Με το σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας», χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν χτες (17/6) μπροστά στη Βουλή, στο Σύνταγμα, για να δώσουν με το δικό τους τρόπο την απάντησή τους στους δανειστές και στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που έγινε μέσω facebook ο κόσμος άρχισε να συρρέει στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 7μ.μ. με πανό που έστελναν μηνύματα στους δανειστές, αλλά και στους λαούς της Ευρώπης: «Σταματήστε τη λιτότητα», «Υποστηρίξτε την Ελλάδα, αλλάξτε την Ευρώπη».

«Ήρθαμε για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και να διεκδικήσουμε μια συμφωνία που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας κι όχι τα συμφέροντα των δανειστών και των προνομιούχων», μας λέει ο Χριστόφορος εξηγώντας μας τους λόγους για τους οποίους κατέβηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα.

Στόχος της συγκεκριμένης συγκέντρωσης και η διάδοση ενός μηνύματος κατά της λιτότητας και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. «Δεν είναι ελληνικό το ζήτημα και γι’ αυτό καλούμε και τους άλλους λαούς στην Ευρώπη να κατέβουν στο δρόμο λέγοντας ένα μεγάλο “όχι” στη λιτότητα», μας εξηγεί ο Χριστόφορος.

syntagma 17.6 1

syntagma 17.6 2

syntagma 17.6 3

syntagma 17.6 4

syntagma 17.6 5

syntagma 17.6 7

syntagma 17.6 8

syntagma 17.6 9

syntagma 17.6 10

syntagma 17.6 6

syntagma 17.6 12

syntagma 17.6 16

syntagma 17.6 17

κωσταντοπουλου1

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους οι υπουργοί Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δέχθηκε θερμή υποδοχή από τον κόσμο με τον οποίο συνομίλησε για αρκετή ώρα, βγάζοντας ακόμη και selfies μαζί με όσους της το ζήτησαν! «Η σημερινή συγκέντρωση δείχνει έναν λαό που είναι αποφασισμένος να πάρει τη ζωή και το μέλλον στα χέρια του», ήταν τα λόγια της.

κωσταντοπουλου2

κωσταντοπουλου4

syntagma 17.6 13

syntagma 17.6 11

syntagma 17.6 14

syntagma 17.6 15

«Πρέπει κι εμείς ως πολίτες να συμμετέχουμε ενεργά στη διαπραγμάτευση», μας λέει η Δήμητρα, τονίζοντας πως δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να κάνει άλλες θυσίες και να υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.

«Η κυβέρνηση δίνει μια σκληρή μάχη για να επιτευχτεί μια καλή συμφωνία για το λαό και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι», πρόσθεσε ο Άλαμ από το Μπαγκλαντές, που κατέβηκε στο Σύνταγμα για να στηρίξει, όπως λέει, μια κυβέρνηση που διεκδικεί και για το δικό του καλό.

syntagma 17.6 18

syntagma 17.6 19

syntagma 17.6 20

syntagma 17.6 21

syntagma 17.6 22

syntagma 17.6 23

Κείμενο: Μελίνα Βελιμέζη

Φωτογραφίες: Κίμωνας-Αλέξης Κοκκινάρης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]