Κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει το αρρωστημένο μυαλό των ρατσιστών. Σε διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Τοσκάνη και συμμετέχουν παιδιά μέχρι 10 ετών, παίκτες και οπαδοί έγιναν μάρτυρες μιας εμετικής ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μίλαν με την Παρί Σεν Ζερμέν, μια μερίδα οπαδών, οι οποίοι είναι πιθανόν να ήταν και γονείς κάποιων άλλων παικτών, επιτέθηκαν ρατσιστικά εναντίον των μαύρων παιχτών της Μίλαν. Όπως ήταν λογικό, η επίσημη Μίλαν δεν το άφησε έτσι, αλλά έβγαλε ανακοίνωση:

“Επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι οι νεαροί παίχτες μας έγιναν θύματα ρατσισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν θέλουμε να υπερβάλουμε ούτε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά και ελπίζουμε ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Αν δεν είναι έτσι, τότε είναι τουλάχιστον απαράδεκτο”.

Ο πασίγνωστος ατζέντης ποδοσφαιριστών, Μίνο Ραϊόλα, τοποθετήθηκε επίσης για το γεγονός, κάνοντας το εξής tweet:

“Ψηλά το κεφάλι παιδιά, είμαστε πιο δυνατοί από τους αδύναμους, αδαείς, ρατσιστές”.

Από τη μεριά των διοργανωτών του Universal Cup, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση μέχρι αυτή την ώρα. Το μόνο που έκαναν, είναι να ποστάρουν το παρακάτω βίντεο κατά του ρατσισμού, στη σελίδα τους στο Facebook.

Για την ιστορία, να πούμε ότι την ώρα της ρατσιστικής επίθεση, οι “μαύροι” 10άχρονοι παίχτες της Μίλαν νικούσαν με 4-0 αυτούς της Παρί. Μάλλον τους πείραξε η τεσσάρα τους γονείς των “Γάλλων”. Το μόνο “παρήγορο” από όλα αυτά, είναι το γεγονός ότι με τέτοιους γονείς, κανένα παιδάκι της Παρί δεν θα καταφέρει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα αλλά αντίθετα, πέρα από την 4άρα που έφαγαν ήδη θα είναι αναγκασμένοι να βλέπουν από την τηλεόραση τα κατορθώματα των μαύρων και όχι μόνο Μιλανέζων.

Πάντως και οι Ιταλοί δεν πάνε πίσω, με τον Αρίγκο Σάκι να δηλώνει πριν από μερικές εβδομάδες, μεταξύ άλλων, ότι στα τμήματα υποδομών των ιταλικών ομάδων υπάρχουν πολλοί μαύροι ποδοσφαιριστές και έτσι κινδυνεύει να χαθεί το ιταλικό στοιχείο της Σκουάντρα Ατζούρα, αλλά και του ιταλικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Μετά από κοινή κατακραυγή, αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να πει ότι τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν.

Όπως και να ΄χει κανείς δεν φταίει που γεννήθηκε μαύρος ή λευκός, πόσο μάλλον τα 10άχρονα παιδάκια που προσπαθούν μέσω του ποδοσφαίρου να ξεφύγουν από τις δυσκολίες της ζωής και ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]