Κι εκεί βρίσκεται εκεί ακόμα εκεί
πιεσμένος πάνω στην παλιά συφιλιδική μου χαλκογραφία της θλίψης
μέρες και νύχτες κομματιασμένες στα τυφλά
με το να βρίσκεται εκεί με το να μη φεύγει και να φεύγει και να μένει εκεί
σκυμμένος στην ομολογία του επιθανάτιου χρόνου
έχοντας υπάρξει αυτό που έγινε αυτό που έκανε
του εαυτού μου του φίλου μου νεκρού από χθες με το μάτι γυάλινο
τα δόντια μακριά ν’ ασθμαίνουν μέσ’ από τη γενειάδα του καταβροχθίζοντας
τη ζωή των αγίων μια ζωή μέρα με τη μέρα
ξαναζωντανεύοντας μέσα στη νύχτα τις μαύρες αμαρτίες του
νεκρός από χθες ενώ εγώ ζούσα
και να βρίσκεται εκεί πίνοντας πάνω απ’ την καταιγίδα
τη θλίψη του ανήλεου χρόνου
μάρτυρας των αναχωρήσεων
μάρτυρας των αφίξεων

Ο Σάμιουελ Μπέκετ δεν είναι γνωστός ως ποιητής. Το ποιητικό του έργο είναι ελάχιστο σε σχέση με το υπόλοιπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι άξιο προσοχής. Τα Ποιήματα του περιέχουν δυο συλλογές. Η πρώτη περιλαμβάνει ποιήματα γραμμένα κατά την περίοδο 1937-1939 -συν τρία ακόμη που γράφτηκαν την περίοδο 1976-1978. Συνοδεύεται από μια δεύτερη, σε παράρτημα, με τίτλο Σαχλοκουβέντες, που περιλαμβάνει και πάλι ποιήματα γραμμένα μεταξύ 1976-1978. [Από την εισαγωγή του βιβλίου]

Η συλλογή Ποιήματα Συνοδευόμενα από Σαχλοκουβέντες, στην οποία περιλαμβάνεται και ο Θάνατους του A.D., κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερατώ (1989), σε μετάφραση του Γιώργου Βίλλιου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]