Ο Σαράντος Νικητόπουλος είπε την αλήθεια… Και μάλιστα είπε πολλές αλήθειες… Το κακό είναι ότι τα λόγια του ειπώθηκαν υπό την παρουσία λιγοστών ανθρώπων και το ακόμα χειρότερο είναι ότι από ακόμα λιγότεροι πράγματι τα άκουσαν, τα ενστερνίστηκαν τα δέχτηκαν με σκοπό να προχωρήσουν σε μία διαφορετική τακτική από εδώ και στο εξής όσον αφορά τις προσωπικές και συλλογικές πρακτικές τους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει κατηγορηθεί και κατηγορείται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Παρέμεινε για μπόλικες ημέρες στη φυλακή και σε φεστιβάλ που έλαβε χώρα στο Πολυτεχνείο εξέφρασε χωρίς κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία αυτά τα οποία τον απασχολούσαν και αυτά με τα οποία πίστευε ότι μπορεί να παρακινήσει τους συντρόφους τους.

Σας παραθέτω όπως θυμάμαι τα λόγια του. Λόγια που σπάνια ακούω… “”Πίσω από το οδόφραγμα όλοι είμαστε σύμμαχοι, όλοι είμαστε μαζί. Είμαι υποστηρικτής της πολυμορφίας του αγώνα. Ο καθένας με τον τρόπο του. Αρκεί να είναι από το σωστό μέρος του οδοφράγματος.

Όλοι παλεύουμε ο καθένας με τον τρόπο του απέναντι σε έναν κοινό αντίπαλο. Κάποιοι με ένοπλο αγώνα, κάποιοι με πέτρες και μολότοφ, κάποιοι με ειρηνικούς τρόπους, όπως το κίνημα Δεν Πληρώνω. Οι άνθρωποι στην Κερατέα και αυτοί αγωνίζονται, έστω και αν στοχεύουν στο να μη γίνει χωματερή στην περιοχή τους. Όλοι είμαστε μαζί. Θα πρέπει να πάψουμε να αναπαράγουμε έριδες και εσωτερικές αντιφάσεις. Εγκλωβιζόμαστε στον μικρόκοσμο μας και δεν μιλάμε με τον κόσμο. Δεν ακουγόμαστε προς τα έξω με αυτό τον τρόπο“.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει από αυτή την τοποθέτηση τα συμπεράσματα του. Όμως, είναι γεγονός ότι η κατακερματισμένη Αριστερά, η κατακερματισμένη Αναρχία, οι κατακερματισμένοι αγώνες είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει στην απόλυτη κυριαρχία του καπιταλισμού, των καταπατητών της ελευθερίας και των δικαιωμάτων. Για πόσο θα παλεύουμε ο ένας τον άλλο και όχι αυτούς που πρέπει.

Επιτέλους ας βγάλουμε κάτι το ενιαίο και το ιδιαίτερο. Κάτι το οποίο θα εμπνεύσει όλους όσους ζουν υπό ένα καθεστώς καταπίεσης και απλώς προσπαθούν να επιβιώσουν. Ας δώσουμε διέξοδο και να κάνουμε τους πάντες να πιστέψουν το αυτονόητο. Έχουμε απίστευτη δύναμη και καμία μα καμία κυβέρνηση όσους νέους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν βρει δεν μπορεί να μας νικήσει…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]