Αν και η παιδική ηλικία για τους περισσότερους είναι συνδεδεμένη με την αθωότητα και την ευτυχία, πολλές φορές τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Ο φωτογράφος Jonathan Hobin στο project του “Ιn the Playroom”  απεικονίζει παιδιά να σκοτώνουν, να τζογάρουν στο καζίνο, να καταστρέφουν και να προκαλούν τόσο κακό που μόνο ένα διεφθαρμένο ενήλικο μυαλό θα μπορούσε να προκαλέσει.

Οι φωτογραφίες της σειράς ξανα-ζωντανεύουν σε ένα χώρο παιχνιδιού τα μεγαλύτερα αλλά και τα πιο φρικιαστικά γεγονότα που πέρασε τα τελευταία χρόνια ο κόσμος, όπως o τυφώνας Κατρίνα και η 11η Σεπτεμβρίου.

 the-saints(1)

The Saints- Τυφώνας Κατρίνα

Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που τον κατηγόρησαν ότι χρησιμοποίησε τα παιδιά με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίσει δημοσιότητα. «Τα παιδιά αυτά θα έχουν εφιάλτες» υποστήριξαν πολλοί γονείς στην Αμερική συμπληρώνοντας ότι «ποτέ δεν θα άφηναν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε μία παρόμοια φωτογράφηση». Ο φωτογράφος εξάλλου δέχεται σχεδόν καθημερινά τηλεφωνήματα από εξοργισμένους γονείς. Έχει ακούσει ανθρώπους να ζητάνε ακόμη και το θάνατό του!

 boograve

A Boo Grave – Τα βασανιστήρια στις φυλακές του Abu Ghraib στο Ιράκ

Ο Jonathan Hobin όμως, δέχεται μεν ότι οι φωτογραφίες του μπορεί να είναι προκλητικές αλλά ποτέ δεν περίμενε τόσο έντονες και υπερβολικές αντιδράσεις. Υποστηρίζει βέβαια ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στο project του όχι μόνο δεν είχαν εφιάλτες αλλά το διασκέδασαν με τη ψυχή τους. Εξάλλου τα περισσότερα «μοντέλα» είναι είτε επαγγελματίες, είτε παιδιά συγγενών και φίλων του φωτογράφου.

«Οι γονείς πιστεύουν ότι μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τα πάντα, άλλα αυτό είναι αδύνατο να συμβεί» δηλώνει ο φωτογράφος. Εξάλλου αυτό είναι και το μήνυμα των φωτογραφιών.  Κατά πόσο μπορούν τα αθώα μυαλά των πιτσιρίκων να προστατευτούν από τις σκληρές εικόνες που προβάλλουν τα Μέσα; Οι γονείς μπορεί βέβαια να προσπαθούν να τα προστατεύσουν από κάθε πτυχή της βίας και της ανθρώπινης κακίας, αλλά η παιδική περιέργεια στο τέλος καταφέρνει να τα εντοπίσει όλα.

dianasdead

Diana’s Dead- Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα

americanidol

Αmerican Idol- H εκμετάλλευση της Τζον Μπένετ Ράμσει

 seaheart

Seal Heart- Οι επιθέσεις σε μωρά φώκιες στον Καναδά

 paidotopostromou1

The twins- Η καταστροφή των Δίδυμων Πύργων

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]