζεται για την νέα του μουσική παράσταση
με τίτλο «Ποιητές.mp3» στο θέατρο “Αργώ”
και παράλληλα μας παρουσιάζει το καινούργιο του τραγούδι
με τίτλο “Λοξά” σε στίχους του Μάνου Σαγκρή και μουσική του ίδιου.

Πιο αναλυτικά:

Μετά το β’ Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Γιάννης Μαθές βάζει τα ακουστικά του και “φορτώνει” Έλληνες ποιητές στο mp3 στο Θέατρο Αργώ, στο Μεταξουργείο. Από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στη μουσική παράσταση Ποιητές.mp3, οι σημαντικότεροι Έλληνες ποιητές φωτίζονται και πάλι μέσα από τη νέα ενορχηστρωτική άποψη του Γιάννη Μαθέ αλλά και την ευαίσθητα ανατρεπτική ματιά της χορογράφου/σκηνοθέτη Αποστολίας Παπαδαμάκη.

Ο ιδιαίτερος ήχος από το “πειραγμένο” βιολοντσέλο, τα πολυμορφικά πλήκτρα, τα τύμπανα και ηλεκτρονικά κρουστά, διαμορφώνουν πρωτότυπες διασκευές πάνω σε γνωστά μελοποιημένα ποιήματα, από τη Σαπφώ, τον Καρυωτάκη, τον Ελύτη, τον Καβάφη, τον Λειβαδίτη, τον Γκάτσο, τον Ελευθερίου και τη Νικολακοπούλου μέχρι τους λαϊκούς ποιητές Παπαδόπουλο και Παπαγιαννοπούλου.

Σημεία στην παράσταση, το καινούριο τραγούδι “Λοξά” και οι βραβευμένοι “Αιρετικοί” σε στίχους του Μάνου Σαγκρή, καθώς και δύο ποιήματα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και Μίλτου Σαχτούρη που μελοποίησε ο Γιάννης Μαθές, μετά από παραγγελία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Σχεδίου.

Γιάννης Μαθές

Θέατρο ΑργώΕλευσινίων 15, Μεταξουργείο (μετρό Μεταξουργείο)    

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 8:00 μμ

και Τετάρτες 23, 30 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου στις 9:00 μμ

Σκηνοθεσία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Ενορχηστρώσεις – Ερμηνεία: Γιάννης Μαθές
Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Ηχοληψία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Artwork: Μάνος Σαγκρής
Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καραμαλίκης

παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Καφετζόπουλος [πιάνο-πλήκτρα]
Σταύρος Παργινός [βιολοντσέλο-μαντολίνο], Λουκάς Κερκύρας [κοντραμπάσο], Αντρέας Φαρμάκης [τύμπανα]

 

Νέα κυκλοφορία τραγουδιού, με τίτλο “Λοξά

Ο Γιάννης Μαθές παρουσιάζει ένα ακόμα καινούριο τραγούδι, σε στίχους του Μάνου Σαγκρή, μετά τους «Αιρετικούς» που απέσπασαν το β’ Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Το τραγούδι, με τίτλο “Λοξά” (εδώ το κατεβάζετε σε μορφή wav www.dropbox.com/s/pg6tw9in9yq23kc/loksa-small-master.wav?dl=0), μας μεταφέρει σε ατμόσφαιρα soundtrack, συνδυάζοντας την κινηματογραφική ενορχήστρωση με τη θεατρικότητα της ερμηνείας αλλά και μια σύγχρονη ποιητική ματιά στους στίχους.

Το τραγούδι οπτικοποιήθηκε σε σκηνοθεσία Στάθη Αθανασίου, με τη συγκινητική συμμετοχή του μικρού Γρηγόρη. Μπορείτε να βρείτε τo video εδώ:

Το “Λοξά” αλλά και οι “Αιρετικοί” αποτελούν και προπομπό για το ολοκληρωμένο album των δύο νέων δημιουργών, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2016.

Μουσική-Ενορχήστρωση-Ερμηνεία: Γιάννης Μαθές
Στίχοι: Μάνος Σαγκρής
Πιάνο: Γιάννης Καφετζόπουλος
Κοντραμπάσο: Άγγελος Παπαδάτος
Βιολί: Κλεόδωρος Αγόρας
Βιολοντσέλο: Ρία Αναστασίου
Τύμπανα: Αντρέας Φαρμάκης

Η ηχογράφηση έγινε στο Kyriazis Studios από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο.

Μίξη – Mastering: Γιάννης Καφετζόπουλος

Σκηνοθεσία Video: Στάθης Αθανασίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]