Ο Γουέσλι Σνάιντερ έγινε ένας από τους βασικούς πρεσβευτές του Ιδρύματος «Johan Cruyff Foundation» και έπιασε αμέσως δουλειά ετοιμάζοντας κάτι εξαιρετικό στο νησί της Λέσβου!

To Ίδρυμα που φέρει το όνομα του τεράστιου Γιόχαν Κρόιφ, το «Johan Cruyff Foundation», συνεχίζει να δείχνει το εξαιρετικό κοινωνικό του πρόσωπο. Πριν λίγες ημέρες, ο πρώην άσος του Άγιαξ και μεσοεπιθετικός Γουέσλι Σνάιντερ έγινε ένας από τους βασικούς πρεσβευτές του και η κινητοποίησή του ήταν άμεση. Ο Ολλανδός ανέλαβε δράση προκειμένου να συλλέξει -μέσω δωρεών- το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, ώστε να πετύχει τον πρώτο στόχο που έθεσε αναλαμβάνοντας αυτή την θέση. Στόχος που έχει άμεση σχέση με τη χώρα μας, μιας και ο Σνάιντερ συγκεντρώνει χρήματα για να δημιουργήσει καμπ ποδοσφαίρου για παιδιά στην Λέσβο.

«Είμαι υπερήφανος που έγινα πρεσβευτής του Johan Cruyff Foundation! Πιστεύω ότι είναι εκπληκτικό να βοηθάς παιδιά, που θέλουν να εξελιχθούν μέσω του αθλητισμού. Όνειρό μου, είναι να δημιουργήσουμε ένα ποδοσφαιρικό καμπ (σ.σ. Cruyff Court) κοντά στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων, στο ελληνικό νησί της Λέσβου και σε συνεργασία με το Foundation and the Movement on the Ground Foundation του Τζόνι ντε Μολ. Ειδικά τα παιδιά των προσφύγων, χρειάζονται έναν ασφαλή χώρο για να παίζουν. Θα με βοηθήσεις; Κάνε μία δωρεά» έγραψε χαρακτηριστικά σε προσωπικό του μήνυμα.

Ο Γιόχαν Κρόιφ υπήρξε ο φιλόσοφος του ποδοσφαίρου. Με μυαλό «ξυράφι», ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» ξεχώρισε στη διεθνή σκηνή, όχι μόνο για τις αδιαμφισβήτητες ποδοσφαιρικές ικανότητες του, αλλά και για τις απόψεις που ανέπτυξε, σε θέματα που αφορούν στην διαπαιδαγώγηση των νέων και άπτονται της κοινωνικής ευαισθησίας. Ο Γιόχαν Κρόιφ -για πολλούς ο κορυφαίος άνθρωπος που έπαιξε με την «στρογγυλή θεά»- υπήρξε συνεχιστής της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας ενός εκ των κορυφαίων δασκάλων του λαοφιλέστερου παιχνιδιού, του Ρίνους Μίχελς, αφήνοντας τόσο ποδοσφαιρική όσο και κοινωνική παρακαταθήκη.

Με πληροφορίες από gazzetta.gr και novasports.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]