Είναι 28η Οκτωβρίου. Ολόκληρη την ημέρα σκέφτομαι τα όσα απερίγραπτα έχει πει και έχει κάνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας και σκέφτομαι μόνο ένα πράγμα: Χαζός δεν (φαίνεται να) είναι, οπότε κάποιον σκοπό εξυπηρετεί.

Και εν τέλει ο σκοπός του είναι απλός: Να προλάβει να ”μαντρώσει” τα ορφανά της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη και τις διάφορες ομάδες ”νοικοκυραίων” που ακολούθησαν τον Μιχαλολιάκο στην ξέφρενη πορεία του και τώρα ”ψάχνονται”. Ανέκαθεν βέβαια και κυρίως στην Μακεδονία οι εθνικιστές έκαναν ”πάρτι”. Θες λόγω της προπαγάνδας των γειτόνων μας; Θες λόγω της χρόνιας αδυναμίας του ελληνικού κράτους να δώσει στους γείτονες μας να καταλάβουν ότι η ιστορία μας δεν είναι προς διαπραγμάτευση; Όπως και να έχουν τα πράγματα, η Βόρεια Ελλάδα πάντα είχε ικανό ποσοστό ακροδεξιών. Όλοι αυτοί βέβαια επί σειρά ετών ήταν ”μαντρωμένοι” είτε με τον τηλενομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, είτε μετά με τον ”λίγο απ’ όλα” Καρατζαφέρη. Ωστόσο πλέον τα πράγματα αγρίεψαν μετά την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Αλλά, μετά την κινηματογραφική σύλληψη του Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων, η μεγάλη ευκαιρία που έψαχνε η ΝΔ επιτέλους ήρθε. Δεν τους ενδιαφέρουν φυσικά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά οι ψηφοφόροι τους οι οποίοι θα δεχθούν με αλαλαγμούς χαράς το γαλάζιο προσκλητήριο που θα τους ψιθυρίσει στο αυτί αυτό που ελάχιστα μέλη του επιτελείου του Σαμαρά έχουν πει δυνατά: Εχθρός μας δεν είναι ο ναζισμός. ”Εχθρός μας είναι όποιος μας πάει κόντρα. Εχθρός μας είναι το «άλλο άκρο» που τολμά και αμφισβητεί την οικονομική πολιτική της χώρας. Εχθρός είναι όποιος δεν θέλει το Μνημόνιο ή βλέπει με σκεπτικισμό την τωρινή ευρωπαϊκή μας πορεία. Εχθρός μας είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ τώρα, είτε παλιά λεγόταν ΠΑΣΟΚ, είτε παλιά λεγόταν οτιδήποτε άλλο.”

tin-elladan-thelomen-ki-as-trwgwmen-petres

Μέσα σε όλα αυτά, ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση όσων διαφωνούν; Δεν μιλώ φυσικά για την ανακοίνωση-πυροτέχνημα της σημερινής ανεκδιήγητης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Μιλώ για την υγιέστατη αντίδραση του Μπουτάρη, την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτήν του ΚΚΕ.

Κατά την γνώμη μου, η μόνη λύση απέναντι στα ”φαντάσματα” της ακροδεξιάς τα οποία ψάχνουν με αγωνία την επόμενη κομματική τους στέγη, είναι ο εναγκαλισμός του πατριωτισμού από τις δυνάμεις της Αριστεράς. Δεν νοείται να θεωρούνται ”εθνικιστές” από ένα μικρό τμήμα της Αριστεράς όσοι ενδιαφέρονται για τα εθνικά θέματα και την ασφάλεια της χώρας. Δεν είναι φασίστας όποιος αναγνωρίζει το γεγονός πως οι γείτονες μας δεν επιδιώκουν την ειρήνη. Ούτε είναι νεοναζί όποιος θεωρεί ότι δεν υπάρχει ”μακεδονικό” ζήτημα, καθώς οι Σκοπιανοί δεν έχουν πάνω από όλα καμία πολιτισμική σχέση με τους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε τον πατριωτικό ρόλο που είχαν αρκετά στελέχη της Αριστεράς κατά τη διάρκεια τόσο της Εθνικής Αντίστασης, όσο και αργότερα. Δυστυχώς όμως αυτός ο ρόλος, ”θάφτηκε” από τις εμπρηστικές δηλώσεις ορισμένων, οι οποίοι μετέτρεψαν σε αμάρτημα τον δημοκρατικό πατριωτισμό, ο οποίος φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό.

Μην ξεγελαστεί κανείς… Την 28η γιορτάζουμε την νίκη εναντίον αυτών που ο Τζιτζικώστας κάλεσε στους επισήμους…

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]