Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, δια στόματος Μπαρμπαρούση, κάλεσε ευθέως σε πραξικόπημα κατά του πολιτεύματος, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση του Νίκου Βούτση ο οποίος προανήγγειλε έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ώστε να αποκλειστούν οι νεοναζί από τις συνεδριάσεις για την πρόταση μομφής, όπως και έγινε.

Το ανατριχιαστικό βίντεο όπου ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, καλεί ευθέως τη στρατιωτική ηγεσία σε πραξικόπημα:

«Eπειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συλλάβει τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία! Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!», είπε επί λέξει ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, προκαλώντας θύελλα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο προεδρεύων Γιάννης Λαμπρούλης πρότεινε την διαγραφή όσων είπε ο χρυσαυγίτης από τα πρακτικά της Ολομέλειας, αλλά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επεσήμανε ότι πρέπει να παραμείνει στα πρακτικά ο φασιστικός λόγος και για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Με την θέση του υπουργού συμφώνησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν άμεσα και ομόθυμη από όλα τα κόμματα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη να σημειώνει ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι δημοκρατικοί πολίτες.

«Η σοβαρή συζήτηση και η ιστορική ευθύνη που έχουμε δεν μας επιτρέπει να αγνοήσουμε την ιστορία εμπρηστικών ομιλιών και διχασμού που σφραγίζει τον 21ο αιώνα», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης απευθύνοντας έκκληση στις δημοκρατικές δυνάμεις. «Οι αρνητές της δημοκρατίας και οι υποψήφιοι κατάδικοι δεν θα πρέπει να διαταράξουν την συζήτηση», τόνισε.

«Από το στόμα του κοράκου «κρα» θα ακούσεις. Στην συγκεκριμένη βέβαια περίπτωση προσβάλουμε και τα κοράκια», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης λέγοντας ότι μιλούν για πατρίδα οι συνεργάτες των ναζί και «τα φασισταριά της χούντας».

Με κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει και η Ένωση Κεντρώων τις παραληρηματικές δηλώσεις Μπαρμπαρούση περί πραξικοπήματος: «Παρότι η Δημοκρατία δεν είναι αυτή που θέλουμε και έχουμε ονειρευτεί, αυτό δε σημαίνει ότι θα πυρπολήσουμε τον πυλώνα του πολιτεύματος μας. Τέτοιες δηλώσεις ρίχνουν νερό στο μύλο των ακραίων και φασιστών. Το σύνολο των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, οφείλει να προστατεύσει την Δημοκρατία από τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές απειλές».

Με πληροφορίες από left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]