To πιο ενδιαφέρον σημείο της χτεσινής ημέρας, το οποίο άξιζε να κρατήσει κανείς δεν ήταν ούτε η νίκη του Δαυίδ Ολυμπιακού σε βάρος της Μπαρτσελόνα, ούτε η εντυπωσιακή του εμφάνιση, ούτε οτιδήποτε σχετίζεται με την μεγάλη αυτή επιτυχία. Αυτό το οποίο θα έπρεπε να κρατήσει κανείς, είναι τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη. Ο γκαρντ των ερυθρόλευκων μετά το τέλος της αναμέτρησης, τόνισε πως η ομάδα του θα πρωταγωνιστεί για τα επόμενα 6-7 χρόνια. Κι έχει δίκιο.
Ο Ολυμπιακός στήθηκε σε ένα πλάνο, το οποίο μελλοντικά θα απέδιδε καρπούς σε μία σεβαστή χρονική περίοδο. Οι πιτσιρικάδες όμως, είχαν διαφορετική άποψη. Βάλθηκαν να τρελάνουν κόσμο και επιδεικνύοντας την μέγιστη δυνατή ωριμότητα, συνέβαλαν τα μέγιστα ούτως ώστε η ομάδα τους να φτάσει στον τελικό της Ευρωλίγκα και να διεκδικήσει με το καλημέρα, αυτό που έχει οριοθετηθεί για αργότερα! Το 3pointmagazine.gr σας παρουσιάζει τους νέους και… ωραίους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που σε ρόλο… νταντάς κατόρθωσε να αποκομίσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους και να βάλει στέρεες βάσεις για το μέλλον.

Βαγγέλης Μάντζαρης

Ημ. Γέννησης: 1/1/90

Το καλοκαίρι βρέθηκε με το ένα πόδι στον Παναθηναϊκό, αλλά η ολιγωρία των πρασίνων ελέω των νέων άγνωστων δεδομένων που διαμορφώνονταν στα ενδότερα της ομάδας, σε συνδυασμό με τη θέληση που επέδειξε για την απόκτηση του ο Ολυμπιακός, τον έφεραν στο λιμάνι. Μία επιλογή, που μέχρι στιγμής δικαιώνει και τις δύο πλευρές.
Ο νεαρός γκαρντ εξ’ αρχής θεωρήθηκε μία σημαντικότατη επένδυση. Το γεγονός δε ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας, αποτέλεσε μία ιδανική ευκαιρία έναρξης μίας διαδικασίας κτισίματος ενός παίκτη που θα πρωταγωνιστεί. Πράγματι ο Μάντζαρης παρουσιάστηκε ώριμος, δούλεψε και εξακολουθεί να δουλεύει ακόμα και στα διαλείμματα, δείχνοντας πως δεν ήθελε να μείνει πρώτος μόνο στο χωριό (Περιστέρι), αλλά να διαπρέψει και στην πόλη. Η σεζόν μέχρι στιγμής δικαιώνει τους κόπους του, τον κατατάσσει στα σημαντικά εργαλεία των ερυθρολεύκων και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Οι αριθμοί του στην Ευρωλίγκα: 1.8 πόντοι, 2.1 ριμπάουντ, 33% στα τρίποντα, 0.9 ασίστ σε 13.3 λεπτά συμμετοχής.

Κώστας Σλούκας

Ημ. Γέννησης: 15/1/90

Επέστρεψε δριμύτερος μετά το δανεισμό του στον Άρη για ένα χρόνο και απέδειξε πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, αναπληρώνοντας τα κενά παικτών της εμβέλειας του Τεόντοσιτς και του Παπαλουκά. Το ότι είναι ταλαντούχος δεν ανακαλύφθηκε φέτος. Από μικρός είχε διακριθεί για την εκτελεστική του δεινότητα και την καλή του γρήγορη πάσα. Δεν είναι ακόμα σούπερ σταρ, αλλά όλα συνηγορούν στο ότι σύντομα θα εξελιχθεί σε παίκτη πρώτης γραμμής. Η χρονιά του φέτος κρίνεται εξαιρετική και σημαντική παρακαταθήκη για τη νέα σεζόν.

Οι αριθμοί του στην Ευρωλίγκα: 5.5 πόντοι, 1.6 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 53% στα τρίποντα σε 14.4 λεπτά συμμετοχής


Δημήτρης Κατσίβελης

Ημ. Γέννησης: 1/10/91

Ο πιο μικρός της παρέας των μικρών και αδυναμία του Ντούντα. Ταπεινός και πειθαρχημένος σαν χαρακτήρας δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο μεγάλο Έλληνα πλέι μέικερ. Θυμίζει σε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά χρειάζεται να βελτιώσει αρκετούς τομείς όπως το σουτ του από την περιφέρεια. Φέτος δεν τα έχει πάει άσχημα και δείχνει να ανταποκρίνεται στα όσα του έχουν ζητηθεί. Του χρόνου θα επιχειρήσει να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι. Στο χέρι του είναι να τα καταφέρει…

Οι αριθμοί του στην Ευρωλίγκα: 2.1 πόντοι, 0.8 ριμπάουντ, 0.8 ασίστ


Κώστας Παπανικολάου

Ημ. Γέννησης: 31/7/90

Αποκτήθηκε έναντι ενός μεγάλου ποσού από τον Άρη, έχοντας την ιδιότητα του μεγαλύτερου ταλέντου της γενιάς του. Η επένδυση μέχρι στιγμής των αδερφών Αγγελόπουλων, δικαιώνεται στο έπακρο. Ο Παπανικολάου βελτιώνεται συνεχώς, με την πλέον χαρακτηριστική αλλαγή να παρατηρείται στο σουτ του και τελευταία απόδειξη το 2/2 απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Φέτος έχει κάνει μεγάλες εμφανίσεις και σταδιακά εξελίσσεται σε πρωτοκλασάτο στέλεχος των ερυθρόλευκων.

Οι αριθμοί του στην Ευρωλίγκα: 5.6 πόντοι, 3.3 ριμπάουντ, 31% στα τρίποντα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]