Σαν άλλο “Game of Thrones“, φέτος το καλοκαίρι πολλοί πρωτοκλασάτοι προπονητές θα μονομαχήσουν για το ποιος θα κάτσει στον καλύτερο «θρόνο». Όπου θρόνος, βάλτε πάγκος μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας.

ΑΓΓΛΙΑ

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

 

Μπορεί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αποχαιρέτισε το Ολντ Τράφορντ μετά από 26 χρόνια, αλλά η ομάδα του Μάντσεστερ δεν έμεινε ούτε μέρα χωρίς «καπετάνιο».

Οι «κόκκινοι διάβολοι» λίγες μέρες μετά το επίσημο αντίο του Σκωτσέζου τεχνικού ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον προπονητή της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες, για τα επόμενα έξι χρόνια!

Μάντσεστερ Σίτι

 

Όταν έχεις με διαφορά το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια και δεν μπορείς να κατακτήσεις ούτε το FACup το οποίο χάνεις από την ήδη υποβιβασμένη Γουίγκαν, τότε μάλλον… δεν κάνεις.

Έτσι έκριναν και οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι και κούνησαν το μαντίλι στον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Επικρατέστερος να τον διαδεχθεί είναι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι της Μάλαγα, αλλά ο ίδιος ο Χιλιανός αρνείται οποιαδήποτε συμφωνία με τους «σίτιζενς».

Τσέλσι

 

Μπορεί ο Ράφα Μπενίτεθ να κατάφερε να βγάλει την Τσέλσι στο επόμενο ChampionsLeague ενώ παράλληλα κατέκτησε και το EuropaLeague, παρόλα αυτά, δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας του Λονδίνου.

Είναι σχεδόν δεδομένο, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, πως ο διάδοχός του θα είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος έχει τσακωθεί ακόμα και με τον εαυτό του στην Μαδρίτη.

Άρσεναλ

 

Ο Αρσέν Βενγκέρ φαίνεται να μην κινδυνεύει άμεσα με απόλυση, καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για το ChampionsLeague της επόμενης περιόδου, έστω και την τελευταία αγωνιστική, αλλά 8 χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μέχρι τον Σεπτέμβρη με τόσους διαθέσιμους τεχνικούς στην «πιάτσα».

 

ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα

 

Το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα πήρε ένα από τα ευκολότερα πρωταθλήματα της ιστορίας της δεν είναι αρκετό ώστε να εγγυηθεί τη θέση του Τίτο Βιλανόβα στον πάγκο της και την επόμενη σεζόν.

Ο διασυρμός από την Μπάγερν στο ChampionsLeague και οι συνεχόμενες ήττες από την Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι κάτι που χωνεύεται εύκολα. Σε συνδυασμό με την κατάσταση της υγείας του Βιλανόβα, ο οποίος ξαναπήγε στην Αμερική για θεραπείες κατά του καρκίνου, κανείς δεν ξέρει να πει με σιγουριά ποιος θα είναι ο προπονητής της Μπάρτσα τη νέα σεζόν.

 

Ρεάλ Μαδρίτης

 

Αφού τσακώθηκε με όποιον μιλάει ισπανικά και Πορτογαλικά, ο Ζοζέ Μουρίνιο μάζεψε τα πράγματα του και ετοιμάζεται για Αγγλία μεριά εκεί που τον περιμένει η αγαπημένη του Τσέλσι. Σίγουρα μέχρι να υπάρξει κάτι επίσημο, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι στη Μαδρίτη του χρόνου. Το που θα είναι μένει να το δούμε. Ο πιθανότερος αντικαταστάτης του με τα τωρινά δεδομένα είναι ο Κάρλο Αντσελότι της Παρί Σεν Ζερμέν.

ΙΤΑΛΙΑ

 

Νάπολι

 

«Μετά από 4 χρόνια στα οποία έδωσα τα πάντα για τη Νάπολι, αποφάσισα να μην ανανεώσω το συμβόλαιο μου. Πιστεύω ότι ο κύκλος μου έκλεισε και θα ακούσω οποιαδήποτε άλλη προσφορά μου γίνει.

Ακόμα και αν δεν βρω καμία ομάδα να εργαστώ θα είμαι χαρούμενος. Δεν ανησυχώ όσο οι υπόλοιποι προπονητές για την επόμενη μέρα ή για το επόμενο συμβόλαιο», ήταν τα λόγια του Βάλτερ Ματσάρι μετά το τελευταίο ματς της Νάπολι. Ο Ράφα Μπενίτεθ μοιάζει ο επικρατέστερος διάδοχός του.

 

Μίλαν

 

Η Μίλαν του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπορεί να κατάφερε με δραματικό τρόπο να βγει 3η και να συμμετάσχει στα προκριματικά του ChampionsLeague της επόμενης σεζόν, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος είναι με τον Ιταλό τεχνικό.

carlo_leo2

Παρόλα αυτά, μέχρι την συνάντηση των τριών (Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Αντριάνο Γκαλιάνι, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι) την Τετάρτη 22/05 κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με σιγουριά.

Ρόμα

 

Μετά την απόλυση του Ζντένεκ Ζέμαν στα μέσα της χρονιάς, ανέλαβε ο βοηθός του, ο Αουρέλιο Αντρεατσόλι. Ο Ιταλός δεν τα πήγε άσχημα, αλλά το συμβόλαιο του δεν έχει ανανεωθεί και είναι πολύ πιθανό οι Ρωμαίοι να αναζητήσουν έναν πιο έμπειρο τεχνικό για να τους καθοδηγήσει τη νέα σεζόν.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Μπάγερν Μονάχου

 

Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι ο Γιούπ Χάινκες θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των «Βαυαρών» και θα αντικατασταθεί από τον Πέπε Γκουαρντιόλα.

ΓΑΛΛΙΑ

 

Παρί Σεν Ζερμέν

 

Παρά το γεγονός ότι κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της Παρί Σεν Ζερμέν εδώ και 19 χρόνια, ο Κάρλο Αντσελότι, ζήτησε επίσημα να φύγει από την ομάδα γιατί όπως ακούγεται δεν τα βρήκε με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Λεονάρντο, στον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Τα ξένα Μέσα κάνουν λόγο ακόμα και για προσύμφωνο του Ιταλού με την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αν δεν τον αφήσει η Παρί οι Μαδριλένοι και ο Κάρλο θα μείνουν με την όρεξη…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]