Ο Γιώργος Μαργαρίτης δεν είναι μόνο τραγουδιστής. Αξιοποιώντας την ευκαιρία που του δόθηκε, με τις συναυλίες του στη Μυτιλήνη την Παρασκευή και το Σάββατο, επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό στο Καρά Τεπέ ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες που επικρατούν εκεί και να εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο καταυλισμό από τον διοικητή του κέντρου φιλοξενίας Σταύρο Μυρογιάννη, μίλησε με ανθρώπους της δομής και είδε τα δωμάτια φιλοξενίας. “Ο ξεριζωμός είναι άτιμο πράγμα”, είπε, συμπληρώνοντας ότι και ο ίδιος έχει νιώσει τον πόνο της προσφυγιάς: “Θυμάμαι τις εποχές που φεύγανε μπουλούκια Αυστραλία, Γερμανία, Καναδά και Αμερική”.

“Αυτό που έχει γίνει εδώ αξίζει συγχαρητηρίων. Οι άνθρωποι αυτοί φέρνουν τον μεγαλύτερο πόνο. Στην πατρίδα μας είχαμε κι εμείς τεράστια μετανάστευση, είναι άτιμο πράγμα όταν φεύγεις από την πατρίδα σου”, δήλωσε ακόμη ο Γιώργος Μαργαρίτης.

*Η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της Μυτιλήνης Εμπρός

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]