Mε αφορμή το πέρασμα δύο χρόνων από τον θάνατο της ταλαντούχας τραγουδίστριας Amy Winehouse, το 3pointmagazine.gr θυμάται κι άλλους διάσημους και αγαπημένους τραγουδιστές που έφυγαν από τη ζωή στα 27 τους χρόνια και συμπληρώνουν τον κατάλογο του λεγόμενου «κλάμπ 27» της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Πριν από δύο χρόνια, στις 23 Ιουλίου, η Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή μόλις στα 27 της χρόνια. Οι «κακές συνήθειες» ήταν αυτές που της κόστισαν τη ζωή. Αλκοόλ, ναρκωτικά και η αρρωστημένη σχέση με το σύντροφό της έκαναν τη ζωή της Amy να φαντάζει εφιάλτης και να απομακρύνεται από την καλλιτεχνική της επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της σύντομης καλλιτεχνικής της πορείας (2002-2011) κατάφερε να αποσπάσει δεκάδες βραβεία και να κάνει τον δεύτερο δίσκο της “Back to Black” έναν από τους πιο επιτυχημένους του 21ου αιώνα με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Βέβαια, την κατάληξη της βρετανίδας τραγουδίστριας είχαν και άλλοι αγαπημένοι τραγουδιστές που έφυγαν νωρίς, και μάλιστα κι αυτοί στα 27 τους χρόνια. Παρά τη μικρή διάρκεια της καλλιτεχνικής τους πορείας, σημάδεψαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο την ιστορία της μουσικής.

Έτσι, με αφορμή το πέρασμα δύο χρόνων από τον θάνατο της ταλαντούχας τραγουδίστριας Amy Winehouse, το 3pointmagazine.gr θυμάται κι άλλους διάσημους και αγαπημένους τραγουδιστές που έφυγαν από τη ζωή στα 27 τους χρόνια και συμπληρώνουν τον κατάλογο του λεγόμενου «κλάμπ 27» της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

27club

Jimmy Hendrix- ο μάγος της ηλεκτρικής κιθάρας   

Ο Jimmy Hendrix θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μουσικούς του 20ου αιώνα και για πολλούς ο σπουδαιότερος κιθαρίστας της ροκ σκηνής. Η καταπληκτική τεχνική του και το πάθος που είχε για την κιθάρα αντικατοπτρίζεται τόσο στη μουσική του όσο και στις live εμφανίσεις του. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από μπλουζ και τζαζ καταβολές συνδυασμένες με τους «διαστημικούς» ψυχεδελικούς ήχους της κιθάρας του.

Janis Joplin- η πρώτη γυναίκα ροκ-σταρ

Η μοναδική μπλουζ φωνή της Janis Joplin δεν μπορεί να σταματήσει να ηχεί στα αυτιά μας όσα χρόνια κι αν περάσουν. Κατάφερε μέσα από τη μουσική της και το μοναδικό χάρισμά της να «σπάσει» την ανδροκρατούμενη ροκ σκηνή και να μείνει στην ιστορία με τις δυνατές της ερμηνείες. Μόλις στα 27 της πεθαίνει λόγω υπερβολικής δόσης και η φωνή της θα σφραγίσει μια ολόκληρη γενιά αλλά και την ιστορία της ροκ μουσικής.

Jim Morrison- ο σκοτεινός ποιητής

Οι σκοτεινοί στίχοι του Jim Morrison σε συνδυασμό με τους ροκ-μπλουζ και ψυχεδελικούς ήχους των Doors κατάφεραν να αφήσουν εποχή και να μείνουν χαραγμένοι στα μυαλά όλων των φίλων της ροκ μουσικής. Το ποιητικό ταλέντο του και οι μοναδικές ερμηνείες του σφράγισαν τη δεκαετία του ’60. Το μυστήριο γύρω από το θάνατό του ενίσχυσε το μύθο γύρω από το όνομά του, αφού ακόμη και σήμερα συζητιούνται οι αδιευκρίνιστες συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε και ο μυστικός ενταφιασμός του.

Kurt Cobain- η μελαγχολική φωνή του ’90

Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης του συγκροτήματος Nirvana, Kurt Cobain, θεωρείται ένας από τους πρωτεργάτες της grunge σκηνής στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Η μελαγχολική φωνή και οι ιδιαίτεροι στίχοι του σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά και έθεσαν τα θεμέλια για την εμφάνιση της εναλλακτικής μουσικής σκηνής. Το άλμπουμ “Nevermind” σφράγισε τη γέννηση της grunge μουσικής σκηνής και το τραγούδι “Smells like teen spirit” έγινε ο ύμνος των εφήβων και εικοσάρηδων των 90s και όχι μόνο.

Μελίνα Βελιμέζη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Related Posts