samyΌταν έγραφε ο Όργουελ ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματά του δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αποτελούσε έμπνευση ακόμα και για τον Αντωνάκη μας. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός είναι μεγάλος θαυμαστής του  Όργουελ (μετά φυσικά από την Μέρκελ), τόσο που αποφάσισε να το εφαρμόσει στους υπουργούς και την κυβέρνηση του.

 

Έτσι, εχθές (2/12), ανακοινώθηκε η πρόθεση του πρωθυπουργού να φτιαχτεί στον 6ο όροφο του Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης ένα σύστημα ηλεκτρονικών οφθαλμών το οποίο θα παρακολουθεί τα υπουργεία και τις αποφάσεις που παίρνονται και υπογράφονται. Με αυτόν τον τρόπο ο Σαμαράς θέλει να δείξει στον κοσμάκι ότι ξεκινάει η δουλειά…κάνοντας μας να αναρωτηθούμε, δηλαδή τόσο καιρό τι κάνανε… καθόντουσαν;

 

Επιπλέον- επειδή σίγουρα θα βγει να το πει στο επόμενο βίντεο του- ο Σαμαράς με αυτόν τον τρόπο νομίζει ότι κάνει πράξη την διαφάνεια. Στην πραγματικότητα μας βάζει σε σκέψεις κατά πόσο πολύ εμπιστεύεται τους υπουργούς που ο ίδιος έχει διαλέξει. Ναι τόσο πολύ που θα τους καλωδιώσει.

 

Αποτέλεσμα; Ο Μεγάλος Σαμαράς Αδερφός είναι εδώ. Θα ελέγχει τα πάντα και τους πάντες. Άμα ο Μειμαράκης φοράει το παντελόνι του, άμα ο Άδωνης τσιρίζει στα κανάλια από το πρωί ως το βράδυ και άμα η Κεφαλογιάννη συνεχίζει να βγάζει βιντεάκια με το κινητό της στον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο όπου κάνει διακοπές.

 

Άμα ο Δένδιας διαβάζει καθημερινά την Guardian μαζί με τον δικηγόρο του μήπως και τυχόν του ξεφύγει καμιά μήνυση που πρέπει να γίνει και άμα ο Αβραμόπουλος συνεχίζει πεισματικά να σκίζει τα ερωτικά γράμματα του Μπερίσα που του ζητά συγνώμη.

 

Παράλληλα θα ελέγχει πόσες μπουκές τρώει ο Μπένι από το φαγητό του Πάγκαλου και άμα ο Πάγκαλος συνεχίζει να κατηγορεί τον ελληνικό λαό για τις μπουκές που του τρώει ο Μπένι, και άμα ο Φώτης συνεχίζει να παίρνει αυτά τα χάπια που τον κάνουν να νομίζει ότι διαπραγματεύεται και ότι δίνει μια διαφορετική λύση για τον τόπο.

 

Την πιο σκληρή παρακολούθηση θα έχει ο Στουρνάρας, καθώς ο Αντώνης με αγωνία θα κοιτά άμα επιτέλους βρει πριν το τέλος του κόσμου αυτήν την ανύπαρκτη μαθηματική φόρμουλα-και κερδίσει και το Νόμπελ-στην οποία το χρέος θα βγαίνει στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και όχι στο 160 όπως όλα δείχνουν.

 

Άμα λέει πάει καλά ίσως έρθει και στα σπίτια μας μια μέρα αυτός ο έλεγχος. Τι πιο ασφαλές από το να ξέρει ο Αντωνάκης πόσες προσευχές κάνεις την μέρα, άμα είσαι καλός πολίτης, πατριώτης και χριστιανός-όπως αυτός βρε αδερφέ- και άμα τα έχεις φάει και εσύ αλλά κατεβαίνεις στο δρόμο να διαμαρτυρηθείς τεμπέλαρε.

 

Και έτσι, χάρις στην τεχνολογία και την εφευρετικότητα του Αντωνάκη δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πια. Η κυβέρνηση θα δουλεύει εντατικά από δω και πέρα-τέρμα το Play station- και ποιος ξέρει, ίσως κάποια μέρα γίνει και ριάλιτι.

 

Αλήθεια, τον Αντωνάκη ποιος θα τον ελέγχει;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]