midasΟ Μπρούνο Φερνάντεζ Ντε Σόουζα είχε όλο τον κόσμο στα πόδια του, δόξα, φήμη, πλούτη και μία καριέρα που ετοιμαζόταν να απογειωθεί. Όλα έδειχναν να του πηγαίνουν πρίμα. Ο ίδιος όμως αποφάσισε να προκαλέσει την τύχη του και να τα κλωτσήσει όλα εν μία νυκτί και πλέον βλέπει την ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέσα σε ένα κελί. Μία ιστορία που συγκλόνισε την Βραζιλία.

Ποιος είναι ο Μπρούνο Φερνάντεζ
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Μπρούνο γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1984 στο Ριμπεράο Ντας Νέβες του Μπέλο Οριζόντε και όπως κάθε Βραζιλιάνος που σέβεται τον εαυτό του ήταν όλη την ημέρα με μία μπάλα στα πόδια. Ο ίδιος γράφεται στα τμήματα ακαδημιών της Τομπένσε. Εκεί οι προπονητές του αποφασίζουν να τον δοκιμάσουν ως τερματοφύλακα και ο ίδιος εντυπωσιάζει.

Αμέσως αρχίζουν οι σειρήνες και η μεγάλη ομάδα της πόλης, η Ατλέτικο Μινέιρο αποφασίζει να τον αποκτήσει. Σε ηλικία 18 ετών ο Μπρούνο κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια γίνεται βασικό και αναντικατάστατο μέλος της.

Η Media Sports Investments που συμμετείχε στις μεταγραφές της Κορίνθιανς αποφασίζει έναντι 2 εκατ. ευρώ να τον κάνει δικό της και να τον δώσει στην ομάδα του Σάο Πάολο. Ο προπονητής του όμως, Έμερσον Λεάο, είχε άλλη άποψη αφού προτιμούσε την δική του επιλογή. Όπως ήταν φυσικό αυτό δεν άρεσε στον Μπρούνο ο οποίος και μετακομίζει στην λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας, την Φλαμένγκο, και χωρίς να το καταλάβει γίνεται ήρωας.

Μόλις φτάνει στην ομάδα ο βασικός τερματοφύλακας τραυματίζεται και ο ίδιος κάνει ντεμπούτο απέναντι στην Ιντερνασιονάλ σε ένα ματς που κατεβάζει ρολά. Από εκείνο το ματς και μετά δεν είδε ποτέ πίσω του και γίνεται μάλιστα ο αγαπημένος των οπαδών όταν με τις αποκρούσεις πέναλτι που κάνει απέναντι στην Μποταφόγκο δίνει το πρωτάθλημα του Ρίο στην ομάδα του. Γίνεται αρχηγός της «Μενγκάο» και ο Τύπος της Βραζιλίας προτρέπει τον Ντούνγκα να τον καλέσει στην εθνική. Τα καλύτερα είχαν έρθει. Είδωλο για μία ολόκληρη πόλη, απολάμβανε τα πλούτη και την δόξα, ενώ την ίδια ώρα η MSI σκεφτόταν να τον πουλήσει στην Ευρώπη (φήμες ήθελαν τις Μπαρτσελόνα και Μίλαν να κοιτάνε την περίπτωσή του).

Η αρχή του τέλους
Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν και για τον Μπρούνο είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Ο ίδιος, θολωμένος από την δόξα, είχε χάσει κάθε μέτρο και πίστευε πως ό,τι και να έκανε θα περνούσε χωρίς επιπτώσεις. Παντρεμένος, συνάπτει σχέση με το μοντέλο Ελίζα Σαμούδιο. Ξαφνικά στις 9 Ιουνίου του 2010 η Ελίζα εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Τον Ιούλιο του 2010 δίνεται εντολή για την σύλληψή του σε σχέση με την εξαφάνισή της.

Αποκαλύπτεται το κακό
Όλα ξεκίνησαν όταν ξάδελφος του Μπρούνο είπε στην αστυνομία ότι είχε λάβει μέρος στην απαγωγή της Σαμούδιο η οποία είχε γεννήσει το παιδί του τερματοφύλακα της Φλαμένγκο, μαζί με τον φίλο του Λουίς Ενρίκε Φερέιρα Ρομάο αποκαλύπτοντας ότι είναι νεκρή.

Το θύμα είχε ήδη ενημερώσει την αστυνομία ότι ένα χρόνο πριν, το 2009, είχε απαχθεί από τον Μπρούνο και την παρέα του ώστε να την πιέσουν να κάνει έκτρωση αλλά κανείς δεν την είχε πιστέψει από την στιγμή που το παιδί -ονόματι Μπρούνο- γεννήθηκε.

Κάπου εδώ αρχίζει το τέλος για τον 29χρονο τερματοφύλακα. Η Φλαμένγκο ανακοινώνει ότι αναστέλλεται το συμβόλαιό του, ενώ και ο δικηγόρος του συλλόγου παύει πλέον να τον εκπροσωπεί στο δικαστήριο.

Στα τέλη Ιουλίου απαγγέλλονται κι επίσημα οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία, απαγωγή, σχηματισμό εγκληματικής συμμορίας, αλλά και διαφθορά ανηλίκων. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ανήλικος ξάδελφος του Μπρούνο είχε αποκαλύψει ότι το σώμα της Σαμούδιο είχε τεμαχιστεί και ορισμένα τμήματα είχαν τραφεί σε σκύλους, ενώ άλλα τμήματα θάφτηκαν σε άγνωστο μέρος.

Η είδηση σκάει σαν βόμβα σε όλη την Βραζιλία με τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες να έχουν ως πρώτο θέμα είδηση την υπόθεση του Μπρούνο. Κατά την διάρκεια της δίκης του υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Παραδέχεται την ενοχή του
Βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω του ο Μπρούνο αποφασίζει να παραδεχτεί ότι ήξερε για το θάνατο της Σαμούδιο αρνούμενος όμως ότι ζήτησε την δολοφονία της. Ο ίδιος αναφέρει στους δικαστές ότι αισθάνεται ένοχος για το θάνατό της και ότι πράγματι επωφελήθηκε από τον χαμό της, αλλά παράλληλα κατηγορεί έναν φίλο για την δολοφονία του 25χρονου μοντέλου.

Το δικαστήριο δεν πείθεται από τα λεγόμενά του και η απόφαση είναι καταδικαστική. Ένοχος και στην φυλακή για τα επόμενα 22 χρόνια (στην Βραζιλία ανώτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι μέχρι 30 χρόνια).

Κάπως έτσι άδοξα τελειώνει και το όνειρο ενός ακόμη Βραζιλιάνου ο οποίος έφτασε στην κορυφή αλλά κάποια στιγμή ξεπέρασε τα όρια θεωρώντας ότι δεν θα υποστεί ποτέ τις συνέπειες των πράξεων του.

 

Αναδημοσίευση από othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]